Od wiosny do jesieni w moim raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju.

Post »

Zeniu a jak one Ci zimują? Jak trafię w szkółce to kupie chociaż jednego. Tylko nie wiem gdzie by mu pasowało ;:224.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko..kloniki raczej lubią miejsca pół cieniste, w słońcu mogą nieco przypalać się listki. :roll: U mnie jednak w słońcu dość dobrze dają radę. ;:108 . Zimowały bez okrycia. Często na jesiennych wyprzedażach za nieduże pieniądze można spotkać. :uszy
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ZENIU pójdę Twoim tropem i też dokupię sobie klonika o złotych barwach.
Narzekasz że u Ciebie padało, u mnie na razie pokropiło i mogliśmy na ROD ostro podziałać, ale teraz mogło by padać bo trawnik wyczyszczony, nawieziony to niech pada.

pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Zeniu i jak tam dzisiaj pogoda u Ciebie? U mnie nie pada ale jest pochmurno i zimno. Sprzątam i gotuję dzisiaj a teraz chwila relaksu na forum :) Kępa sasanek ładniutka. Ja mam nasionka takiej sasanki, posieję na dniach i może w przyszłym roku będę mogła się cieszyć ich kwitnieniem :?:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu , mimo niepogody brak mi ogrodu .U Ciebie robi się już wiosennie .U mnie podobno zakwitły pierwszy raz mirabelki. Syn był i zrobił mi zdjęcia .Bardzo mnie to ucieszyło bo może nareszcie doczekam się owoców tych małych śliweczek .W dżemach są rewelacyjne .Mam nadzieję że Twój M wydobrzał i wozi Cię na działeczkę . ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zeniu posadziłam siewkę klonika niestety w słońcu i już widziałam że listeczki są jaśniejsze niż powinny, ale tak ładnie wystartował że nie mam sumienia go przesadzać. Posiałam kolejne to jak wykiełkują muszę zapamiętać, żeby je posadzić w cieniu. Dobrego tygodnia i słoneczka na weekend, żebyś mogła podziałkować ;:196
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie. ;:128

Krysiu...u mnie popadało. :wink: . Niestety przed deszczem nie zdążyliśmy zrobić wertykulacji trawniczka, wygląda taki zabiedzony po zimie i bez nawozu. Teraz trzeba troszkę poczekać aż przeschnie trawka , potem wertykulować i dopiero papu. Teraz wygląda jak nie odkurzony dywan. :;230

Aniu...pogoda się poprawiła na tyle że można popracować. :D i wczoraj właśnie pracowałam. :heja . Co do sasanek...moje chyba jakieś bardzo plenne, same się w różnych miejscach wysiewają. ;:oj . Ale tylko fioletowe bo najdłużej je mam.

Obrazek
Różowe
Obrazek
Elu...bardzo lubię ten czas kiedy kwitną drzewa owocowe a ty będziesz jeszcze miała mirabelki. ;:138 Co do M..oj tak wydobrzał, inaczej ja bym się pochorowała. ;:306

Marysiu...klonika nie ruszaj, skoro już posadzony może w danym miejscu się zaaklimatyzuje. ;:108 . Moje wszystkie kloniki rosną w słońcu. Niestety w weekend nie podziałkowałam, natomiast wczoraj... :heja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
No i nie może być bez ciemierniczka. :;230 . Zielony.
Obrazek
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Zeniu ale bijesz po oczach :D sasanki masz śliczne a ciemiernik obłędny u mnie wszystko pózniej normalnie jakbym w krainie wiecznych chłodów mieszkała :D Nawet hiacynty ledwie zaczynają kwitnąć :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kępy sasanek masz niesamowite!
Wspomniałaś o klonikach, a ja akurat poniosłam w tym roku okropną stratę zimową. Mój klon Orange Dream, który mam od 12 lat i który przetrwał zimę 2012, w tym roku straszliwie ucierpiał. Co prawda żyje, ale będę musiała go skrócić o połowę. A to już takie duże drzewo było. Nie mogę go odżałować. Cóż za fatalną zimę mieliśmy :(
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Zeniu ale masz zjawiskowe sasanki! ;:oj
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ale masz cudne sasanki Zeniu ;:167 . Hiacynty też i oczywiście ślicznotka zielona :D Weekend deszczowy, wczoraj niestety byłam nieczynna ale dzisiaj cały dzień coś sobie dłubałam. Dzielę byliny żeby było ich więcej a poza tym muszę poprzesadzać kwiatki z jednej grządki i mam z tym trochę pracy, no i miejsca muszą szukać. Jutro chyba popracuję glebogryzarką o ile deszcz nie pokrzyżuje planów. A Tobie słoneczka życzę ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu , jestem pewna że musisz mieć w ogrodzie pomocników . ;:202 Nie wiem co to za skrzaty buszują po Twoim ogródku ,ale dbają o niego wyjątkowo , bo mimo że Ciebie tam nie ma to jest bez chwaściorów , czyściutko .Sasanki jak z obrazka , dorodne ,zdrowiutkie , to samo ciemiernik . Nie powiesz mi kochana że to tak samo z siebie wszystko u Ciebie rośnie . :;230
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Zeniu też planuje jechać na targi do Opatówka ,może się przy okazji spotkamy . :D Wiesz kiedy dokładnie będą.?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zeniu. Sasanki masz bajeczne i te korony ;:oj . Zielony ciemiernik także ładny ;:224 . A co do kloników to takie pół cieniste miejsce mogłabym mu znaleźć. Może akurat kiedyś na niego wpadnę i kupię ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie. ;:128

Pogodą i działeczką nacieszyłam się jeden dzień. :evil: Zaplanowana była wertykulacja trawniczka ale ziemia była zbyt mokra, może jak troszkę obeschnie..tylko znów pada. :roll: . Niemniej z M dużo prac wykonaliśmy, jeszcze z dzień, dwa ładnej pogody i można by troszkę odpocząć , napawać się kolorkami a tu upsss przerwa. Nowe chwasty zaczną rosnąć, dojdą nowe prace i dookoła Maćku... :;230 . To są uroki działkowe ;:oj i odpoczynek na świeżym powietrzu. ;:306

Iwonko....ciepło w miarę u mnie jest, tylko te deszcze. Owszem roślinki ładnie ruszyły tylko oby więcej słonka to by i więcej kwitnień było. Kilka pelargonii udało mi się ukorzenić, myślę aby już wysadzić je na działce. Chyba nie za wcześnie... ;:224

Wandziu...przykra sprawa z twoim klonikiem. :wink: Zawsze myślałam że młody może przemarznąć, ale kilkunastoletni. :roll: . Jak wspominałam nigdy swoich nie okrywałam na zimę, teraz chyba zacznę. A może właśnie już te starsze są podatne na przemarzanie. Jesienią kupiłam na wyprzedaży, małe srojdko :;230 , wsadziłam na szybko gdzie popadnie i żyje.

Dorotko.
..dziękuję w imieniu sasanek. Nie wypada się samej chwalić, ale się pochwalę. ;:306 Jestem z nich dumna. Rosną jak na drożdżach i wysiewają się. :tan

Marysiu...ciekawe czy popracowałaś glebogryzarką bo ja jak widzisz nie mogę. ;:222 A zielona ślicznotka dla ciebie, może już nie taka śliczna ale zielona. ;:306

Obrazek

Elu...za pomocnika służy mi moja druga połówka co to jej trzeba wszystko palcem pokazać, gdzie co i jak. ;:306

Tereniu
..targi będą 23-24 kwietnia. Nie wiem jeszcze w który dzień będę bo szykujemy się całą rodzinką, choć wolała bym sama. ;:131 . Przeszkadzają mi w kupowaniu, stale o coś pytają i stale trzeba patrzeć aby się nie pogubić. ;:oj . Jeszcze dam ci znać kiedy pojadę. ;:168

Ewelinko
...dziękuję. Tak, korony pewnie już w pełnym rozkwicie a ja w domku czekam kiedy przestanie padać. ;:219 . Jeśli masz na działeczce miejsce pół cieniste to pozazdrościć. Idealne do klonika. U mnie takie miejsca albo już pozajmowane albo ich brak. ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”