Słoneczne rabaty 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty 3

Post »

No i dobre chęci nie wystarczą. Nie każde Obi ma taką samą ofertę ;:131 W Warszawie nie ma Chandos Beauty. Na otarcie łez pojechałam do ogrodniczego i nabyłam akebię i powojnika Pink Dream ;:306 i jakąś drobnicę sasankowo-dzwonkową ;:306 Róża wyszłaby taniej ;:224
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

:wit :wit
Farsz na pierogi stygnie, mogę pisać. Ostatnio mi syn pojechał (przy mojej teściowej), że "nie pamięta jak smakują pierogi". Może się wam to wydawać zabawne ale tak mnie ruszyło to stwierdzenie, ze dzisiaj zebrałam się w sobie i będzie wielkie lepienie.. Ja go już nakarmię, jeszcze na kolację odgrzewane podam :twisted: A miałam ambitne plany. Mąż kupił pędzel i farbę i stwierdził, że już dawno zrobiłby podporę, ale muszę pomalować stal ;:306 I w ten oto sposób opóźnienia w realizacji zostały przerzucone (podstępnie) na moją osobę. A ja się nie dam tak łatwo. Ulepię co mam ulepić, nakarmię rodzinę i jeszcze stal pomaluję. Taka to żem baba co się roboty i wyzwań nie boi.. a w międzyczasie jeszcze jakieś babeczki do kawy utytłam :;230

Aneczka, w tej szkółce już byłam.. tam właśnie kupiłam róże w doniczkach. W bliżej nieokreślonej przyszłości pojadę zerknąć czy mają już Mrs John Laing i James Galway, jak nie będą mieli to nic nie kupię.. NIC.. bo nie mam miejsca ;:145
Ja też lubię takie zaplatane klimaty.. dlatego to ja zaplatałam tą konkretną magnolię. Niestety teściówka słucha innych doradców..
Jola, a może już wykupili? Jest jeszcze taka opcja: wchodzisz na stronę internetową OBI szukasz konkretnej róży i klikasz zamów do najbliższego sklepu. Podobno do kilku dni mają dostarczać ;:108
Annes, najgorsze jest to, ze tyle czasu było na plusie, przycięłam i jak na złość przymrozek ;:223
Ewelina, no włąśnie ten zapach mnie najbardziej poruszył: cynamon goździki i truskawka.. czy naprawdę istnieje taka mieszanka? ;:oj Na powojniki bm już nie liczyła, ale jak to mówią lepiej być miło zaskoczonym niż liczyć na coś i się rozczarować porażką ;:173
Monika, nie mam pojęcia jaka to odmiana. Teściowa dostała ją ponad 10 lat temu od znajomych jako siewkę z ich ogrodu. Dopiero od trzech lat kwitnie.
Gosia, we Floribundzie nawet tańsza ;:224 a już pewnikiem ładniejszy krzaczek. Tyle tylko, że zamówienie już dawno złożone, róże z zamówienia posadzone, a zamawianie jednej sztuki, jak wiadomo, nie opłaca się. Zazdroszczę wizyty w szkółce.. też bym pochodziła między różanymi rzędami ;:224

Lecę do pierogów ;:36 ;:137 A potem do malowania..
Jeszcze tylko wam powiem, że w niedzielę ma być ponad 20 stopni ;:138
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko ruskie lepisz? U mnie najlepiej schodzą i wiadomo mamine najlepsze ;:333 Ja tak nie lubię ich robić :oops:
Fajnie masz...20 stopni na plusie ...spojrzałam,a u mnie 15 i deszcz bez słońca,mam nadzieję,że się mylą ;:303
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Sabinko Maestro Cukiernicy i Ogrodnicy :wink:
Nareszcie powszechna szaro-burowatość ustępuje i kolory pojawiają się w ogrodzie, to i ja wypełzam powoli ze swojej nory ;:224 Coś tak czułam, że przez moją nieobecność mnóstwo wątków się otworzyło i ... miałam rację ;:oj Twojego szukałam od razu, bo jak wiesz bardzo kibicuję Twoim dokonaniom zarówno w kuchni, jak i w ogrodzie.
Lepisz pierogi? Aj, aj, zjadłabym, nie powiem... Tymczasem na obiad mam z jajem (sadzonym) i szpinakiem ;:145
Gratuluję Chandos Beauty - na mojej olimpiadzie laureatka srebrnego medalu, więc urody jest przedniej ;:215
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

nifredil pisze: Aneczka, w tej szkółce już byłam.. tam właśnie kupiłam róże w doniczkach. W bliżej nieokreślonej przyszłości pojadę zerknąć czy mają już Mrs John Laing i James Galway, jak nie będą mieli to nic nie kupię.. NIC.. bo nie mam miejsca ;:145
Ja też lubię takie zaplatane klimaty.. dlatego to ja zaplatałam tą konkretną magnolię. Niestety teściówka słucha innych doradców..
Jola, a może już wykupili? Jest jeszcze taka opcja: wchodzisz na stronę internetową OBI szukasz konkretnej róży i klikasz zamów do najbliższego sklepu. Podobno do kilku dni mają dostarczać ;:108

Jeszcze tylko wam powiem, że w niedzielę ma być ponad 20 stopni ;:138
Sabinko posiadam obie. Mrs John Laing jest naprawdę grzechu wart. A o Galway'u na pewno to samo powiem w tym sezonie. ;:65 ;:215
Mówisz, ze aż tak krucho z miejscem..? Jestem ciekawa co zrobisz dalej? Jak sobie poradzisz z tą sytuacją? Ja już zaczynam pozbywać się habazi, które nie są dla mnie na super ścisłej liście koniecznych do posiadania... :oops:

A tej rady dla Joli... ;:224 udaję że nie słyszę... ;:224

Pogoda niestety u mnie ma być zupełnie inna. O ile jutro pochmurnie bez deszczu, tak w niedzielę deszcz praktycznie cały dzień. Teraz też pada, już od godziny. I wczoraj padało. ;:224 I przedwczoraj... ;:224 Oj ostatnio dużo u mnie pada... ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Sabinko, od razu wskoczyłam na stronkę OBI i gula mi stanęła. Pokazuje że jest jeszcze 11 sztuk poszukiwanej gwiazdy. Więc czemu nie było na sklepie? Że też się nie zapytałam. M mnie poganiał, bo jechaliśmy jeszcze do jednego ogrodniczego po trawy. Traw nie kupiłam, o różę nie dopytałam. .... wtopa na całego. Jakieś pocieszacze były ale....nie to co planowane :;230

aha, za to dzielnie założyłam dziś trawnik od nowa :;230 Dostałam takiego powera ;:172 Czekam teraz na zapowiadany deszcz w nocy ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witajcie :wit

Aż ciężko uwierzyć, jak diametralnie potrafi zmienić się pogoda i to dosłownie z dnia na dzień. Wczoraj prawie 20 stopni, dzisiaj ledwo 8 :shock: Nie mam co się rozpływać nad piękną wiosną, bo oprócz sobotnich zdjęć nie ma co chwalić. OO przepraszam.. zdążyłam pomalować profile i pierwsze pionowe słupki zostały rozstawione na tyłach rabaty. Dawno nie najadłam się tyle stresu kiedy mój kochany eM rozstawiał drabinę między wychodzącymi liliami i młodymi różami :shock: Całe szczęście obyło się bez większych szkód. Długość przyszłej kratki po dokładnym zmierzeniu będzie miała ponad 7 m.. wiecie ile tam można przemycić powojników Obrazek. Cześć oczywiście będzie musiała walczyć o przestrzeń z krzewami i różami, ale kratka rozciągnięta będzie na całości więc jest jakiś punkt zaczepienia (dosłownie ;:306 )

Annes, ruskie :D Myślałam, że będę torturowała ich tymi pierogami.. wyszło ponad 80 sztuk, a moja rodzinka zjadła większość na obiad, na kolację zostało po kilka sztuk i przeżuwając już pytali czy w przyszłym tygodniu też zrobię :shock: ;:202 Daję słowo - łatwiej ubrać niż wyżywić :;230
Ania, deszcz dotarł i do mnie ;:222
Elwi, witaj kochana :wit Czekałam i ja na twoją wiosnę, tak pięknie dobranych zestawów tulipanowych z tak dobrymi zdjęciami nie można przegapić. Dopiero u Aneczki doczytałam, że Chandos to twoja srebrna medalistka, cóż srebro zobowiązuje. Mam nadzieję, że się sprawdzi i u mnie. A teraz najbardziej intrygujące pytanie: jak to jest z jej zapachem w realu? Faktycznie cynamon, goździki i truskawki??
Aneczka, i u mnie zaczęło padać... I na dokładkę temperatury poleciały ostro w dół ;:222
Mrs John pamiętam u ciebie, miała niesamowite falbanki, a dodatkowo wiem, że i zapach ma bardzo intensywny. Jamesa wypatrzyłam już w ubiegłym roku, ale mieli wyjątkowo słabą sadzonkę - ostatnią. Stwierdziłam, że nie będę płaciła za coś co trzeba będzie lada dzień reanimować, tylko wykażę się zrozumieniem i cierpliwością (taaa, jasne :roll: ) i zaczekam do wiosny. A tu zonk, nie było. I tak zostałam na lodzie. Może bliżej lata dowiozą.. Tylko skąd oni dowożą te róże?? W takich cenach ;:204
Jak poradzę sobie z brakiem miejsca?? Boję się o tym myśleć. W tym roku nowe floksy posadziłam w miejscu gdzie rosła Trytoma. Nie chciała ładnie kwitnąć ciągle podjadały ją ślimaki więc się jej pozbyłam. Floksy są bezproblemowe ;:224
Jola, na sam początek, co z twoim nowym wątkiem? Chętnie zobaczę ten nowy trawnik, chociażby w fazie wysianej trawy.. Kochana, nie darujemy ci tak łatwo... Czekamy..
Opowiadaj co z tą różą ;:65 Dopadłaś ją ostatecznie?

Dla wszystkich gości mam porcję zdjęć z soboty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Biedny złotlin już dostał wezwanie do kolejnej przeprowadzki, a dopiero co zadomowił się w nowym miejscu... ten to ma ze mną ciężkie życie..

Obrazek

Żagwin siałam z biedronkowych nasionek.. muszę jeszcze dorwać ten bardzo intensywny fioletowy..
Świetna roślinka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szykuje się pełny szafirek Blue Spike

Obrazek

Obrazek

Stołówka i sypialnia w jednym ;:183 Takie rzeczy tylko na Omiegach

Obrazek

Orliki mają pierwsze pączki

Obrazek

Startuje też zakupiona w tym roku rozplenica :heja

Obrazek

No gdzież mu będzie wygodniej niż na moich kwiatach.. Rudek został sam. Od kilku tygodni nie widzieliśmy naszej kolorowej kotki. Któregoś dnia po prostu nie przyszła na kolację.. Ktoś pewnie przygarnął ją do siebie do bloku. To był wyjątkowo ufny kot - do każdego podszedł. Nauczona była załatwiać swoje potrzeby do kuwety, więc większych problemów nie było.. To nie pierwszy raz kiedy zginęła. W ubiegłym roku zgarnęła ją pani "wielka aktywistka od animalsów" twierdząc, że kot błąka się po osiedlu i zaczepia dzieci prosząc o jedzenie. Prawdą było tylko to, że kotka łasiła się do dzieci, bo nauczona była mieszkać z dziećmi i liczyła na pieszczoty. Pech chciał, że ktoś widział jak pani zabierała Kiziulkę i doniósł teściowej... Kot wrócił do domu a "miła pani" nasłała na nas kontrolę czy aby zwierzęta są dobrze traktowane. Wyobrażacie to sobie?! No, ale nic nie mogli zrobić. Koty są odrobaczone, wysterylizowane, dobrze odżywione.. tyle, że zbyt ładne żeby chodzić samopas po osiedlu.
Odkąd nie ma kotki Rudek zrobił się jeszcze większym pieszczochem. Odprowadza nas do szkoły i z powrotem, chodzi z nami do sklepu.. Pilnuje nas i zabiega o pieszczoty.. Taki koto-pies ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kilka tulipanów.. dla osłody..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już nie mogę się doczekać kiedy zlikwiduję te bambusy..

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinka czytam, ze idziesz jak burza, więc na pewno lada moment znikną bambusy. ;:215
Kochana jak mam żagwin w ostrym kolorze i dlatego patrzę na Twój jak zahipnotyzowana. ;:oj Cudny jest!
P.S. Mam nadzieję, że kocica się odnajdzie. Wszak to nie kocur, co by mogło mu się coś stać przy kocich bójkach. ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

jak to jest z jej zapachem w realu? Faktycznie cynamon, goździki i truskawki??
Upppsssss :oops: Wstyd się przyznać, ale ... nie wąchałam ;:223 Kompletnie nie zdawałam sobie sprawy, że ma pachnieć. Gapa ze mnie i tyle, a ta róża jest u mnie już trzeci rok ;:oj
Mam nadzieję, że kotka się znajdzie, chociaż to prawda, że zbyt ładne koty stają się łupem amatorów kocich wdzięków :evil: Swoją drogą nie rozumiem jak można tak sobie zabrać jakiegoś zwierzaka ;:185
Rudek czyli koto-pies jest zjawiskiem rzadkim, ale potwierdzam, że możliwym. Miałam takiego kotka, co nazywał się Leon i również odprowadzał mnie zawsze do końca naszej ulicy, a na pijaków i chuliganów... warczał ;:306
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Sabinko!
Piszesz, że złotlin ma z Tobą ciężkie życie?
Coś mi się widzi, ze niedługo Ty będziesz miała ciężkie życie z nim ;:209. Mało jest krzewów, które tak się po ogrodzie rozłażą jak on!
Denerwuje Cię spadek temperatury, a my tu 20 stopni nawet nie powąchaliśmy ;:145.
Ciągle dużo bliżej nam do 8 !!! Już po stadium rozwoju Twoich roślin widać, jakie cieplutkie jest Podkarpacie.

;:196 Jagi
PS. Życzę szybkiej likwidacji bambusów i powrotu kociczki.
PPS. Śliczny ten Twój koteczek, od czasu kaszubskich Prosiaczków mam sentyment do kotów o takim umaszczeniu.
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabinko, u Ciebie jakoś wszystko szybciej się rozwija, a niby Wielkopolska taka ciepła... U mnie w orlikach i rozplenicach cisza jak makiem zasiał, a u Ciebie się dzieje. Ładne żonkile - ja się chyba poddam, bo u mnie jakoś nie rosną. A te pełne szafirki są bardzo malownicze.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Sabinko :wit . Koto-psa masz świetnego ;:224 . A kocica mam nadzieję, że się odnajdzie i trzymam za to kciuki . Historii z "panią od animalsów" zaskakująca ;:oj . Muszę przyjrzeć się orlikom, może moje też mają pąki ?? Ja mam młode sadzonki więc nie wiem czy je zobaczę. Fotka omiega świetna , brawo za ujęcie ;:333 . Z resztą co tu dużo pisać wszystkie są przepiękne ;:168 . Prymula z szafirkiem cudna i taka słoneczna , piękny duet tworzą. Chyba zmałpuję ;:224 . Bambusy ładne ja też mam ;:306 . Jednak pewnie szybko nie zamienię ich na nic innego ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko nadrobiłam zaległości, bo mnie praca w ubiegłym tygodniu wykończyła. Choroba różana się rozwija, ;:215 też dostałam takiego bledziucha, mój nazywa się Camelot. ;:131 Winem się poczęstowałam, mam nadzieję, że nie za słodkie, bo nie mogę cukru. ;:113 Magnolia cudnie obsypana kwiatami, tyle kolorów nareszcie na rabatach. ;:oj Skalnicę ślicznie pokazałaś. ;:63 Nie chwal się ile potrafisz zrobić, bo coraz więcej ci nałożą na plecy. :wink: Na podporze powojniki z pewnością ładnie zakwitną i nie będą kaprysić. :) Stal jak pokryje się rdzą, to już się nie utlenia i zostaje taki spatynowany, szary kolor. Tlenek żelaza raczej roślinom nie powinien szkodzić. ;:218 Niech kotka wróci jak najszybciej. ;:168
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

nifredil pisze:Stołówka i sypialnia w jednym ;:183 Takie rzeczy tylko na Omiegach
Sabina, a ja to tam jeszcze rozmnażalnię widzę ;:306

Szykuje Ci się pełny szafirek Blue Spike, a moje cholery chyba nie wylazły, bo ich nigdzie nie widzę :evil:
Rudek kociak słodki do wymiziania, a kotka to mam nadzieję że się odnajdzie, może komuś czmychnie jak ją gdzieś zamknęli i wróci do Was jak kociak naszej forumowej Małgosi.
7m kratki z kwitnącymi powojnikami... ;:152 nawet nie umiem sobie wyobrazić tego widoku ;:oj
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No i gdzie te podpory? Czy coś źle przeczytałam?
Wydawało mi się, że to już
Śliczne słoneczne zdjęcia
Ja jakoś nie mogę trafić na słoneczko
Akurat jak świeci siedzę w pracy :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”