Iwonka1 pisze:Pashmina pisze: pracowita z Ciebie kobietka

No i jak tu siąść koło takiej mróweczki na ławeczce? Toż to wstyd

a ja tak lubię sobie posiedzieć. To już teraz wiem, dlaczego nie mam takiego ogrodu jak Ty. I Twoja magnolia już kwitnie. Jest piękna

Mojej niestety chyba wszystkie pąki kwiatowe zmarzły
Moje dwie magnolie w tym roku nie kwitną. Jedna to nawet nie wiem, czy żyje - przenoszone były latem, w czasie upałów i bardzo to źle zniosły. Jedna - Susan puszcza, ale same listki, a druga- Georg Henry Kern nadal sucha stoi. Kwitną tylko 3 magnolie - Wild Cat, Alba Lennei i niebawem pokaże kwiaty Aleksandrina.
A Tobie jaka ucierpiała?
pela11 pisze:Widzę że masz młode nasadzenia w sadzie .Ciekawa jestem jakie drzewa owocowe już posadziłas i czy będą tam tylko drzewa bo może znajdziesz też trochę miejsca na krzewy owocowe .Zeszyt załuż koniecznie , ułatwia życie i działa jak przypominajka .Ponadto mam w nim wszystkie ważne informacje o których należy pamiętać np.szczegółowe zestawienie róż z podziałem tych do cięcia i tych ,których nie muszę ciąć lub np.informacje o borówkach ,pielęgnacji ,zasilaniu ,odmianach które już mam a które jeszcze powinnam kupić .Jak wybieram się po rośliny ,to zeszyt zabieram ze sobą ,dzięki temu mogę na miejscu w sklepie sprawdzić czy np. roślina którą chcę kupić jest już u mnie w ogrodzie ,w jakiej ilości i w jakich odmianach .To bardzo ułatwia życie .Polecam

Mój sad ma już kilka lat, ale drzewka marnie rosną, bo sarenki je objadają, a korzenie nie mają się jak rozrastac, bo tam jest bardzo dużo kamieni aż do głębi.
Zeszyt będzie w tym roku. Juz zaczęłam robić wstępne spisy irysów. Uzbieral się niezły inwentarz
misia pisze:Piękna magnolia Alba Lennei, drugi czy trzeci rok u Ciebie

Ognisko bardzo fajne

Alba rośnie u mnie dwa lata, ale kupiona była już spora