Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Post »

Lucynko wreszcie wczoraj dotarłam na działkę, faktycznie miałaś rację mam już wiosnę ;:168 podobną do Twojej .
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko. Piękne zdjęcia wiosny ;:138 . Roślinki rosną jak na drożdżach , nic tylko się cieszyć. Żaba jest genialna ;:oj .Moje piwonie na takim samym etapie , ciekawe czy mi zakwitną ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Żaba przebojowa ;:215 też lubię gadżety ogrodowe, tylko na zimę trzeba je schować,inaczej szybko niszczeją. ;:108
Ogródek rozkwita z dnia na dzień a te upalne dni jeszcze bardziej wszystko przyspieszą. ;:3
Niestety nadchodzące prognozy wieszczą długotrwałe deszcze. ;:47 Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Lucynko to moja wiosna daleko w tyle względem Twojej - piwonie u mnie wylazły co prawda ale jeszcze do Twoich to im brakuje...Nadrobią bo ;:3 im przygrzewa...
Przypomniałaś mi, że mam pysznogłówkę wysiać ...kupiłam mix nasion,może i biała się trafi ...Clematisy u mnie marniutkie z lupą trzeba pąków szukać...ale pokazują się ledwo co! ;:108 Będzie dobrze..a jak nie będzie to też dobrze...oby gorzej nie było ... :? Dzisiaj był piękny dzień ,niestety nie wykorzystany przeze mnie tak jak bym chciała... ;:174 Siła wyższa! ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko, jaka wielka wiosna u Ciebie ;:oj , gołąbecki śliczne też już szczęśliwe, a żabeczka cudna i do tego świecąca, super, szkoda że u nas tego sklepu nie ma w pobliżu ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witam wszystkich w niedzielne popołudnie! ;:4
Dzisiaj, po oddaniu Bogu tego co Boskie, cesarzowi co cesarskie, zajęłam się swoimi sieweczkami. Większość wytargałam już na balkon do foliaka, który wczoraj częściowo opróżniłam, wywożąc część na działkę do tunelu. Część młodziaczków tylko hartuję na balkonie i na noc jeszcze wrócą do chaty.
Co nieco jeszcze wysiałam, bo dziś dobry dzień dla kwiatów. ;:303
Jeszcze ze trzy dni odczekam i drugi foliaczek wyniosę na balkon, a w nim umieszczę podhartowane sieweczki. Poluzuje mi się na parapetach a roślinki zaadaptują się w chłodnym powietrzu.
Jutro oczywiście działeczka. Nie bardzo mam na tę chwilę co tam robić, ale czy muszę tylko pracować? Będę sobie spacerować i tylko cieszyć oczy, bo nawet chwastów do pielenia jeszcze nie ma. :tan

Na balkonie jest ... o, tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marysiu [Maska] - nie rozumiem, dlaczego się tak męczysz. ;:185 Przecież dopiero zaczął się kwiecień i spokojnie zdążysz zrobić wszystko bez nadmiernego wysiłku. ;:108 Zwolnij, bo zamiast cieszyć się ogrodem, będziesz u rozmaitych medyków urzędować. ;:196

Rafiku - bardzo Ci dziękuję. ;:180

Aniu - jednak kwiatków jest mniej, bo krokusy w większości już po swoim pokazie. ;:224

Julio - no widzisz, a tak się martwiłaś, że wiosenne widoczki Cię ominą. ;:63

Ewelinko - dlaczego piwonie nie miałyby Ci zakwitnąć? ;:218 Zakwitną z pewnością i pokażą swoje piękno.
Roślinki korzystają ze słoneczka, tylko że ono wkrótce znowu ma się schować za chmurami. ;:145 A może synoptycy się mylą? ;:218

Staszko - szczerze mówiąc, to ja za gadżetami ogrodowymi nie przepadam, ale ta żaba mnie zauroczyła i nie umiałam sobie odmówić jej kupna. ;:63 Normalnie to ja wolę kasę na kwiatki wydawać. ;:306

Maryniu - wszystkie kwiatki w promieniach słonecznych szybciutko nadrabiają stracony czas i wkrótce się okaże, że wszędzie jest jednakowo. ;:333
Ja wysiewałam pysznogłówkę cytrynową, sieweczki jeszcze malutkie, ale już przepikowane i mają się bardzo dobrze. ;:215

Iwonko [00..] - wielka ta wiosna to jeszcze nie jest, ale ważne że w ogóle się objawiła, a słoneczko pobudza do życia kolejne roślinki. ;:215
Gołębie zachowują się jak pieski spuszczone ze smyczy. :;230 Jednak ciągle jeszcze trzeba uważać na ewentualne pojawienie się jastrzębia, mimo że dzikie gołębie już przyleciały i mają jedzonko bliżej swoich gniazd. ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Lucynko, masz tych cudowności co niemiara ;:215
Staram się po listkach rozpoznać cóż tam w tych doniczuszkach wszelakich siedzi i za nic nie mogę ;:185
A napiszesz nazwy roślinek, spróbuje sobie przypasować ;:131
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ojej Lucynko jakie spore Twoje sieweczki już ;:215
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Lucynko,ale zaszalałaś z sianiem. Żaba po prostu śliczna.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Lucynko, patrząc na Twoje ostatnie zdjęcia nieśmiało stwierdzam, że mamy porównywalną ilość rozsad ;:224 Tylko te Twoje jakieś takie duże, wyrośnięte a moje straszę codziennie i niekoniecznie rosną tak, jakbym chciała ;:306
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wpadłam jak z pokrywką po ogień i jeszcze szybciej wypadłam, zjawili się bowiem goście, którymi musiałam się zająć. ;:162
Teraz poszli odwiedzić swojego znajomego, więc mam znowu chwil kilka dla siebie i - co oczywiste - również dla Was. No bo wkrótce wrócą i będę musiała dotrzymać im towarzystwa. ;:108

Zuziu - tam jest zbiór siewek różnych roślin i pewnie wszystkich nie będę teraz w stanie wymienić.
Największe roślinki to heliotropy, dalie, koleusy, pierwiosnki, papryczki, krokosz, powojnik cassandra, trzy rodzaje rudbekii, eustoma i coś tam jeszcze, ale musiałabym przeczytać podpisy, a ciemno już na balkonie. aha! jeszcze jakieś rośliny NN, których zapomniałam podpisać po pikowaniu. ;:7

Iwonko [00..] - stały w miniszklarenkach na południowym oknie, to jak tylko dogrzało je słonko, dostały niezłego kopa i szybko poszły w górę. A heliotropy po uszczknięciu wierzchołków wzrostu natychmiast zaczęły się rozrastać. ;:63

Danusiu - oprócz tych siewek, które dzisiaj wylądowały na balkonie, mam jeszcze zapełnione cztery miniszklarenki na oknie, a dodatkowo dzisiaj wysiałam jeszcze trochę innych roślinek. ;:306 Z tym że ja nie sieję pomidorów ani żadnych innych warzyw w domu, poza ostrymi papryczkami.

Aniu - moje siewki mają idealne warunki - południowe okno, odpowiednia wilgotność w miniszklarenkach i ostatnio dużo słońca.
Wyjechały dziś (w większości) na balkon, by nieco ze wzrostem przystopowały, bo mają jeszcze półtora miesiąca, a to dużo czasu.
Moje też nie wszystkie siewki się uchowały ;:222 , ale na ich miejsce wysiałam kolejne, bo nasionek mi zostało, a sieję po troszeczku. :tan
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko ilość rozsad imponująca. Chyba będę musiała przynajmniej sałatę w domu zrobić, bo już kolejny rok pod folią nie wschodzi i nie wiem dlaczego ;:223
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko. Piękne masz te sieweczki ;:138 . Oby rosły jak najlepiej i cieszyły Twoje oczy caly sezon. U mnie w tym roku kiepsko z parapetami no ale trudno. Jakoś chęci mam marniejsze w tym roku. Wszystko mi się wyciągnęło i chyba jutro pasieję jeszcze raz bo jest już więcej sloneczka. Myślę tylko czy jest sens siać astry karlowe w domu czy już do gruntu posiać ? Aksamitki , cynie i astry wysokie to już chyba do gruntu trzeba czy jeszcze poczekać z dwa tygodnie ? Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jak ja kocham takie młode pokolenie, niech rosną ślicznie i nabierają siły ;:215
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko sieweczki śliczne ;:63 ;:63 ;:63
Piszesz że są tam siewki powojnika cassandry - możesz napisać jak długo czekałaś na wschody albo zrobić zdjęcie jak teraz wyglądają ??
Wysiałam i czekam , nie wiem czy mi się uda :) a tak bardzo chciałam mieć .
Ale Ci dobrze :D nie masz co robić na działce - zapraszam do mnie ;:180
Miłego tygodnia życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”