Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

;:138 Wszystko pięknie rośnie - cieszę się :D
U Ciebie bardziej zaawansowana wiosna ;:3
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ewelinko, ależ u Ciebie zaawansowana wiosna :shock: Chyba masz podgrzewane rabaty :lol:
Brateczki w ślicznym kolorze. Czy to te miniaturowe? bo ze zdjęcia trudno ocenić. Uwielbiam te kwiatuszki :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ja też jestem w szoku jaka wiosna przyspieszona już u Ciebie ;:oj . Nawet bez kwiaty zaczyna wystawiać. No no.. Ewelka. Ja daleko w lesie za Tobą. A te różane listeczki... szok.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Slimak900 dalej nie wiem jak Ci na imię ;:145 . No to czekamy na róże ;:333 . Ja pewnie dostanę paczkę po południu .

Rafik mało u mnie roślin kwitnie ale zieleń jest wszechobecna ;:306 .

Marysiu rumienię się :oops: . Przesadzasz z tymi pochwałami . Muszę dzisiaj zerknąć czy biały lilak też ma takie pąki bo dostałam od babci a w zeszłym roku nie kwitł i jestem ciekawa czy w tym zakwitnie . Wzajemnie ;:168 .

Elo dobrze przeczytałaś ;:333 . Dzieliłam i przesadzałam piwonie po poprzednich właścicielach. Kępy były dość stare i ładne ale łapały kocem sezonu grzyba i rosły w złym dla mnie miejscu. Zdecydowałam się je przesadzić i przy okazji podzieliłam . Ciekawe jest to co piszesz . Nie słyszałam o takim patencie z jajkami i chlebem . Zobaczę czy zakwitną a jak nie to poeksperymentuję . Dziękuję ;:196 .

Paulinko nie patrzą dziwnie bo jeszcze nikt mnie na tym nie przyłapał ;:306 . No ale teraz mam do posadzenia 6 powojników i 9 róż więc jest duże prawdopodobieństwo , że ktoś te banany zobaczy ;:306 . Gdyby nie forum to ja pewnie też byłabym takim sadzeniem bananów zdziwiona ;:224 . Moja jedna sąsiadka leje namiętnie fusy od kawy borówkom więc może domyśliłaby się, że ten banan ma jakoś zadziałać .

Beatko ja też jeszcze nie sadziłam ale myślę, że w tym tygodniu przy takiej pogodzie warto je posadzić bo w doniczkach mają za ciasno. Pisałam wyżej- ta trawa to trzcinnik ostrokwiatowy Karl Foerster . Szybko rozpoczyna wegetację i jest bezproblemowy jak na razie. Nie okrywałam go nawet na zimę chociaż sadziłam go w zeszłym roku i jest młody. Szczerze polecam ;:333 .

Soniu ruszyło, oj ruszyło :tan . Pogoda coraz lepsza , endorfiny buzują ;:3 . Małżonek zadowolony i tak jak piszesz mi też się to udziela ;:333 . Dzisiaj pogoda równie piękna jak pozostałe dwa dni, dzisiaj muszę to wykorzystać i niebawem lecę na zewnątrz .

Moniko ja też bardzo się cieszę i jeszcze raz Ci dziękuję ;:196 . Rośliny poczuły ciepło i szaleją , szaleją. Szkoda, że mam jeszcze tak mało kwitnących ale jeszcze trochę i pojawią się kolejne.

Wiolu z tych podgrzewanych rabat to się uśmiałam ;:306 . Tak mamy kable grzewcze podciągnięte pod ziemią hihi. Bratki mam w tym roku miniaturowe. Ja też bardzo je lubię .

Madziu bo Wiola zdradziła mój sekret, podgrzewam rabaty :wink: . Kurczę wydawało mi się, że wcale nie jest u mnie jeszcze tak wiosennie ale skoro tak mówisz. Róże mają listeczki i ta nie jest wyjątkiem. Oby tylko nie wróciły mrozy bo będę musiała nabiegać się i okrywać ;:oj Szkoda by było stracić takie przyrosty . A lilakiem sama jestem zaskoczona. Jak zobaczyłam pąki z bliska to oczy otworzyłam szeroko .

Pozdrawiam i Wszystkim życzę słonecznego i pracowitego dnia :wit .
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

U mnie róże mają spore pąki ale takich listeczków jeszcze nie widziałam. Co prawda jakiś czas temu Flamm wypuściła listki ale jej podmarzły. No i ona jest wyjątkiem. Jak do nas taka wiosna przyjdzie to u Ciebie będzie lato.
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej jak tam róże dojechały bo do mnie nie i pewnie już dziś nie dojadą bo o tej godzinie kurier nigdy nie był to nie wiem gdzie czekają te róże i ciekawe jak będa wyglądać po takiej dlugiej drodze :?: zdaj relacje jak tam twoje czy dotarły i czy ładne ;:138
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko wiosna już u ciebie przepiękna ;:oj A ten bratek jaki sliczny :roll:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Madziu lato to może nie ale późna wiosna możliwe ;:306 . Twoje róże nadgonią moje i jeszcze je przerosną zobaczysz ;:333 .

Slimak900 moje róże dotarły i część jest wsadzona. Sadzonki przepiękne a zapakowane w grubą, bezbarwną folię. Nie ma szans żeby wyschły. Będzie dobrze ;:333 .

Obrazek

Obrazek

Małgosiu dziękuję Ci bardzo ;:196 .

Niestety dziś nie mam czasu na forum. Jutro rano nadrobię wszystko ;:168 .

Dobrej nocy Wszystkim życzę :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

No to teraz sadzenie, a wkrótce - biorąc pod uwagę tempo pór roku u Ciebie - podziwianie pięknych różanych kwitnień.
Pracuj, pracusiu. Do jutra. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Do mnie też dotarła paczka z F. Na szczęście wszystko było w dobrej formie ;:333
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

O piękne te róże dostałaś to już się nie mogę swoich doczekać :heja
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

I Ty mówisz, że masz mało roślin?
Mnie się wydaje, że bardzo dużo.
Jak to wszystko wyrośnie i zakwitnie to się dopiero będzie działo
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Przepraszam, że nie doczytałam o tym trzcinniku i bardzo dziękuję za powtórkę o nim. ;:168
Zaraz sobie o nim poczytam, bo jakoś chyba na niego jeszcze nie natrafiłam...
Na razie kupuję tylko róże w doniczkach, bo nigdy nie wiem kiedy będę miała możliwość ich posadzenia.
Widzę, że Twoje kopane mają się doskonale. ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko różyczka coraz bardziej zaawansowana. :wink: Żadne leczenie już nie pomoże, a jak zakwitną, to dopiero będzie pełny rozwój choroby, z kolorami. ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko szalejesz w ogrodzie :D róże posadzone? Dzisiaj pogoda letnia ;:224 aż za ciepło i w południe trudno było wręcz pracować w ogrodzie. Przydałby się ciepły deszczy szczególnie w nocy. Pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”