Jest już wiosna!
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jest już wiosna!
Pięknie kwitną Twoje drzewka, Marysiu 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marysiu,u mnie właśnie przestało padać ,wiec czas do ogrodu,zaczęłam robić wystawę i idę kontynuować ,paczki jeszcze nie wszystkie ,ale jutro i pojutrze dokończę ,bo takie mam terminy,żeby na weekend dojechały, u mnie zimno się zrobiło,ale co tam odpowiednio się ubiorę i do roboty, czas fajny na takie sadzenie ,bo słońce nie powoduje więdnięcia roślin,wiatru też nie ma ,więc trzeba jak najwięcej zrobić ,pięknie zakwitła u Ciebie owocówka ,u mnie też,na skalniaczku też piękności Ci kwitną ,pozdrawiam i fajnego popołudnia 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

A tarnina kwitnie i chłodno jest. Sprawdza się to.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam wieczorem!
Krysiu u mnie po kiepskim poranku było nie brzydki dzień, ale strasznie zimny
Zrobiłam sobie wolne
Może ja też posadzę dalie, chociaż mam kilka w doniczkach i dopiero jednak pokazuje oznaki życia. Pozdrawiam
Julciu może nie tyle cieplej co kilka razy padało i wtedy szybciej wszystko się zieleni
Taka złośliwość pogodowa
Dorotko jeszcze trochę i wszystko się zazieleni i rozkwitnie, bo musi ...i bociany zasiedlą gniazdo
Z tego co wiem to Ty poszłaś w staw, w wodę
Uważaj podczas pielenia skoro tak pielisz do czysta
Danusiu taki miałam zamiar, ale przez okno widać było ładny dzień a w ogrodzie zimny dzień
Raczej ograniczyłam wyjścia do ogrodu 
Agatko bardzo wygodna jest taka szklarenka, estetyczna tylko to tak wciąga że ja już mam dwie
Elu ja nie pracuję więc czas należy do mnie
. Ogród przy domu spełnia inną rolę wyskakuję co chwilę po coś zielonego do serka czy po prostu się przejść i posprawdzać co w ogrodzie
Skalniak uporządkujesz jak pojedziesz na weekend majowy
Ściskam
Iwonko dzielna jesteś, ja nie poświęcałam się i nie chciało mi się cieplej ubierać
U mnie ok. 10 st ale wiatr przejmujący
Aguś ale najbardziej lubię jak kwitną jabłonie
Martusiu u mnie po południu nie padało, ale zimnica straszna, masz rację sadzonki w taką pogodę najlepiej robić! Tylko uważaj na siebie. Zamiast pracować w zimnym ogrodzie poszliśmy do sąsiada na pogaduchy. Napalili ta w piecu że potem musiałam zrobić w ogrodzie kilka rund żeby normalnie oddychać
Miłego wieczoru i słoneczka na jutro
Misiu faktycznie, mądrości ludowe sprawdzają się
Skalniak ma sporo zimozielonych roślin więc cały czas wygląda ładnie. Niestety bokiem przylega do ogrodzenia i od sąsiada idą mi chwasty więc praca mnie czeka 
Krysiu u mnie po kiepskim poranku było nie brzydki dzień, ale strasznie zimny

Julciu może nie tyle cieplej co kilka razy padało i wtedy szybciej wszystko się zieleni

Dorotko jeszcze trochę i wszystko się zazieleni i rozkwitnie, bo musi ...i bociany zasiedlą gniazdo

Danusiu taki miałam zamiar, ale przez okno widać było ładny dzień a w ogrodzie zimny dzień

Agatko bardzo wygodna jest taka szklarenka, estetyczna tylko to tak wciąga że ja już mam dwie

Elu ja nie pracuję więc czas należy do mnie

Iwonko dzielna jesteś, ja nie poświęcałam się i nie chciało mi się cieplej ubierać

Aguś ale najbardziej lubię jak kwitną jabłonie

Martusiu u mnie po południu nie padało, ale zimnica straszna, masz rację sadzonki w taką pogodę najlepiej robić! Tylko uważaj na siebie. Zamiast pracować w zimnym ogrodzie poszliśmy do sąsiada na pogaduchy. Napalili ta w piecu że potem musiałam zrobić w ogrodzie kilka rund żeby normalnie oddychać

Misiu faktycznie, mądrości ludowe sprawdzają się

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Dobry wieczór, Marysiu
Wróciłam do żywych.
Dużo mam zaległości na FO, również u Ciebie. Starałam się trochę je ogarnąć i muszę stwierdzić, że skalniak u Ciebie prezentuje się okazale, a i drzewa owocowe dają czadu.
Ja też kocham kwitnące jabłonie i już nie mogę się doczekać ich kwiatów.
Przez chwil parę byłam dziś na działce, ale było tak zimno, że szybko zwiałam do domu.
Dobrej nocy, Marysiu.

Wróciłam do żywych.

Dużo mam zaległości na FO, również u Ciebie. Starałam się trochę je ogarnąć i muszę stwierdzić, że skalniak u Ciebie prezentuje się okazale, a i drzewa owocowe dają czadu.

Ja też kocham kwitnące jabłonie i już nie mogę się doczekać ich kwiatów.

Przez chwil parę byłam dziś na działce, ale było tak zimno, że szybko zwiałam do domu.

Dobrej nocy, Marysiu.

- Maska
- Kontakt:
Witaj Lucynko
Goście gośćmi, ale żeby nawet nie wejść na FO....podziwiam
Ubrałam czołówkę i poszłam do tunelu okryć rośliny, bo zobaczyłam w prognozie nad ranem 1 st
a wczoraj tego nie było
już jest poniżej 5 bo chuch widać
Ciekawa jestem jak przetrwają noc
I jak drzewa owocowe to przeżyją, bo pewnie będzie jeszcze zimniej
Zaległościami się nie przejmuj tylko pruj do przodu
Dobrej nocy 

Goście gośćmi, ale żeby nawet nie wejść na FO....podziwiam

Ubrałam czołówkę i poszłam do tunelu okryć rośliny, bo zobaczyłam w prognozie nad ranem 1 st

Zaległościami się nie przejmuj tylko pruj do przodu

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Marysiu
Ja cały dzień na działce , w nocy padało ale z rana się rozpogodziło tylko że było zimno .
Wczoraj sprawdzałam pogodę i nic nie pokazywali ani nie mówili o przymrozkach a dzisiaj - kurcze szkoda jak nam zmrozi
Dobrze że masz blisko i możesz lecieć pookrywać swoje sadzonki ciekawe jak moje przeżyją ??
Spokojnej i ciepłej nocy bez przymrozków życzę i na jutro

Ja cały dzień na działce , w nocy padało ale z rana się rozpogodziło tylko że było zimno .
Wczoraj sprawdzałam pogodę i nic nie pokazywali ani nie mówili o przymrozkach a dzisiaj - kurcze szkoda jak nam zmrozi

Dobrze że masz blisko i możesz lecieć pookrywać swoje sadzonki ciekawe jak moje przeżyją ??
Spokojnej i ciepłej nocy bez przymrozków życzę i na jutro

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Witaj Marysiu, jestem podglądaczem , wieczorem tylko czytam i
, Nie wiem gdzie tak pędzę,nie mam w sobie pracoholika to lata dają znać o sobie.
Głowa pełna planów, tylko z wykonaniem nie idzie w parze.
szkoda że doba nie ma 48 godzin. Podziwiam Twoje fotki dalej ścieżka mnie zastanawia dokąd prowadzi

Głowa pełna planów, tylko z wykonaniem nie idzie w parze.

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:

Miłego dnia.
- Maska
- Kontakt:
Witam w nowym dniu
Jest słońce więc było w nocy zimno, a w dzień będzie cieplej
Raniutko było +4 więc mam nadzieję że w tunelu rośliny przetrwały. Jedynie mam obawy, bo kobea stała na tarasie przytulona do szklarenki...nie mieści się w niej na wysokość
Tereniu nie było u mnie minusowej temperatury więc pewnie u Ciebie szczególnie na miejskiej działce też nie było bo na tej drugiej to jest bardziej otwarty teren? a może się mylę?
Ja też sprawdzałam w weekend pogodę w paru miejscach ale sprawdzalność tej długoterminowej jest kiepska to zmieniaj codziennie
Dobrego dnia żadnych przymrozków i słońca życzę
Irenko rzeczywiście coś Cię gna
Może wcześniej wychowywałaś dzieci, prowadziłaś dom i nie mogłaś sobie pozwolić na rozwijanie zainteresowań to teraz nadrabiasz
Moje ścieżki nie są zagadkowe, ogród długi wąski czyli ścieżka prowadzi albo do ogrodu albo z ogrodu
Iwonko nie kupiłam zniczy, ale jakiś dobry duszek mnie natchnął i wczoraj utkałam folię w moim tunelu. Wiatry poszarpały folię na drzwiach i oknie to wymieniłam na nową i utkałam jeszcze takie pęknięcie na bocznej ścianie. Na następną wiosnę chcę kupić nowe pokrycie gotowe, a widziałam jakieś wzmocnione
Okrycie włókninami mam nadzieję, że też coś dało. Zajrzałam rano to wygląda to nieźle
Ja pamiętam chyba dwa lata temu przymrozki 18 maja takich późnych jak Ty piszesz nie pamiętam u nas, a są to daty dla mnie ważne
W moich stronach fasolkę sieją tradycyjnie 4 maja i jak też tak sieję, bo teraz trochę wcześnie i jak jest zimno to i tak nie wzejdzie. Próbować jednak można a nuż.... Ciepłego i miłego dnia
Chwilę po wschodzie!

Jest słońce więc było w nocy zimno, a w dzień będzie cieplej

Tereniu nie było u mnie minusowej temperatury więc pewnie u Ciebie szczególnie na miejskiej działce też nie było bo na tej drugiej to jest bardziej otwarty teren? a może się mylę?
Ja też sprawdzałam w weekend pogodę w paru miejscach ale sprawdzalność tej długoterminowej jest kiepska to zmieniaj codziennie

Dobrego dnia żadnych przymrozków i słońca życzę

Irenko rzeczywiście coś Cię gna

Moje ścieżki nie są zagadkowe, ogród długi wąski czyli ścieżka prowadzi albo do ogrodu albo z ogrodu

Iwonko nie kupiłam zniczy, ale jakiś dobry duszek mnie natchnął i wczoraj utkałam folię w moim tunelu. Wiatry poszarpały folię na drzwiach i oknie to wymieniłam na nową i utkałam jeszcze takie pęknięcie na bocznej ścianie. Na następną wiosnę chcę kupić nowe pokrycie gotowe, a widziałam jakieś wzmocnione

Ja pamiętam chyba dwa lata temu przymrozki 18 maja takich późnych jak Ty piszesz nie pamiętam u nas, a są to daty dla mnie ważne

W moich stronach fasolkę sieją tradycyjnie 4 maja i jak też tak sieję, bo teraz trochę wcześnie i jak jest zimno to i tak nie wzejdzie. Próbować jednak można a nuż.... Ciepłego i miłego dnia

Chwilę po wschodzie!

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu
wstało słonko, wstałam i ja, dziś przerwa w działkowaniu, na rezonans jadę, a godzina późna, więc dzień rozbity cały. Na dziś u nas deszcz zapowiadają, wieje zimny wiatr, to pewnie i tak bym wiele nie porobiła, może jutro będzie cieplej. Wiesz tak sobie myślę, a może to wcześniej ogrodniki przyszli, bo słyszę że tarnina kwitnie, a ona kwitnie właściwie w okresie ogrodników, czyli w maju najczęściej, coś się pokręciło, to może i z ogrodnikami się pokręciło. Iwonka chce fasole sadzić, u nas sadzi się fasolkę tak jak ogórki 8 maja, właśnie przez tych ogrodników, a teraz to już sama nie wiem
U Ciebie słonko, więc fajnego dnia Marysiu 

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Marysiu, niema wyjścia, rośliny w tunelu okrywaj agro.i czekaj na ładną pogodę. Moje też nie mają lekko, ale nie będę się z nimi nosiła bo żal mi mojego kręgosłupa. Już się wycierpiałam dosyć. Teraz wyszło piękne słońce ale lodowaty wiatr wieje. Mówią że nie ma złej pogody tylko nieodpowiednie ubranie. Zakładam zaraz kurtkę i pomykam do ogrodu.
Pogodnego dnia życzę.
Pogodnego dnia życzę.
- Maska
- Kontakt:
Witajcie Moje Drogie Szczecinianki!
Iwonko już wczoraj walczyłaś na działce w zimnie to dzisiaj się wygrzej
Pamiętasz śliwki co przywiozłaś do nas latem. Dwie pestki wykiełkowały i ciekawa jestem co z tego wyrośnie
Pomyślnych wyników
Danusiu po przepikowaniu niektórych siewek nawet nie ma co marzyć o kursowaniu z nimi do domu i z powrotem. Muszą jakoś przetrwać
Otóż to ubrać trzeba się ciepło i w ogród, bo pracy moc
I ja Ci życzę dobrej aury 

Iwonko już wczoraj walczyłaś na działce w zimnie to dzisiaj się wygrzej

Danusiu po przepikowaniu niektórych siewek nawet nie ma co marzyć o kursowaniu z nimi do domu i z powrotem. Muszą jakoś przetrwać

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu, to ciekawa i ja jestem
, ale fajnie 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16

Widzę u Ciebie słonko wychylające się zza chmur. U mnie niebo zachmurzone, wieje zimny wiatr i na termometrze ok. 7*. Tylko.

Wczoraj zmarzłam i do dzisiaj jeszcze się nie rozgrzałam, mimo że w domku cieplutko. Myślę, że się troszkę przeziębiłam.

Czytam, że walczysz z groźbą przymrozków. Dobrze że mój balkon znajduje się wysoko.

Jeśli miałyby to być przyśpieszone ogrodnikowo - zośkowe mrozy, to nie miałabym nic przeciwko temu, ale nie sądzę, by tak było.

Miłego dnia, Marysiu.