Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Ewelinko piękne różane krzaczki. ;:215 No to teraz dopiero będą Cię wodzić na pokuszenie. ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Wybaczcie moją nieobecność ale po ciężkim dniu prac nie mam ochoty włączać kompa a przez telefon przeglądam tylko Wasze wątki. Dzisiaj postanowiłam wstać z kurami i wykorzystać moment , kiedy dziewczynki spały. Wsadziłam dziś ostatnie róże pozostały mi tylko trzy powojniki. Ostatnie dwa dni były cudowne ;:3 . Słoneczko operowało przez cały dzień a temperatury były raczej letnie niż wiosenne ;:138 . Opaliłam buźkę mimo, że większość prac wykonywałam w pozycji z kuperkiem do góry ;:306 . Tak więc co do konkretów to udało mi się posadzić róże , przesadzić kilka roślin , kontynuujemy równanie terenu i sprzątamy nadal za stodołą . Końca nie widać ;:223 . Przeszkadza mi też to, że nie mogę zabrać dzieci na zewnątrz mimo ciepła. Lekarka stwierdziła żebym nie ryzykowała przy antybiotyku i ma rację. Weronika 9 maja będzie miała podawaną botulinę i musi być zdrowa. O turnusie nie wspomnę więc mam nadzieję, że wyleczy się i będzie wszystko dobrze i zgodnie z planem ;:168 . Wczoraj przyjechała kolejna wywrotka tłuczenia . Dostawa była do sąsiada ale z racji, że "dzielimy " z Nimi drogę i wjazd to trzeba było pomagać przy rozplantowaniu tego. Koparka wjechała i z grubsza zrobiła porządek ale za wąsko miała i resztę trzeba było kontynuować grabiami, taczkami i łopatami. Zięć sąsiadki po operacji kręgosłupa, sąsiadce też coś łupie w kościach więc tylko Jej córka i my z eMem mieliśmy sporo pracy. Wkurzyłam się bo nikt nam nie mówił, że przyjedzie ten tłuczeń i tak w środku tygodnia ;:222 . Przy sobocie to koledzy eMa pomogliby a tak to musieliśmy się namachać. Na szczęście udało się wszystko ogarnąć i już teraz będę miała czas na te prace, które muszę wykonać u siebie na działce. Na dziś też mam trochę planów ale to tak między puzzlami a obiadem , wszystko z doskoku :( .No ale nic, nie poddaję się. A chwastów mam tyle, że ho ho ;:224 . Teraz pokażę trochę zdjęć z dzisiaj.

Narcyzy lada moment ;:3 .

Obrazek

Pysznogłówka.

Obrazek

Powoli zaczynają hiacynty. Sadziłam je na różnych głębokościach chyba bo są na różnych etapach rozwoju. Mam i kwitnące i takie co dopiero z ziemi wychodzą . Tylko czy te ostatnie zakwitną ??

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pąki migdałka piennego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Annabaleka .

Obrazek

Tulipany mają już pąki ale nie wszystkie. Ciekawa jestem czy te bez jeszcze zakwitną . Tulipany mam tak samo jak hiacynty na różnych etapach więc musiałam sadzić na odwal się .

Obrazek

Obrazek

Nie może zabraknąć tych co rano krzyczą najgłośniej ;:224 .

Obrazek

Obrazek

Odpowiedzi za chwilkę bo braknie buziek ;:196 .
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko pracuję, pracuję ale końca nie widać ;:306 . Gdyby tak ktoś został z dziewczynkami na weekend to wyrobiłabym się z częścią prac a tak wszystko z doskoku. Dzieci są najważniejsze więc jakoś muszę sobie radzić ;:108 . Na kwitnienie róż czekam bo posadziłam ich sporo jesienią i jeszcze teraz. Zobaczymy co mi pokażą w tym pierwszym roku. Nie spodziewam się cudów ale bynajmniej po jednym kwiatku chciałabym zobaczyć :tan .

Moniko to bardzo dobrze. Zapakowali solidnie więc wybaczam im piątkową wysyłkę . Sadzonki wysyłają bardzo ładne jak na moje oko. Nie mam porównania z innymi szkółkami bo do tej pory zamawiałam tylko u Nich i z All . W każdym razie jestem zadowolona ;:138 .

Slimak900 dostałaś swoje wymarzone róże ?? Moje już posadzone ;:108 .

Małgosiu może nie mam mało ale jeszcze za mało . To może bardziej trafne określenie ;:306 .

Beatko nie ma za co przepraszać ;:196 . Trzcinnik to fajna trawka, wpadłam przypadkiem na wątku sprzedażowym jeden z Forumek i kupiłam. A róże w doniczkach to ja kupiłam w zeszłym sezonie ale okrywowe. Te z gołym korzeniem od razu wkładam do wody a potem sadzę w miarę możliwości . Do tej pory wszystko jest w porządku ;:108 .

Soniu no właśnie nie wiem kto mnie zaraził tą chorobą ;:306 . Myślę, że tutaj całe Forum jest odpowiedzialne za to ;:306 . Oj tak, leczenie nie pomoże ;:224 . Tylko oby te panny chciały u mnie rosnąć i kwitnąć ;:170 .

Marysiu tak, szaleję i w ogródku i w domu i w ogóle mam sporo zamieszania. Od przyszłego tygodnia dojdzie prawdopodobnie jeszcze przedszkole i rehabilitacja drugiej córki więc będzie jeszcze więcej zamieszania. No ale ja lubię być ciągle w ruchu więc kompletnie mi to nie przeszkadza. To wszystko to dobra siłownia dla mnie, do wesela brata figura będzie jak znalazł a to już niedługo ;:333 . Róże posadzone, dziś sadziłam ostatnie ;:108 .

Aniu no żebyś wiedziała ;:306 . Te Wasze fotki różane tak kuszą i co tu robić ;:224 . Oby mnie tylko choć trochę polubiły . Końcem maja jadę na turnus z córką i wracam w połowie czerwca. Mam nadzieje, że zastanę miłą niespodziankę w ogrodzie po powrocie ;:108 .

Kochani ja uciekam bo obowiązki wzywają. Pozdrawiam i życzę Wszystkim wspaniałego , pracowitego i słonecznego dnia w Waszych wspaniałych ogrodach ;:168 . Dzisiejszy dzień zapowiada się równie pięknie jak ostatnie :tan .
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko - oj dużo szybciej wiosna zawitała do Ciebie niż do mnie. Nigdy tej wiosence na Kaszuby się nie spieszy. Ale nasz bocian już przyleciał i siedzi na gnieździe przy remizie a dzisiaj spadł deszczyk - to może ta wiosna już na poważnie się u nas rozgości.
Wiesz co mnie najbardziej u Ciebie zadziwiło - pąki bzu!
Trzymam kciuki za Twoje róże - żebyś zobaczyła na nich dużo więcej niż jeden kwiatek :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, ale ty kobieto pędzisz z wątkiem. Nie było mnie kilka dni i teraz czytałam i czytałam ;:224 Powojniki bardzo ładne. Ja swoje zamówiłam w E-clem, ale tylko dlatego, że chciałam konkretne odmiany, których nie znalazłam u Wedrowskich. Również jestem zdania, że nie ma co przepłacać, a nawet mały krzaczek potrafi pięknie nadrobić i wybić wysoko w górę. Pamiętam jak kupiłam Jackmaniego w biedrze.. toż to on miał tylko 10 cm wysokości. W ciągu pierwszego sezonu urósł do połowy kratki i pięknie kwitł. Teraz w trzecim roku to już jest prawdziwy potwór - trzy stare grube pędy plus 4 młode wyrastające z ziemi.. A jak dostaje szału rośnięcia to muszę mu wiązać linkę z jednej kratki do drugiej, bo mu miejsca brakuje :lol:
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Ależ duże narcyzy, moje dopiero wylazły i wcale się nie spieszą do kwitnienia.
Ślicznie się robi ;:3
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Annabellka już prawie ma rozwinięte listki ;:oj u ciebie wszystko w o wiele bardziej rozwiniętym stadium niż u mnie :?
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Ale masz już tulipany i róże u mnie jeszcze pomalutku choć wczoraj zakwitła forsycja tzn czas do dzieła sekator poszedł wszędzie cały dzień cięłam a i róże w końcu doszły piękne krzaki ;:63 aż nie wiem czy jeszcze raz nie zamówić ;:65 tak mnie kręci na te róże w tym roku ;:7
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Jaka już duża Annabellka ;:oj
Ja jak cięłam swoją to pocięte kawałki powbijałam w ziemię przy niej. Na razie widzę że żywe, ciekawe czy coś się przyjmie ;:170
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Jakie u Ciebie duże kępki narcyzów,Ewelinko i takie wysokie! ;:333
Nie wiem, co się dzieje z moimi, bo tylko trzy kępki mają normalną wysokość, ale w ogóle się nie rozrosły, a większość ledwo, ledwo wychyla listeczki znad ziemi. ;:223
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko różyczki na pewno cię pokochają i pokażą więcej niż jeden kwiatek...
Ja też dokupiłam parę na jesień więc czekam na nie z utęsknieniem.
Chodzę , podglądam czy puszczają listki, chucham i dmucham na nie....i rozmawiam. :;230
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Ewelinko, nie przejmuj się, bo u mnie też wszystko z doskoku. Zrobiło się cieplej więc rozpoczęliśmy sezon jedzenia polowego- na szybkiego, na zewnątrz lub w aucie i jedynie śniadania i kolacje są w miarę "normalne". Fajnie już u Ciebie roślinki budzą się do życia i za moment na pewno będzie jeszcze wspanialej ;:333
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Za mną pracowity dzień ;:333 . Oczywiście wszystko z doskoku ;:306 . Pogoda dopisała chociaż wiało chwilami dość mocno. Udało mi się trochę popielić rabaty , wykosiłam trawnik bo miejscami zarósł , zrobiłam też część kantów ale idzie mi to jak krew z nosa bo moje narzędzie pracy jest do tego słabe ;:222 . Poza tym posadziłam resztę powojników i podzieliłam sobie jeszcze astry . Moje sadzonki pelargonii strasznie marne w tym roku ale przesadziłam je do większych doniczek i zaczynam je hartować na balkonie. Dostałam też dzisiaj przesyłkę z trawkami od Aliny i posadziłam je . Kusi mnie by wysiać jednoroczne do gruntu ale chyba jeszcze poczekam z tydzień . Warzywnik przekopany w połowie i na dniach wysieję rzodkiewkę i marchewkę. Roślinki rosną jak na drożdżach mówię Wam ;:215 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marysiu a ja żadnego bociana jeszcze nie widziałam :oops: . Siedzę od tygodnia na miejscu i nie byłam nigdzie dalej . Od poniedziałku jak zdrowie dziewczyn pozwoli to zacznie się jeżdżenie więc może wtedy zobaczę ;:224 . Lilak ma pąki ale one są malutkie, zanim zakwitną to jeszcze minie sporo czasu . Liczę na kwiaty róż, oj liczę ;:108 .

Sabinko teraz mam trochę mniej czasu i pewnie im dalej z sezonem to będzie go jeszcze mniej ale staram się nie zaniedbywać wątku ;:224 . Końcem maja jadę na turnus z Weroniką więc będzie u mnie przerwa . Potem będę miała co nadrabiać bo jak wrócę w połowie czerwca to pewnie będą kwitły niektóre róże ;:3 . Z tymi sadzonkami tak właśnie jest, że czasem mniejsza wydaje się, że będzie kiepsko a tu nagle buch i jest piękna . Oby nasze powojniki rosły i ładnie kwitły. Moje szaleją i ścigają się, który szybciej urośnie :tan .

Aga witaj u mnie :wit . Narcyzy przed wieczorem zaczęły już się otwierać więc może jutro ujrzę kwiaty .

Anitko nie martw się na Twój ogród też przyjdzie pora ;:333 .

Slimak900 róże kuszą to nie dziwię się wcale . Zamawiaj a co będziesz sobie żałować ;:224 . Będziemy potem podziwiać jak wątek swój założysz .

Zuza trzymam kciuki by coś się przyjęło. A ja mam nadzieję, że moja Anabellka w tym roku zakwitnie większą liczbą kwiatów niż w zeszłym sezonie.

Lucynko nie podpowiem Ci bo też nie wiem dlaczego tak si dzieje u Ciebie . Myślę, że jeszcze urosną ;:168 . Ja mam kilka kępek i wydaje mi się, że są większe niż w ubiegłym roku.

Olu nie dziwię się wcale, że do nich mówisz ;:306 . Ja jestem bardzo ciekawa jak moje zakwitną i czy w ogóle zakwitną. Też co chwilkę chodzę i oglądam ;:333 . Czerwiec niedługo, zleci bardzo szybko a potem będziemy dopiero czekać na pąki i kwiaty. Już sobie wyobrażam te pierwsze pąki , jak latam co chwilę czy już się otworzyły ;:306 .

Andzia jakoś trzeba sobie radzić. Nie tylko ja mam dzieci i ogródek ;:333 . Zdążyłam się już do tego przyzwyczaić. Gdyby dziewczyny były zdrowe to byłoby łatwiej no ale czasem niestety tak bywa. Mam nadzieję, że od przyszłego tygodnia wszystko wróci do normy .

Pozdrawiam i kolorowych snów życzę a jutro pięknej pogody :wit .
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

ewelkacha88 pisze:
Obrazek
:wit .
Ewelinko - łał jakie cudne zdjęcie ;:oj Idealnie nadaje się na tapetę do kompa.
Fantastycznie wyglądają stokrotki na tle pięknego ceglanego muru, a motylek-cytrynek to istna wisienka na torcie ;:138
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Miałam napisać to samo co Amba. ;:oj Piękne zdjęcie stokrotki z motylem. ;:215

Powojnik zaraz otworzy kwiat. ;:oj Czarujesz Ewelinko. I na dodatek masz mega porządeczek na rabatach. Widać że bardzo aktywnie spędzasz czas w ogrodzie. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”