Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Dzisiaj znów pracowity dzionek i wreszcie wybrałam się na zakupy do Tesco i Obi bo te 2 sklepy sa obok siebie W obi róż zatrzęsienie angielek i Rufflesek, a także innych róż pnących i rabatowych.Oczywiście wszystkie z nazwami .Były także red Eden i Eden Rose.Kusiły mnie mocno Ruffleski kiedyś chorowałam na Chocolate Ruffles ma ją Halinka [hal] i nie wiem czy czasem jej sobie nie sprawie lecz gdzie ja ją posadzę a w donicy zimować ;:224 Kupiłam wreszcie ziemię i ziemie kompostową ciekawe jak roślinki będą po tym rosły.Wsadziłam juz dalie do donic i musiałam oczywiście wymienić im ziemię oraz doniczki na większe.Wyniosłam datury i im również wymieniłam ziemię .Posadziłam do donic lilie Muscadet te ubiegłoroczne i tegoroczne .Muszę jeszcze posadzić Honeymoon kupiłam fajne wielkie cebulki.Jesienią wszystkie doniczki wraz z roślinami pójdą do przechowalni ,więc jest mniej roboty z wykopywaniem i czyszczeniem .Mam też do posadzenia mieczyki ,ale to już jutro .Begonie w donicy zaczynają wypuszczać kiełki to samo pełne lilie, które też zimowały w donicy.Roboty było dosyć spor lecz mnie sie nigdy nie nudzi :;230 Oczywiście przy pracach towarzyszyła mi jak zwykle Agatka

DOROTKO róże ścięte lecz nie opryskane bo gdy były paki to nie było odpowiedniej pogody na pryskanie a w tej chwili róże mają już listki.Marjolaine też musi być cięta do kopca lecz na razie jeszcze jej nie ruszałam aż porządnie będzie wydać gdzie ciąć.Z jesiennych nowości tylko ta róża jest w fatalnym stanie .
IWONKO patyczki z nimi jest różnie lecz zauważyłam ,ze okryte folią babelkową lepiej się ukorzeniają niż pod butelką.Jesienią posadziłam wprost do ziemi patyczki z przesadzanej Arthur Bell i wszystkie jak jeden mąż są zieloniutkie i ukorzenione.Chyba jednak tak będę robić to samo patyczki Silesii

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakbym obcy ogród oglądał :;230
A przecież go znam :)
Jakże rośliny zmieniają wygląd otoczenia ;:138
Widzę, ze posiedziałaś na ogrodzie, my też - wróciliśmy po 18-tej a było 25* w cieniu oczywiście - ze słońca uciakałem bo strasznie paliło w łepetynę, a nie lubię nosić czapek :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Wiesz ja tak patrzę po tych swoich roślinach, no niestety, ta zima była dziwnie zła dla roślin, mróz przyszedł w momencie kiedy wszystkie soki w roślinach krążyły jeszcze na dobre, ściął mróz wszystko i takie efekty mam, jednak jeden patyczek puszcza coś, czekam więc dalej ;:108
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Pięknie się wszystko zaczyna ;:108
Piękna wiosna zwiastuje piękne lato :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich w ten cieplutki jak na razie wieczorek .Dzisiaj wcześniej zjawiłam się w ogródku i chciałam zrobić oprysk Substralem 2w1 i podlać ogródek gdyż sucho jest niemożliwie .Podlać to podlałam lecz oprysku nie zrobiłam widząc tyle fruwających już Złotooków i pszczółek .Jednak udało mi się uchwycić wstające słonko.

Obrazek

Unosiły sie w powietrzu cudowne zapachy ;:167 ;:167 kwitnących u sąsiada drzew owocowych i moich hiacyntów ;:167 Mam ich mnóstwo lecz nie wszystkie jeszcze kwitną.Zakwitły także narcyzy .Niestety mnóstwo hiacyntów jest skarłowaciałych chyba to efekt nagłego mrozu bez okrywy śnieżnej .

Obrazek

Obrazek

AGUSIU Wiosna zawsze jest najpiękniejsza kiedy calutka przyroda budzi się do życia .Uwielbiam ten czas
IWONKO niestety masz racje widzę to po hiacyntach tulipanach czy narcyzach.Wszystko jakieś takie skarlałe, a niektóre to wręcz zgniłe wychodzą z ziemi.Dzisiaj rankiem mocno podlałam bo nawet moja cudna hortensja mi zaschła czego przez tyle lat nie doświadczyłam . ;:145 Jednak powoli odbija czyli całkiem nie padła to wina również letniej suszy .Będę o nią walczyć, bo jest ze mną już tyleeee lat
ANDRZEJU zawsze widziałeś zarośnięty ogródek, a teraz wygląda znajomo lecz jakoś pustawo to jednak nie potrwa zbyt długo :;230

Muszę sie pochwalić mam malusiego pączusia na Doktorku i gdyby nie to ,ze chciałam zrobić fotkę Złotookowi to bym go nie zauważyła.Jutro ma padać wiec możliwe ,ze roślinki trochę odpoczną od upałów my również

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Pięknie, czekam na swoją szachownicę.
Posadziłam ją jesienią, zobaczymy co z tego będzie...
U Ciebie ładnie rośnie więc i ja mam nadzieję :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta róża ma już pączka??? ;:oj a zapachy urocze, już hiacynty tak cudnie rozsiewają zapach ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Róża ma pączek ;:oj ;:63 ;:63
Pięknie ;:333 a zapach aż u mnie poczułam :D
Jadziu ;:196 posyłąm .
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Jadziu u ciebie już pąki na różach ;:oj uwieeelbiam hiacynty zwłaszcza różowe ;:170 śliczne zdjęcia wiosny ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No już się poprawiam! Jadziu zachód taki jakbyśmy stały obok siebie ;:168
Moc kwiatów kwitnie ale Ty zawsze miałam podgrzewany ogród to teraz już prawie maj :D
A ta róża to chyba zimę w mieszkaniu spędziła :?:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TOLINKO jeden pąk na jednej róży lecz nie macie pojęcia jak bardzo mnie cieszy ta niespodzianka .Gdybym jednak nie goniła za Złotookiem nie zauważyłabym go .Jak dla to trochę za wcześnie się pojawił.Hiacyntów mam większość różowych są też bordo niebieskie i białe
TERENIU ;:196 tak najważniejszy jest ten zapach .U sąsiada zaczyna kwitnienie śliwa dziecięca,Forsycja, a także drzewka owocowe .Brzęczenia wkoło co niemiara. Najbardziej cieszę się z tego pąku ;:167
IWONKO ano pączek lecz to taki wybryk, bo na reszcie pędów Doktorka niczego nie zauważyłam
AGUŚ moja Szachownica jest drugi sezon ze mną lecz nie ma zbyt dużo kwiatów jednak coś tam zakwitnie ;:224
MARYSIU to wchód bo zachodu bym nie widziała,tylko nie wiem dlaczego jest tak ciemno. ;:224 a różyczka rośnie sobie w ogródku przy samej bramce lecz ma ciepełko od ściany to dlatego taka wyrywna .W maju to już będzie u mnie buszowato :;230 jak jeszcze dalie podrosną bo na razie dopiero posadzone do donic

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to się rozbrykał ten Doktorek ;:215 ładna kokoryczka ;:215 i powojnik pewnie niebawem zakwitnie ;:63
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Ślicznie wiosna się już rozgościła u Ciebie :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, podziwiam Twoje ścieżki! Ty je pielisz, gracujesz czy czymś pryskasz, że takie czyściutkie?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj trochę przeholowałam z pracą lecz cóż robić teraz przede wszystkim prac porządkowych ciąg dalszy . Dosypywałam ziemi na rabatki to trochę czasu mi zajęło ,potem sprzątanie altanki bo wszystko zakurzone po zimie .Niestety muszę jeszcze dokupić parę worków, bo to za mało co kupiłam ;:224 Nawiozłam róże i inne rośliny siarczanem potasu i magnezu, bo to ważne dla wzmocnienia systemu i zdrowotności

JACKU no cóż odchwaszczam nie ma innego sposobu ;:224 .W kamyczkach wysiewa się mnóstwo roślin i jeśli brakuje mi ich na rabatach zawsze mam skąd dobrać :;230 Rosną też mniszki i z tymi trudna walka nie zawsze ją wygrywam lecz staram się nie dopuścić do rozsiewania nasion. Po przekwitnieniu ścinam,bo po mimo wszystko lubię te żółtki :) Nic się nie marnuje :;230 Jak wiesz nie używam chemii, a co dopiero do chwastów ;:185
AGUSIU teraz szybciej biegnę na ogródek ,żeby zobaczyć co się obudziło i posłuchać śpiewu ptaków .To nie to co w domu tam jest klimat i cudowne zapachy. ;:167 ;:167
IWONKO ano rozbrykał się lecz tylko jak na razie jednym pączusiem .Dzisiaj znów fruwało mnóstwo Złotooków ;:167 Posadziłam do doniczek wykiełkowane ziarenka pomidorów ,ogórków i cyklantery wychodzą już także rzodkiewki .Jeśli będą zapowiadać mocne ochłodzenie czy nawet przymrozki to te doniczki wezmę do domu .Nie mam daleko wiec dam sobie radę
a oto parę dzisiejszych fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek