Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Post »

Lucynko ależ oryginalny zakup ;:oj Dobrze, że ja nie mam w swojej okolicy wielu marketów, bo chyba codziennie robiłabym do nich wycieczki ;:162 ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Żaba cudna ,ciekawe czy którejś z nas udało się wyjść z ogrodniczego z pustymi rękoma ;:306
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

LUCYNKO u mnie budują BRICO tempo maja duże, na pewno chcą otworzyć przed pełnia sezonu ogrodniczego to i ja może żabę spotkam.
Za koleusy ;:180 też mi się bardzo podobają i na taras w tym roku na pewno kupię, ale w sianie juz się nie bawię ;:223
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mi się udało wczoraj :;230 Chyba w końcu odezwał się mój zagubiony rozsądek, jeżeli w ogóle coś takiego posiadam. Po prostu mam ciągle przed oczami mój zastawiony doniczkami balkon ;:224 A jeszcze wybieram się z koleżanką na targi do Starego Pola i aż się boję ;:202
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko dziękuję za zdjęcia koleusów ;:196
Pierwiosnki i żabka śliczna ;:333 ;:333
Jedni chcą mieć takie sklepy blisko siebie a inni nie - i jak tu dogodzić wszystkim ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko [00..] - jutro zrobię zdjęcie żabki w całości. Ona w nocy świeci! ;:333

Marysiu [Maska] - poważnie chcesz żabę? ;:218 U mnie jest ten market, którego u Ciebie nie ma. ;:108
Ja nie płaczę nad rozlanym mlekiem. ;:185 Jeśli coś nie wykiełkowało bądź zginęło po wykiełkowaniu, to trudno. Ich miejsce zajmą inne, wdzięczniejsze roślinki. ;:303
Dlaczego sądzisz, że ten pierwszy pierwiosnek nie przezimuję? Kobitka powiedziała, że zimujący. ;:224
Co do huśtawki, to M oświadczył, że dziś była ostatnia. Ale ja mu nie wierzę. Zawsze tak mówi, a po jakichś dwóch - trzech tygodniach znowu bujaczkę mi funduje. Czasami nawet wcześniej. ;:223
Szczerze mówiąc nie mam mu za złe, bo mam z czym na ryneczek biegać. ;:306

Iwonko 1 - ten pierwszy pierwiosnek też moje ;:167 kupił.
Jutro pokażę tę żabę. :)

Aniu - gdybyś wiedziała, jakiej ja ekwilibrystyki dokonuję, by co dzień do tych marketów nie ganiać ... ;:145
A mam ich w pobliżu kilka. ;:124

Tereniu [tencia] - no właśnie. ;:7
Jeśli jest wśród nas ktoś, kto z marketu ogrodniczego z pustymi rękoma wychodzi, to niech się pochwali, bo musi mieć silną wolę. ;:138
Ja, niestety, mam słabą silną wolę. ;:223

Jeszcze nie zdążyłam wysłać postu, a już pierwszą osobę z silną wolą widzę! ;:138 Iwonko 1! ;:433

Krysiu - ta sieć marketów to głównie budowlanką handluje, natomiast w tej części miasta, w której ja mieszkam, budowlanka nie sprawdziłaby się, wobec tego oferują różności, a w tym także ogrodnictwo. Po prostu po bankructwie NOMI na jego miejscu powstał Brico.
A ponieważ w NOMI były bardzo popularne stoiska ogrodnicze, to w nowym markecie zachowano takie same stoiska, tylko jeszcze lepiej zaopatrzone.
Natomiast nie utworzyli ogrodu zewnętrznego, co mnie trochę martwi, bo po byliny będę musiała do innego sklepu biegać. ;:223

Tereniu [TerDob] - ja należę do tych, co to chcą mieć blisko markety z akcesoriami ogrodniczymi i roślinami, bo nie lubię łazić daleko.
Najbardziej mi odpowiada to, że po drodze na działkę mam nie tylko ryneczek. :tan

To by było na tyle.
Teraz mówię: Dobranoc. Życzę wszystkim wiosennych snów i pięknej słonecznej pogody na cały weekend. ;:4
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko . Świetna żaba ;:333 , tym bardziej że taką ksywę mam od podstawówki ;:306 . Koleuski bardzo ładne ;:224 . Kolorowych snów życzę :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Chcę to może mi kupisz, a ja Ci prześlę kaskę . Wiesz, bo ja kolekcjonuję żaby :oops: mam ich dużo, ale takiej nie mam ;:185
To nie chodzi o mleko tylko kupuję jakieś fajne nasiona, a one ....a
No to bujaj się na rynek albo do Brico, pierwiosnki! aha coś chyba takiego napisała mi rok temu Lidzia i może ona Ci powie :D
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

LUCYNKO ale mi o uszy uderzyło, że dział ogrodniczy też będzie. Oni nasz rynek już spenetrowali i ogrodniczego dużego nie ma więc pewno będzie i żaba też ;:108
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Lucynko, zrobiłaś furorę tą żabą ;:333
Mała rzecz a cieszy ;:108
Ja też ostatnio kupiłam sobie lampioniki do ogrodu, a co, niech w ogrodzie też będzie trochę biżuterii :heja
Kolorowych snów ;:196
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Taką żółtą prymulkę jak na drugim zdjęciu mam :), a tą rudawą M. chciał mi kupić na święta, ale wzgardziłam bo chciałam taką jak Twoja niebieska i dziś odkryłam całkiem blisko mnie.
Rok temu kupiłam pełne, ale ostatnio ich nie widziałam więc chyba nie przeżyły, natomiast rok temu zakochałam się w nich na wątku Joli i u niej chyba dały radę.
Ja dziś pojechałam z zamiarem kupienia róży (tam skąd mam The Fairy) i co i nic ;).
Wyszłam z pustymi rękami :).
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit :wit Witajcie!
Wróciłam z działeczki po całym dniu spędzonym wśród kwiatów, zwierząt i ptaków.
Ptaszęta cudnie śpiewały. Słonko przygrzewało tak, że trzeba było się rozbierać z cebulki, a i tak pot płynął po plecach.
Forsycja pokazała pierwsze, wprawdzie bardzo nieliczne jeszcze kwiatki, ale poprzycinałam róże.
Potem podlałam całą działkę kompocikiem z gołębich kupek, który jakiś czas temu M upichcił. Niech się roślinki najedzą i niech rosną.
Oczywiście popodglądałam, jak się budzi roślinność do życia. Na niektóre roślinki nakrzyczałam, bo jakieś opieszałe, inne pochwaliłam, coś tam przesadziłam i pościnałam suche badyle.
Wypiłam dwie kawusie, poplotkowałam z sąsiadką, która po raz pierwszy pokazała się na swojej działce i dzień zleciał jak z bicza strzelił.

A w domu ... proszę bardzo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewelinko - sny jak sny, ale dzień był wspaniały i baaardzo kolorowy! ;:63

Obrazek

Marysiu [Maska] - do Brico pobiegnę w poniedziałek. Dzisiaj nie wyrobiłam. Nie zauważyłam zbytniego zainteresowania żabami, więc pewnie jeszcze będą. Jeśli nie, to z przyjemnością oddam Ci swoją, skoro kolekcjonujesz te cudaki. :tan
Co do nasion, masz rację. Jeśli marnieją sieweczki takich roślin, na których nam szczególnie zależy, to rzeczywiście żal serce ściska. ;:145 Jednak nic na to nie poradzimy. ;:185
Widać tak miało być. Kropka. ;:224

Obrazek

Krysiu - to dobra wiadomość dla Ciebie i innych zielonozakręconych.
Mają naprawdę bogatą ofertę ogrodniczą, w tym m.in. bardzo dobrą ziemię. ;:333

Obrazek

Zuziu - taka mała żabka, a ile radochy! :tan
Zawsze też mam lampeczki wśród kwiatków. Stare świecą coraz słabiej albo wcale, wobec czego dokupiłam kilka nowych. :D

Obrazek

Iwonko [Iwona i P...] - ja nigdzie nie spotkałam pełnych pierwiosnków. Na ryneczku są trzy duże stoiska z wiosennymi roślinami, ale prymule mają tylko pojedyncze.
To czemu nie kupiłaś sobie róż? W ogóle nie było? Czy były, tylko nie takie, jak chciałaś? Przeważnie tak jest, że towaru zatrzęsienie, tylko nie ten, którego aktualnie szukamy. ;:223

Obrazek

Większość krokusów już przekwitła, część właśnie się pokłada i aktualnie u mnie mniej kwiatków.

Obrazek

Obrazek

Dobrze że kolejne tulipany otwierają buźki.

Obrazek

Obrazek

Lada chwila zakwitną omiegi i wczesne narcyzy.

Obrazek

Obrazek

Pną się w górę korony, mak wschodni i piwonie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrze zapowiadają się orliki, naparstnice i rozchodniki okazałe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powojnikom wyrastają pierwsze listeczki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Białemu ciemiernikowi przybyło kwiatków, a te co zmarzły, wypuszczają od korzeni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tutaj żłobek. Siewki białego ciemiernika.

Obrazek

Serduszka czerwona i biała.

Obrazek

Obrazek

Jeszcze pysznogłówki od Izy. Mieszkają pod butlami i nie wiem, czy odkryć je, czy jeszcze tak ochraniać. Dobrze im tak, bo ładnie podrosły.

Obrazek

Obrazek

Gołąbeczki po wolności spacerowały.

Obrazek

Na tym fotorelację zakończyłam.
Życzę Wam udanego wieczoru, ciepłej nocki i słonecznej niedzieli. ;:4 ;:4
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Przyszłam powiedzieć Dobry wieczór Lucynko! jestem umęczona i nie mam siły pisać idę wziąć prysznic i chyba wcześniej się położę. Ale dzień był pyszny! Dobrej nocy ;:196
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Bardzo ładną masz te żabę ;:108, Ale w ogrodzie masz już bardzo ładnie.
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Lucynko ależ obszerna fotorelacja ;:196 Wspaniale już i wiosennie jest u Ciebie choć to dopiero początek kwietnia ;:333
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”