Ogród- mój azyl -JolantaG -część 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród- mój azyl -JolantaG -część 10

Post »

Magnolia przekwita i wszystko takie ładne w moim regionie wszystkie magnolie w pakach jak i cała reszta jakaś opóźniona :twisted:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

JolantaG pisze:EWUNIU ,białe fiołeczki ,też mam ,ale jeszcze nie kwitną .
Nie masz żywokostów :?:
MIŁKO ,to ułudka .Niezapominajki jeszcze nie kwitną .
Kokorycz (corydalis malkensis)biała pięknie zakwitła.Inne kolorki jeszcze w pąkach .
Obrazek
Jolu a ja mam pecha do białych już 2 razy sadziłam i nie mam nadal ,tylko czerwone i fioletowe
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

GENIU ,kokorycz białą ,różową i czerwoną mam w donicach ,bo boję się ,żeby jakieś stwory nie pożarły ich bulwek.Może u Ciebie coś je wyjada . :?:
SLIMAK :wit ,jak masz na imię ,bo nie wiem ,jak się do Ciebie zwracać . :?: W jakim regionie mieszkasz . :?: Masz swój ogród . :?:
slimak900
200p
200p

Post »

Tak nie lubię swojego imienia, że może niech będzie ten ślimak w końcu roślinek Ci nie zjem hehe ;:196 Mój ogród znajduję się w okolicach Torunia ale naprawdę różnice z niektórymi ogrodami widać bardzo na roślinach zwłaszcza na różach :oops: chociaż reszta też się ociąga ;:124 Mój ogród powstał 5 lat temu i mam już jakieś 90 szt róż ale jak go zakładalam to się nie interesowałam odmianami tylko kupowałam jak leciało a teraz dzięki forum stawiam na odmiany i kilka już zamówiłam jak np Edene rose i 6 innych :heja Ogród jest dość duży i można sadzić i sadzić tylko funduszy czasem brak :!: Obecnie czekam na występ tulipanów których mam jakieś 500szt no już ciut mniej bo dziś poszłam do ogrodu a tam zjedzone przez sarny :evil: No to byłoby na tyle a dalej będę podglądać was w sumie już od jakiś 2 lat ale mało się wpisywałam jednak z czasem się przekonałam, że muszę bo się gubię u kogo w ogrodzie byłam i co widziałam ;:138
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ślimaczku ,zakładaj szybciutko swój wątek ,bo z tego co piszesz wynika ,że jest co podziwiać .90 róż ,500 tulipanów i pewnie jeszcze wiele ,wiele innych cudeniek . ;:oj ;:138
slimak900
200p
200p

Post »

Ech niby coś mam ale nie znam nazw bo jak kupowałam to nie zwracałam uwagi a róże pierwsze co kupiłam 5 lat temu to jeden rząd ma 20 szt takich samych później już więcej różnorodnych kupowałam ale też bez nazw ;:124 choć z drugiej strony własny wątek na forum to miejsce gdzie zdjęcia nie zginą a te co robiłam 3 lata wstecz to komp mi sie wysypał i wyczyszczone mam wszystko i klapa nie mam nic ;:223
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejny powód ,aby założyć swój wątek . ;:108
Wszyscy kiedyś zaczynaliśmy ,większość nazw poznajemy dopiero tutaj ,na forum .Jak zaczynałam ,to wiedziałam tylko ,co to róża georginia ,goździk ,ale tylko gatunki .O odmianach dopiero później się dowiadywałam ,a i tak nadal nie znam nazw wielu roślinek ,które mam .Odwiedzam forumowe ogrody i wiele roślinek widzę po raz pierwszy .nawzajem się uczymy .Po to mamy forum .
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja właśnie Jolu miałam dziś w ogrodzie refleksję: połowę mojej siły i chęci do pracy w ogrodzie daje forum. Tu się pozytywnie nakręcam, podpatruję, porównuję i co najważniejsze - jestem na bieżąco z robotą, bo co chwilę przypominam sobie o czymś, czytając inne wątki!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Pięknie i wcześnie kwitnie kokorycz, nie znalam jej. Ale ,ze magnolia już przekwita ;:oj moja otwiera pąki, ale może dlatego , że posadzona w ub.r.
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jolu ja też zadziwiona jestem magnoliom, tak szybko przekwitła, znaczy szybko zakwitła i już przekwita ;:oj
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Jolu u ciebie chyba jednak cieplej niż u mnie... Moje fiołki też co prawda już kwitną, ale tylko fioletowe, jasne jeszcze się lenią :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

JolantaG pisze:GENIU ,kokorycz białą ,różową i czerwoną mam w donicach ,bo boję się ,żeby jakieś stwory nie pożarły ich bulwek.Może u Ciebie coś je wyjada . :
To znaczy że wyjada mi coś tylko białe bo inne pięknie rosną
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GENIU ,nie wiem co Ci odpisać .Może sadzisz w tym samym miejscu ,a tam coś jej nie pasuje .
Ja mam tak też z niektórymi roślinkami .Sadzę uparcie co roku ,a one giną i nie wiem z jakiego powodu . :?
MAŁGOSIU ,niektóre fiołeczki dopiero co wyszły z ziemi .Na kwitnienie jeszcze poczekam .
IWONKO, KAROLINKO ,byłam dzisiaj na targach i magnolie były w maleńkich pączusiach .Dlaczego moja już tak bardzo rozkwitnięta :?: Rośnie w zacisznym ,słonecznym miejscu ,na dodatek przy ścianie .Może jej cieplej i tak się pospieszyła .
MIŁKO ,podpisuję się pod Twoimi słowami .Forum daje nam siły i jest motorem napędowym do pracy w ogrodzie . ;:108

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jalu u Ciebie szaleństwa zakupowe. ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Piękne odmiany! Gratuluję udanego polowania! ;:215

Genia wcześniej pisała o białej kokoryczy. Mi musiała się wysiać, bo w 2014 przywlekłam kokorycze z hostami od Majki, w 2015 miałam kokorycze, ale białej nie było. Trzeba mieć szczęście! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”