Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

Elu...mimo nie za pięknej pogody troszkę porobiłaś. :D Najważniejsze coś zacząć to i skończyć trzeba. ;:oj . Wiosna jak dla mnie byle jaka, u mnie z pogodą podobnie. ;:174 W jeden dzień się troszkę rozkręcę z pracami na drugi z powodu deszczu trzeba kończyć. :wink: Balia z bratkami ;:215
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Brateczki w moich ulubionych kolorkach ;:333
Elu, czy kotek tarza się w kocimiętce? U mnie nie mam z tym problemów, ale słyszałam, że niektóre koty to lubią.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ELA u mnie dzisiaj pogoda też różna, jak przygrzało to nawet było miło ale jak zawiało to zimno.
Wiosna to jednak czas dla ogrodnika nie całkiem miły i przyjemny, u mnie też ciagle coś do zrobienia ale jest lepiej jak w ubiegłym roku.
Majówkę będziesz miała pracowitą ale pogoda może będzie lepsza to się obrobisz ;:108

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Elu współczuję takie pracy z doskoku i nawet nie masz czasu posiedzieć chwilę i popatrzeć na efekt swojej pracy. Na majówkę pewnie pojedziesz na dłużej to może wtedy będzie praca, wypoczynek i przyjemność :D Czego Ci życzę i dobrego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam ,wczoraj niestety padłam jak psiak .W sobotę i niedzielę pracowałam po 12 godzin jak nie w ogrodzie to w domu .Zaległości ogrodowe ogromne ,ale i rok ogrodowy wyjątkowy . Oprócz pielenia zrobiłam masę nasadzeń .Dokupiłam cebul lili 12 szt. ,posadziłam 4 dalie , pustynnika oraz 10 zadołowanych jeżówek .Ponadto niezliczoną masę różnych bylinek czekających w kolejce . Dopiero wczoraj wyciełam stare maliny i jeżyny.

Zeniu i tak jestem zadowolona z tego co udało mi sie zrobić ;:oj W piątek miałam chęć kupić już kilka pelargoni ,ale biłam się po łapach , i dobrze bo bym się nie wyrobiła .

Moniczko ,,bratków trochę mało w tym roku ,ale może jeszcze coś uda mi się dosadzić , szczególnie te małe .Za to kocimiętka ,brunera, szafirki posadzone .Moja kotka uwielbia wymiziać się w kocimiętce na szczęście robi to w tej niskiej , już rozrośniętej . ;:167

Krysiu ,dzięki że wpadasz do mnie . Mam nadzieję że już w maju ogród nabierze wyglądu i koloru ,więc będzie co pokazywać .Wieczorem zajrzę do ciebie.

Marysiu , powiem Ci w sekrecie że po każdym powrocie z ogrodu trzy , cztery dni odczuwam w kościach .No cóż ,nie powiem głośno jak to się nazywa. ;:306 Bardzo bym chciała na majówkę mieć już w ogrodzie obeliski bo są prawie skończone .Jeszcze będę zamawiała 2 sztuki ,jedną do pnącej Laguny ,drugą nietypową do jeżyn żeby mi nie wisiały dowolnie .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój synek tym razem się nie postarał ,zdjęć mało, dostanie opier-papier . Moniczko , ostatnie zdjęcie dla Ciebie .

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Śliczne brateczki ;:167
A co to dałaś na ostatniej fotce?
Wracając do kocimiętki. Ostatnio trochę poczytałam i bardzo mnie zdumiało, że jest tak dużo odmian kocimiętek :shock: Muszę koniecznie powiększyć kolekcję. Bardzo lubię kocimiętki :D
Widzę, że na rabatkach masz już porządeczek, a u mnie po deszczach wyszły nowe chwasty i trzeba od nowa zacząć pielenie, choć jeszcze pierwszego nie dokończyłam ;:222 ;:222
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj rzeczywiście synek się nie spisał ;:185
Elu tak czytam to jedno dołujesz, a nowe dowozisz ;:306 Ty nigdy tego nie posadzisz, musisz sobie narzucić dyscyplinę i coś skończyć. Z tego co pamiętam to róże też jeszcze nie posadzone? chyba że nie doczytałam ;:224 To kiedy znowu jedziesz do ogrodu? Pozdrawiam ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU to są uroki działek i ogrodów do których się dojeżdża ;:108
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ,dyscypliny to ja już większej nie mogę sobie narzucić .Część róż posadziłam do donic ,ale tylko dlatego że kupiłam je w markecie i nie wiem jakie będą naprawdę . jak zakwitną podejmę decyzję na jaką rabate pójdą a pozostałe będą na nowych rabatach które dopiero będę robiła ,więc musza czekac na swoją kolej .Rzeczywiście mam sporo roślin zadołowanych od jesieni ,ale one będą szły na przód ogrodu po obecnej wycince .muszę skomasować prawie wszystkie rośliny bo dopiero jak je poustawiam będę wiedziała czy osiągnę to co zamierzam a do obsadzenia mam ponad 25m jak nie lepiej .W mojej sytuacji nie mam momliwości jeżdzić po każdą roślinę osobno bo to i czas i transport się liczy .Brakuje mi i tak jeszcze sporo roślin ,głównie drzew .Plan jest a wszystko inne musi iśc w moim rytmie .Inaczej nie da rady .Oceniać będzimy na jesieni .Na ogrodzie będe teraz co tydzien ,więc i prace będą się posuwały.Ten rok jest wyjatkowy bo zmiany duże .

Krysiu , masz rację , to też waży na wielu decyzjach .Sama nie mam samochodu więc czekam na mozliwośc transportu roślin przez syna a on też pracuje różnie .Zmienić tego nie mogę .Samo życie .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Eluś ogrom pracy jeszcze przed tobą ale sezon dopiero się zaczyna...
Dasz radę z wszystkim w swoim rytmie. ;:196
Dużo słonka ci życzę na dzisiejszy dzień. ;:3
U mnie rankiem zero stopni.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj Elu nie chcę Cię martwić, ale jak już się zacznie zmiany to końca nie widać. Kiedyś mając mniej roślin sadziłam nowe i było dobrze, nagle spojrzałam na ogród okiem krytycznym i zaczęło się ....rośliny wędrują a ja wycinam, wykopuję a końca pracy nie widzę :;230 No to jak będziesz jeździć co tydzień to i zdjęć będzie więcej :D Życzę pogodnych weekendów ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oleńko ,co tak zimno się zrobiło u Ciebie , miejmy nadzieję że to tylko dzisiaj i będzie znowu ;:3 .Masz rację ,trzeba spokojnie do tego podejść a i efekty będą widoczne .Dzięki za wizytę ;:167

Marysiu ,wcale mnie nie zmartwiłaś .Mam świadomość ile w ogrodzie jest pracy ,ale tak to już jest z naszymi ogrodami , zmieniają się razem z nami , starzeją się , młodnieją ,podlegają działaniom przyrody ale i naszym .Ciągła , nieskończona praca . ;:223 My to jednak kochamy i mimo że czasami narzekamy ,nie potrafimy bez tego żyć .Wychodzę zawsze z założenia że bedę na koniec sezonu i tak zadowolona z tego co uda mi się zrealizować ,tym bardziej że pomoc mam małą lub wcale . Życzę Ci miłego ,spokojnego dnia Marysiu. ;:167

Ps. koniecznie muszę poszukać kogoś kto nauczy mnie powiększać zdjęcia bo ja sobie z tym nie radzę i chyba przydałby się lepszy aparat .
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Elu, a ja tam Tobie zazdroszczę tych wszystkich planów i możliwości. Pamiętam jaka ja byłam podekscytowana przy tworzeniu swojego ogrodu. Teraz to tylko małe przeróbki wchodzą w grę. Roślin dużo, miejsca mało, ech, przydało by się jeszcze ciut wolnej przestrzeni ;:224
Elu, dużo zdrówka, siły i samozaparcia Ci życzę, tylko nie forsuj się zbytnio, powoli byle do przodu ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Czytam Elu o Twoich planach ;:oj , wielkie one i ogrom pracy ;:215 no ale jak skończysz, to będziemy wszyscy podziwiać, a Ty dumna będziesz z siebie ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam po niedzielnych pracach ogrodowych .Pomimo że byłam krótko na ogrodzie to sporo udało mi się zrobić . Chwaściory rosną na potęgę ale trudno ,wszystko po kolei .Co miałam posadzić posadziłam ,a co miałam opielić ,opieliłam . Po drodze rozsadziłam kilka bylin ,powycinałam przekwitłe hiacynty ,przyciełam któryś raz róże , posadziłam przywiezioną przez syna czerwoną porzeczkę ,która podobno pamięta czasy drugiej wojny i jest jakąś bardzo dobrą odmianą . ;:oj Zobaczymy co z niej będzie .Za tydzień mam nadzieję przywieść obeliski oraz drzewa i krzewy do sadzenia na przodzie posesji .Może też uda mi się pozbyć konarów po wycince co najbardziej mnie męczy . ;:222 .W domu czekają przepikowane pomidorki koktajlowe na wysadzenie po połowie maja .Zostanie posiać kabaczka i fasolę .Mam sporo pracy przy borówkach ,muszę opielić maliny no i rabaty różane ,czerwoną ,żółtą i niebieską .Różową i morelową opieliłam ,dosadziłam byliny i cebule lili .I to by było na tyle , a teraz trochę fotorelacji , niestety chociaż próbowałam zmieniać rozmiar zdjęć to nie wychodzi mi to wcale i nawet syn nie potrafi mi tego zrobić ,więc będą w starym rozmiarze .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany