Marysiu delosperma mam nadzieję, że te chłodne i deszczowe dni już się kończą. Rozkwitnięte rośliny na pewno od takiej pogody ucierpiały.
Marysiu Maska dziękuję. Krokusy dość trudno utrzymać w ryzach, bo szczególnie te botaniczne bardzo się rozsiewają i zakwitają w najróżniejszych częściach ogrodu. Łączka krokusowa, to piękna rzecz. Tulipany, to cudne, wiosenne rośliny i warto je mieć, chociaż te nowsze odmiany są raczej krótkotrwałe i mają duże wymagania.
Olu Bufo-bufo czy
kluczykowi już urosła łodyżka?
Lucynko plocczanka mam nadzieję, że Twoja wiosna już pokazała na co ją stać.
Ewuniu ewa w w marcu wszystkie piwonie zasiliłam obornikiem granulowanym. Nie robię tego jednak co roku, bo nie zawsze mam siły przynieść nawozy na działkę.
Jacku JacekP sposób fotografowania "z dłonią" bardzo się przydał. Sprzedałam już ten sposób wnukowi, bo teraz głownie on robi zdjęcia na działce.
Z moich pierwiosnków ząbkowanych ostał się tylko jeden. Myślę, że przyczyniło się do tego suche i upalne lato. Również pierwiosnki japońskie i pełne nie dawały ostatnio znaku życia.
Reniu bebeluch witam Cię serdecznie. U mnie cebulica syberyjska nie chce rosnąć
w kupie. Początkowo, było kilka cebulek w jednym miejscu, ale teraz znajduję pojedyncze roślinki wsiane w inne większe rośliny.
Alu Biedronka641 niestety nie pracuję na działce. Dopadły mnie problemy zdrowotne. Muszę to jakoś przeczekać.
Wnuk zrobił niedawno trochę zdjęć na działce, oto one.

barwinek mniejszy

miodunka ćma

szafirek szerokolistny

krokus złocisty 'Orange Monarch'

tulipan Kaufmanna 'Stresa"

tulipan praestans 'Unicum'

tulipan Kaufmanna 'The First'

irys bucharski