Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Post »

Niesamowita ta piwniczka. Wygląda trochę jak bunkier :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,praca wre u ciebie ,ja taka zagapiona na twojego pracowitego męża,a dopiero za chwile wypatrzyłam na drugim planie pewnie ciebie,fajne takie piwniczki do przechowywania ziemniaków i innych warzyw,będziesz sadzić ziemniaki?,pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Lucynko, staram się oszczędzać tyle na ile mogę, no ale niestety, samo się nie zrobi...

Elu dziękuję ;:196 Mój mąż na szczęście z tych, co żadnej roboty się nie boi- nawet gary czy podłogi myje, jeśli jest taka potrzeba ;:167

Zeniu, nie nie przez ten otwór ;:306 Ten otwór jest już zamurowany. Służył kiedyś do wrzucania ziemniaków- wysypywano je na stertę przed piwnicą i gablami zrzucano przez ten otwór do piwnicy. Wejście do piwnicy jest z letniaczka.

Ewelinko mój mąż jest z tych szybkich, zwierconych i pewnie godziny nie wytrzymałby siedząc z wędką :;230 Mój bardzo lubi, pasjonuje się drewnem więc łączy przyjemne z pożytecznym, jak wymyślam mu jakąś skrzynkę czy cokolwiek innego do zrobienia ;:224 Skalniak mam nadzieję, że uda mi się zrobić w nadchodzącym tygodniu.

Dorfi, mąż się śmiał, że tylko jedzenia nanieść i można chować się przed światem ;:224 Piwnica ma pewnie koło 90 lat i naprawdę jest solidna ;:108

Martuś, ja robiłam zdjęcie a na drugim planie jest mój starszy synek ;:306 Piwnica ma być na beczkę z kiszoną kapustą, przechowywanie warzyw przez zimę i przetworów, naleweczki. Ziemniaki to od kuzyna przywożę w worku ;:224 Mąż jeszcze półek nie skończył do środka ale po jednej stronie będę też mieć regał na puste butelki i słoiki, bo teraz przewracają się wszędzie w garażu a jak przychodzi mi robić soki czy jakieś przetwory, to chodzę i szukam. A na półkach poustawiam sobie wszystko i będzie porządek :tan
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Andzia. Zazdroszczę Ci tego, że Twój eM robi Ci cuda z drewna ;:224 . Mój nie ma takich zdolnosci niestety ani pasji. A co do wędkowania to Mój nie siedzi przy kiju bo łowi metodą na spining czyli ciągle jest w ruchu. Takie normalne wędkowanie go nie rajcowalo ale jak wypróbował tego to złapał bakcyla i przepadł ;:306. Trochę koliduje to z moimi planami ogrodowymi no ale co ja zrobię? Dobrze , że ja mam ogródek obok domu i mogę wyjść w każdej chwili. Ach ja pamiętam jak po wykopkach wrzucalo się ziemniaki do tej dziury ;:224 . Ciężko było trafić więc my z bratem zbieraliśmy z pod wodu te co spadły. Ach ale ten czas leci. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Beatko, nasadzeń na piwniczce już nie mogę się doczekać ale muszę się jeszcze wstrzymać, bo nie mam odpowiedniej ziemi do obsypania piwnicy no i roślinek jeszcze mało.

Ewelinko, to wspomnienia mamy podobne ;:224 A co do Twojego lubego, to wiesz, dobrze, że ma jakieś hobby- dzięki temu lepiej rozumie Twojego bakcyla ogrodowego :) Każdy powinien mieć jakąś swoją "odskocznię".
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu piwniczka wygląda jak bunkier :D pokaż ją jak już będzie w stanie ostatecznym pewnie z drzwiczkami. Ciekawa jestem cz jest duża? Widzę że M ma pomagiera :lol: dzieci lubią takie poważne prace. Czy na piwniczce będzie gruba warstwa ziemi? bo może pokryć ją ziemią z piaskiem i obsadzić skalniakami?
Miłej niedzieli i dobrego odpoczynku ;:196
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Fajna sprawa taka piwniczka ;:215
Ja niestety muszę wszystkie klunkry trzymać w kuchni i garażu :twisted:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

No super sprawa taka piwniczka i aż mi szkoda,że ja nie mam takiej.
Świetny pomysł z urządzeniem na niej skalniaka ;:215 ,czyli 2 w jednym ;:306
Teraz jak masz taką fajną to i warzywa i ziemniaki masz gdzie przechowywać ;:108 . Tylko siać ;:306 .Ja swoje trzymam w garażu :;230 ,bo moja piwnica(w bloku)za ciepła. Pozdrawiam i ;:3 życzę.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Marysiu, nie wiem, ile tej ziemi tam usypię ;:224 Pewnie z kilka centymetrów- aby kamienie się trzymały i skalniakowe roślinki mogły rosnąć- wszystko wyjdzie w trakcie ;:224

Zuziu, ja niestety też mam mało miejsca na wszelkie graty a z roku na rok coraz więcej tego wszystkiego. Kiedyś przez chwilę mieszkaliśmy w bloku i tylko małą piwniczkę mieliśmy a teraz same narzędzia i maszyny męża zajmują ponad 100m2 ;:oj

Aniu, część warzywek już posiana i mam nadzieję, że udadzą się nie gorzej niż w ubiegłym roku ;:108 Mój mąż to chyba zakazałby mi całego ogródkowania, gdyby nie było swojej kapusty na kiszenie, ogórków na przetwory itd. Do tej pory mam własne buraki, marchew, cebulę i pietruchę. Ale pod moim wpływem przestaje być taki czysto praktyczny i zaczyna chwalić moje krzewowe i kwiatowe nasadzenia :tan
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej hej :wit
Wpadłam z rewizytą ;:3

Ładnie u Ciebie i widać że wkładacie w to miejsce mnóstwo pracy, a dzięki temu będzie tylko coraz piękniej ;:108
Jeśli pozwolisz to zajrzę co jakiś czas by Wam pokibicować i może podejrzeć coś ciekawego :wink:
Ten dereń mnie również zaintrygował.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, skalniak będzie zajefajny. ;:138
Chociaż ja bym taką górkę wykorzystała na uprawę dyniowatych. No, ale ja mam znacznie mniej miejsca niż Ty. ;:7
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - wiesz, ja też myślałam, że to Ty jesteś na tym zdjęciu w tyle ;:306
Duży ten Twój starszy synek. Fajnie, że chętnie pomaga przy pracy. Zazdroszczę takiej piwnicy. Ja w mieście mieszkam w bloku a piwnica to porażka - nie dość, że mała to jeszcze ciepła. Do niczego się nie nadaje :( Na działce w ogóle nie mam piwnicy. A pomysł na skalniak jest świetny ;:138
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Witam w poniedziałkowy wieczór :wit
Dzisiaj troszkę wcześniej zgarnęliśmy się do domku i dzięki temu udało mi się już trochę posprzątać i zupkę będę gotować na jutro.
Poniedziałek minął mi w większości na pieleniu truskawek- mam dwa poletka i jest co doglądać ;:224 Ale może w sezonie uda się parę groszy zarobić ;:131

Aga, zapraszam serdecznie w moje progi ;:196 Co z tego derenia wyrośnie- sama jestem ciekawa.

Lucynko, piwniczka jest blisko domu i ja jednak, mając jakiś wybór, wolę ją zagospodarować na rośliny ozdobne. Na dynie i cukinie jest wydzielone odpowiednie miejsce w warzywniaku ;:108

Marysiu, mój synek wcale nie taki duży- to zdjęcie coś przekłamuje ;:306 A z tymi chęciami, to różnie u niego bywa ale oboje z mężem non stop powtarzamy chłopcom, że muszą się starać, że samo nic nie przyjdzie itd. itp. Jak na swój wiek mają sporo różnych obowiązków ale niech się uczą pracowitości, to może dobrzy i uczciwi ludzie z nich wyrosną :?:
A piwnicę w bloku i ja kiedyś miałam- nadawała się tylko do garażowania rowerów i trzymania kilku innych gratów ;:224
Dla spragnionych mojej osoby- ja w awatarku :;230

Nie tak szybko z tym awatarkiem, bo męczę się, żeby zmniejszyć rozmiar zdjęcia ;:223
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Andzia jakiś piękny awatarek wstawiłaś....
Cóż za cudna dziewczyna z niego spogląda... ;:196
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Hehe Olu dziękuję ale jakoś taka rozmazana jestem i mało widoczna ;:224 Może jeszcze coś lepszego znajdę ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”