Zakupy zrobiłaś fantastyczne.
Przydomowy ogródek Eweliny .
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny .
Ewelinko, remontu nie zazdroszczę, a właściwie to bardziej porządkowania domu po remoncie.
Sama przez to przechodziłam dwukrotnie w krótkich odstępach czasu.
Ja też muszę się rozejrzeć za jakimś powojnikiem, a nawet dwoma, bo dwa mi zmarzły. 
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Avatarkowa róża piękna i zdrowa, a znasz jej imię? Może dziewczyny różane pomogą
Zielona wstęga trawnika ....jak u mnie będzie dalej tak sucho, to się pożegnam raz na zawsze z trawą. Walczyłam z mchem, po jaką cho,,,,,ę? się pytam, jak mi trawę zaraz wysuszy? Przepraszam za małą dygresję, ale podeślij mi kilka odpowiednich chmurek z deszczem. Będę wdzięczna
Zielona wstęga trawnika ....jak u mnie będzie dalej tak sucho, to się pożegnam raz na zawsze z trawą. Walczyłam z mchem, po jaką cho,,,,,ę? się pytam, jak mi trawę zaraz wysuszy? Przepraszam za małą dygresję, ale podeślij mi kilka odpowiednich chmurek z deszczem. Będę wdzięczna
- myszaxs
- 100p

- Od: 27 paź 2015, o 22:03
Witaj Ewelinko
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie i jest piękny gratuluję
Mam pytanie dotyczących obrzeży z cegieł jak się sprawdzają, czy one tak po prostu są położone na ziemi czy na jakiejś podsypce? Trawnik przy obrzeżach wygląda na pięknie przycięty czy to wystarczy żeby trawa nie wrastała?
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie i jest piękny gratuluję
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewelinko możesz narzekać na swoją trawę, ale Twój trawnik wygląda wzorowo i już nie pokazuj jego wad, bo ja widzę ładny przystrzyżony dywanik i wijące się grządki 
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
No popatrz, takiej hortensji jak Tardiva nie znałam
A trawnik to masz rację, jak przycięty równiutko, to z ukosa zawsze ładnie wygląda.
Ja zawsze podziwiam tak trawnik sąsiada, a jak wlezę na piętro i spojrzę z góry, to już tak ładnie nie wygląda
A trawnik to masz rację, jak przycięty równiutko, to z ukosa zawsze ładnie wygląda.
Ja zawsze podziwiam tak trawnik sąsiada, a jak wlezę na piętro i spojrzę z góry, to już tak ładnie nie wygląda
-
slanka-flora

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
EWE,widać efekty pracy i zakupów
Tak trzymać
Pozdrowienia
Tak trzymać
Pozdrowienia
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ewelina, nic nie możesz zarzucać swojemu trawnikowi. Nawet na zdjęciach widać jaki jest gęsty. Dosiewałaś w nim trawę czy to rodzima tak się zagęściła?
Zakupów gratuluję. Niestety nie wypowiem się na temat powojnika, bo takowego nie mam, ale szukając zdjęć za bardziej wiarygodne brałabym te przekierowujące na Forum
Zakupów gratuluję. Niestety nie wypowiem się na temat powojnika, bo takowego nie mam, ale szukając zdjęć za bardziej wiarygodne brałabym te przekierowujące na Forum
-
slanka-flora

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Ps.do powojnika Mrs THOMPSON...
Mam go,bardzo ładny,fioletowo/różowy,a może fiol./czerwony
Dobry zakup
Mam go,bardzo ładny,fioletowo/różowy,a może fiol./czerwony
Dobry zakup
Hejo, trawnik ok, mój mąż czasami chce z chwastami w trawniku walczyć ale po co, niektórzy sami dosiewają białą koniczynę, żeby trawnik był zawsze zielony, a nasz powstał z dzikich traw łąkowych które tam rosły od lat, to nie będę ingerować w naturę, ona wie co dobre w danym siedlisku
. I jeszcze o łazience, mamy malutką w bloku 2x2, na szczęście wc jest osobno, zabieramy się do remontu jak kot do jeża, też w wakacje, ale które
. Tak, że trzymam kciuki za Twoją łazienkę
.
- andzia458
- 500p

- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Ewelinko, nie narzekaj na swój trawnik- nie ma się co czepiać. U mnie rośnie prawdziwe paskudztwo w przedogródku- duże kępy trawy co kilka cm a pomiędzy mech- to jest dopiero "trawnik". Będę tam siać nową trawę ale dopiero wtedy, jak z kopaniem wody ogarniemy temat.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Mieć taki gęsty trawniczek to moje marzenie. Zamierzam właśnie zakładać nowy i bardzo bym chciała, żeby wyglądał tak jak Twój. Soczysty, zieloniutki - czego więcej chcieć?
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
Jestem padnięta ale jakże szczęśliwa
. Ostatnie dwa dni to właściwie były spędzone w połowie w ogródku. Pogoda dopisała i wczoraj i dzisiaj więc nie było mowy o lenistwie. Dziewczyny złapały powietrza, trochę poprzeszkadzały i pomagały. Wczoraj przesadziłam kilka roślin i pieliłam chwasty a eM wykopał konar po starym drzewie, który bardzo przeszkadzał . Przygotowałam sobie też miejsce pod trawę za domem i dzisiaj udało się ją wysiać. Wysiałam też część jednorocznych do ziemi. Dzisiaj dostałam od sąsiadki dorosły krzew hortensji ogrodowej
. Musiała swoje krzewy wykopać bo facet będzie robił Jej kostkę no i jeden podarowała mi w ramach pomocy. Pomagałam przy wykopaniu i przesadzeniu krzaków . Mówię Wam aż mi się oczka zaświeciły bo wiem, że na taki krzew trzeba czekać kilka lat a ja przed domem mam takie miejsce na którym chciałam posadzić hortensję
. Musiałam przeorganizować rabatkę w całości ,miałam to w planach ale jakoś nie było czasu. Dzisiaj sytuacja wymagała zmiany tak więc posadziłam tam hosty, żurawki i tawułki no i zdobyczna hortensja
. Rabatka dostała obrzeże z cegły i wygląda lepiej niż wcześniej. Niestety od piątku mamy auto w naprawie i nie mogłam pojechać po kwaśne podłoże więc krzak tak jakby zadołowałam bardziej niż posadziłam . Mam nadzieję, że w poniedziałek uda mi się kupić w tutejszym ogrodniczym odpowiednie podłoże. Zrobiliśmy też z eMem postępy w porządkowaniu miejsca za stodołą. Ogólnie to biegałam między domem a ogródkiem , do tego obiad, dzieci. Nie miałam czasu na fotki a w ogrodzie zaczyna pojawiać się coraz więcej koloru. Zrobiłam tylko przed wieczorem dosłownie dwa ujęcia . Odpowiedzi później bo teraz muszę położyć się z dziewczynkami, inaczej nie usną
.

Jestem padnięta ale jakże szczęśliwa

-
chmielakowo
- 200p

- Od: 11 mar 2015, o 20:32
No muszę przyznać, że piękny prezent za ciężką pracę
Ja ostatnio też pomagam przy nasadzeniach to trafiają mi się prezenty, ale nie takie 
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Paulinko odpowiem najpierw Tobie a potem reszcie z poprzednich dni. Otóż sąsiadka ma takich hortensji kilka , do przesadzenia miała dwie. Jedną w całości przesadziłyśmy a drugą podzieliła ze mną i mi dała tą większą część. Właściwie to może dlatego, że już nie miała gdzie tego posadzić . Poza tym bardzo często pomagam Jej w różnych sprawach więc może to tak na zachętę
.