Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Martuś popatrz jak natura o nas dba jeden dzień do pracy, jeden dzień odpoczynku :;230 Rano było trochę zimno, ale słońce świeci i pracuje się dobrze.Chwila przerwy na obiad i do pracy ;:65 Pozdrawiam ogrodowo o buziaki posyłam ;:196
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajnie sadzisz tulipany w tych koszach .. to przed nornicami ?
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witaj Martuniu.Wiosenne widoki , pierwsze kwiatuszki z młodymi, świeżutkimi listkami, które ukazują się na drzewach i krzewach w Twoim ogrodzie nieustannie zachwycają ;:180 . Pomysł z kompostem genialny .Zakupy różane rewelacyjne! ;:63
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Grujecznika japońskiego podziwiam co roku u mojej przyjaciółki - piękny jest rzeczywiście! ;:173 Widoki już bajeczne u Ciebie Martusiu , duży masz ogród i wiele roślin możesz zmieścić! ;:63 ;:63

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam serdecznie drogich gości ,wczoraj mnie nie było ,bo dzień miałam wyjazdowy ,wróciłam późno wieczór i nie mogłam już nic pisać,po prostu padłam , w ogrodzie też nic nie zrobiłam ,za to dzisiaj mnie przycisnęła robota w ogrodzie .

Bożenko,odezwę sie na początku maja . :wit

Gosiu, nie wyrzucaj tych piwonii,najwyżej je wykop i posadź może w innym miejscu ,płytko i do dziury wsyp ziemi z worka ,szkoda piwonii jak żyją . :wit

Ewciu,watro mieć grujecznika japońskiego w ogrodzie ,jak oczywiście jest miejsce,zwłaszcza forma płacząca ma tak pięknie wygięte gałęzie spadające fontanną w dół to naprawdę cud natury troszkę dzisiaj ogród skoszony ,ale dużo jeszcze zostało,bo ciągle polewało deszczykiem i przeszkadzało w koszeniu, :roll: ,pozdrawiam :wit

Aniu,dziękuję,wczoraj było piękne słoneczko,ale ja byłam w Krakowie ,życzę Ci dobrej nocki ;:196

Iwonko,czas tak biegnie nieubłaganie ,tylko do wiosny sie dłuży,dziękuję za słoneczko ,było piękne pozdrawiam ;:196

Sabinko,jest deszcz i jest ciepło,więc rośliny zasuwają jakby na wyścigi ,dzisiaj też u mnie było piękne słońce i deszczyk z lekką burzą taką obok,pozdrawiam ;:168

Gosiu clem ,to tak jak ja też kocham wszystkie rośliny i dlatego staram się mieć różności i ciągle mi mało :heja pozdrawiam ;:168

Bożenko,jest tego trochę ,dlatego trudno mi to opanować ,ale nie umiem z niczego zrezygnować :wit

Marysiu,ja wczoraj nic nie zrobiłam ,dzisiaj przeszłam samą siebie w ogrodzie a,z bolą mnie ręce,ale posmaruję Altacetem to przejdzie ,dzisiaj była piękna pogoda z małymi przerwami na deszczyk i 2 burze,pozdrawiam ;:196

Violu,tulipany sadzę w skrzynkach z pomidorów,takiej myszy nie przegryzą ,a i miejsca dla tulipanów więcej niż w koszyczkach,inaczej nie miałabym ani jednego tulipana ;:185

Joasiu,miło Cię widzieć ,jak robię nowe rabaty i nie ma w nich roślin to wszystkie liście idą wprost do rabat ,bo po co przewozić potem z kompostownika i ziemia robi się na miejscu :uszy ,zobaczymy co pokażą moje herbaciane piękności,pozdrawiam ;:168

Maryniu,to jest plus wielkości ogrodu ,że można sobie pozwolić i na większe gatunki,ale miejsce już mi sie kurczy,to znaczy nie zupełnie ,bo ziemi dookoła domu mam pod dostatkiem ,ale dalej już nie będę nic robić bo nie podołam ,wyznaczyłam pod ogród 30 arów i to koniec ,na pozostałym miejscu jest mały sadek ,dwie duże rabaty malinowe i borówki ,może zrobię jeszcze jedna malinową .w ogrodzie między roślinami też mam owocówkę ,,a reszta to trawa no i jeszcze mam kawałek wąwozowego lasku,to tyle ,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam na krótki spacerek po wiosennym ogrodzie .

moje pierwsze tulipanki zakwitły
Obrazek

Brunera już mruga niebieskimi oczkami
Obrazek

na kaskadowej też wszystko pięknie rośnie ,a kamienia na zdjęciu jakby się przewracały ,ale one tak w rzeczywistości nie wyglądają,stają prościutko.
Obrazek

Obrazek

zostały 2 białe hiacynty ,resztę białych zjadły myszy
Obrazek

Obrazek

zakwitnął taki piękny pierwiosnek
Obrazek

i inny pierwiosnek
Obrazek

Obrazek

szafireczki
Obrazek

zakwitają tawułki
Obrazek

biały pigwowiec
Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

OBFITOŚĆ DESZCZU !może ten rok będzie też obfity w grzyby! już nie mogę wysiedzieć!
Awatar użytkownika
alka
200p
200p
Od: 3 paź 2006, o 23:08

Post »

A ja zazdroszczę Ci tylko deszczu. U mnie sucho potwornie. Dzisiaj pokropiło jak przysłowiowy ksiądz kropidłem, a taką miałam nadzieję na deszcz. Wszystko macie na południu szybciej. U mnie dopiero kwitną pierwsze mlecze.
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Cudna ta grządka z kamieniami i "kluczyki" ;:138 Czyli pierwiosnki :D
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Martusiu wiosna już u Ciebie rozgościła się na dobre ;:215 U mnie wszystko jakoś w tyle... A deszczu zazdroszczę, bo u mnie nadal susza ;:145
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu to jesteśmy w gronie uprzywilejowanych, bo mamy podlewanie z góry, a my czasem narzekamy :oops:
Tulipanki u mnie pojedyncze dopiero rozkwitają, ale zrobiło się ciepło to pójdą niedługo jak burza :D Rzeczywiście zrobiłaś zdjęcie tak, że kamienie się przechyliły i wiesz jestem bardzo ciekawa tej rabaty na żywo, ale pewnie nie wcześniej niż za miesiąc ją zobaczę (może nawet dwa). Dzisiejsza niedziela zapowiada się cudownie więc odpocznij sobie, bo napracowałaś się ostatnio. Buziaki na niedzielę dla Was ;:196
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Kaskada coraz bardziej kolorowa ;:138 pomysłowa jest ;:63 lubie takie pomysły i gdy ktoś sam stworzy cieszy najbardziej ja też sama wykładam ścieżki, murki z odpadu granitowego nie jest to może równe bo fachowcem nie jestem ale po całym dniu siadam i jestem zadowolona ze zmiany i że zrobiłam to sama :tan
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Pierwsze tulipany i do tego prześliczne ;:215 chociaż czy w ogole są brzydkie kwiatki? ;:224
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Biały pierwiosnek prześliczny. Moje w tym roku wyjątkowo przerzedzone, jakby ślimaki je poobgryzały. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam. Chyba się wcześniej tej wiosny obudziły i nie mając nic innego do jedzenia, rzuciły się na pierwiosnki.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Alu kochana współczuję ci,tak to prawda jeśli chodzi i moje okolice to Tarnowskie jest biegunem ciepła polskiego!,ale wy za to macie morze!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”