Ogród- mój azyl -JolantaG -część 10
Re: Ogród- mój azyl -JolantaG -część 10
Magnolia przekwita i wszystko takie ładne w moim regionie wszystkie magnolie w pakach jak i cała reszta jakaś opóźniona 

- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu a ja mam pecha do białych już 2 razy sadziłam i nie mam nadal ,tylko czerwone i fioletowe
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
GENIU ,kokorycz białą ,różową i czerwoną mam w donicach ,bo boję się ,żeby jakieś stwory nie pożarły ich bulwek.Może u Ciebie coś je wyjada .
SLIMAK
,jak masz na imię ,bo nie wiem ,jak się do Ciebie zwracać .
W jakim regionie mieszkasz .
Masz swój ogród . 

SLIMAK

Tak nie lubię swojego imienia, że może niech będzie ten ślimak w końcu roślinek Ci nie zjem hehe
Mój ogród znajduję się w okolicach Torunia ale naprawdę różnice z niektórymi ogrodami widać bardzo na roślinach zwłaszcza na różach
chociaż reszta też się ociąga
Mój ogród powstał 5 lat temu i mam już jakieś 90 szt róż ale jak go zakładalam to się nie interesowałam odmianami tylko kupowałam jak leciało a teraz dzięki forum stawiam na odmiany i kilka już zamówiłam jak np Edene rose i 6 innych
Ogród jest dość duży i można sadzić i sadzić tylko funduszy czasem brak
Obecnie czekam na występ tulipanów których mam jakieś 500szt no już ciut mniej bo dziś poszłam do ogrodu a tam zjedzone przez sarny
No to byłoby na tyle a dalej będę podglądać was w sumie już od jakiś 2 lat ale mało się wpisywałam jednak z czasem się przekonałam, że muszę bo się gubię u kogo w ogrodzie byłam i co widziałam 

- JolantaG
Ślimaczku ,zakładaj szybciutko swój wątek ,bo z tego co piszesz wynika ,że jest co podziwiać .90 róż ,500 tulipanów i pewnie jeszcze wiele ,wiele innych cudeniek .

Ech niby coś mam ale nie znam nazw bo jak kupowałam to nie zwracałam uwagi a róże pierwsze co kupiłam 5 lat temu to jeden rząd ma 20 szt takich samych później już więcej różnorodnych kupowałam ale też bez nazw
choć z drugiej strony własny wątek na forum to miejsce gdzie zdjęcia nie zginą a te co robiłam 3 lata wstecz to komp mi sie wysypał i wyczyszczone mam wszystko i klapa nie mam nic 

- JolantaG
Kolejny powód ,aby założyć swój wątek .
Wszyscy kiedyś zaczynaliśmy ,większość nazw poznajemy dopiero tutaj ,na forum .Jak zaczynałam ,to wiedziałam tylko ,co to róża georginia ,goździk ,ale tylko gatunki .O odmianach dopiero później się dowiadywałam ,a i tak nadal nie znam nazw wielu roślinek ,które mam .Odwiedzam forumowe ogrody i wiele roślinek widzę po raz pierwszy .nawzajem się uczymy .Po to mamy forum .

Wszyscy kiedyś zaczynaliśmy ,większość nazw poznajemy dopiero tutaj ,na forum .Jak zaczynałam ,to wiedziałam tylko ,co to róża georginia ,goździk ,ale tylko gatunki .O odmianach dopiero później się dowiadywałam ,a i tak nadal nie znam nazw wielu roślinek ,które mam .Odwiedzam forumowe ogrody i wiele roślinek widzę po raz pierwszy .nawzajem się uczymy .Po to mamy forum .
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja właśnie Jolu miałam dziś w ogrodzie refleksję: połowę mojej siły i chęci do pracy w ogrodzie daje forum. Tu się pozytywnie nakręcam, podpatruję, porównuję i co najważniejsze - jestem na bieżąco z robotą, bo co chwilę przypominam sobie o czymś, czytając inne wątki!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie i wcześnie kwitnie kokorycz, nie znalam jej. Ale ,ze magnolia już przekwita
moja otwiera pąki, ale może dlatego , że posadzona w ub.r.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jolu ja też zadziwiona jestem magnoliom, tak szybko przekwitła, znaczy szybko zakwitła i już przekwita 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Jolu u ciebie chyba jednak cieplej niż u mnie... Moje fiołki też co prawda już kwitną, ale tylko fioletowe, jasne jeszcze się lenią 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
To znaczy że wyjada mi coś tylko białe bo inne pięknie rosnąJolantaG pisze:GENIU ,kokorycz białą ,różową i czerwoną mam w donicach ,bo boję się ,żeby jakieś stwory nie pożarły ich bulwek.Może u Ciebie coś je wyjada . :
- JolantaG
GENIU ,nie wiem co Ci odpisać .Może sadzisz w tym samym miejscu ,a tam coś jej nie pasuje .
Ja mam tak też z niektórymi roślinkami .Sadzę uparcie co roku ,a one giną i nie wiem z jakiego powodu .
MAŁGOSIU ,niektóre fiołeczki dopiero co wyszły z ziemi .Na kwitnienie jeszcze poczekam .
IWONKO, KAROLINKO ,byłam dzisiaj na targach i magnolie były w maleńkich pączusiach .Dlaczego moja już tak bardzo rozkwitnięta
Rośnie w zacisznym ,słonecznym miejscu ,na dodatek przy ścianie .Może jej cieplej i tak się pospieszyła .
MIŁKO ,podpisuję się pod Twoimi słowami .Forum daje nam siły i jest motorem napędowym do pracy w ogrodzie .

Ja mam tak też z niektórymi roślinkami .Sadzę uparcie co roku ,a one giną i nie wiem z jakiego powodu .

MAŁGOSIU ,niektóre fiołeczki dopiero co wyszły z ziemi .Na kwitnienie jeszcze poczekam .
IWONKO, KAROLINKO ,byłam dzisiaj na targach i magnolie były w maleńkich pączusiach .Dlaczego moja już tak bardzo rozkwitnięta

MIŁKO ,podpisuję się pod Twoimi słowami .Forum daje nam siły i jest motorem napędowym do pracy w ogrodzie .

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Jalu u Ciebie szaleństwa zakupowe.

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Piękne odmiany! Gratuluję udanego polowania!
Genia wcześniej pisała o białej kokoryczy. Mi musiała się wysiać, bo w 2014 przywlekłam kokorycze z hostami od Majki, w 2015 miałam kokorycze, ale białej nie było. Trzeba mieć szczęście!

Genia wcześniej pisała o białej kokoryczy. Mi musiała się wysiać, bo w 2014 przywlekłam kokorycze z hostami od Majki, w 2015 miałam kokorycze, ale białej nie było. Trzeba mieć szczęście!

Miłka