Działka na Kaszubach - 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach - 2015

Post »

Izo - paproć kupiona jako NN na targach w Lubaniu. Według mnie to Zanokcica skalna, ale pewności nie mam...
W ubiegłym roku kupiłam Paprotnik szczecinkozębny, wygląda na to, że całkiem nieźle przetrwał pierwszą zimę :D
-------------------------------
Przebiśniegi jeszcze całkiem nieźle wyglądają...

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć, Marysiu!
Piękne masz krokusy. Moje rozkwitły, pokwitły trzy dni i już leżą na ziemi w postaci wiotkich szmatek.
Cebulicy syberyjskiej, śnieżników i puszkinii prawie nie widać ;:174. Narcyzy i żonkile wysunęły króciutkie szabelki, a po hiacyntach nawet nie widać jakiego będą koloru ;:218.
Słowem: jestem rozczarowana taką wiosną.
Najlepiej wygląda Twój rabarbar ;:306.

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu,
dziś padało nadal - bardzo dobrze, zważywszy na braki w tym zakresie oraz nadchodzące słoneczne i ciepłe dni.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Marysiu - piękne fotki! ;:oj
Aż Ci zazdroszczę, że wkrótce znów będziesz mogła się przenieść na działkę i mieszkać tam do jesieni...To musi być cudowne. A tak na marginesie to ja już nawet nie pamiętam kiedy ostatnio jeździłam rowerem :oops:
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Marysiu bardzo ładne, artystyczne zdjęcia robisz ;:333 A krokusiki wyglądają jak malowane ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Witam Cię, Mario, u Ciebie, patrzę i podziwiam. Eh, człowiek czuje się tak, jakby był w swoim własnym ogrodzie - coś jest w tym gąszczu kontrolowanym, tych wysokich drzewach i w ogóle... Cudnie.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj, Marysiu!
U Ciebie przebiśniegi w pełni kwitnienia ;:215 , a moje już przekwitły. ;:224
W każdym regionie wiosna objawia się w różnym czasie, dzięki czemu możemy popatrzeć sobie na kwiatki, których u siebie już bądź jeszcze nie widzimy. ;:108
I to jest ;:333 ;:215
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaguś - o rany zapomniałam o rabarbarze ;:223 Och ta skleroza...
Wiesz u mnie na działce wiosnę widać jedynie punktowo, całość nadal uśpiona i szara...

Obrazek

Madziu - każda wiadomość o deszczu wprawia mnie w dobry humor ;:215
Wysłałam Ci PW

Obrazek

Izo Tu-jo - to na prawdę jest cudowne a ja tyle lat na to czekałam...a teraz czekam całą zimę na ten moment, kiedy przenosimy się na Kaszuby na dłużej. Słuchaj ja na rowerze nie jeździłam dobre dwadzieścia lat. Pierwsza jazda była naprawdę przerażająca, na dodatek L za słabo przykręcił mi kierownicę i skończyło się to oczywiście upadkiem. Ale teraz już się nie boję...

Obrazek

Andziu
- dzięki za miła słowa :D Mam nadzieję, że jak teraz pojadę na działkę będzie już trochę więcej obiektów do fotografowania...

Obrazek

Izo S. - witaj na Kaszubach!
Kochana - moja działka nawet w przybliżeniu nie może równać się z Twoim ogrodem. Jest dużo mniejsza, drzewa są najwyżej dwudziestoletnie...W 1994 roku kupiliśmy kawałek pola wraz z rosnącym na nim żytem. Wszystko co u mnie rośnie sadziłam sama. Tego się nie da porównać z ogrodem który istniał już w 1957 roku :lol:
Ale bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podoba i zapraszam jak najczęściej.

Obrazek

Lucynko - jak zwykle się z Tobą zgadzam. To właśnie różnorodność naszych ogrodów jest taka interesująca. Tempo wegetacji to też jedna z przyczyn tego zróżnicowania. I to jest fajne ;:108

Obrazek

=============================================

Tak jakoś niebiesko się zrobiło....
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Marysiu kochana ;:196

Wyobraź sobie, że z Twoich siewek przylaszczek zrobiłam w sumie trzy sztuki sadzonek i wszystkie trzy się przyjęły. :tan
Najpierw zakwitła jedna a teraz widzę, jak ciut podrosły, że będą kwitły również pozostałe. :tan
Ślicznie jeszcze raz Ci dziękuję. ;:180

Pewnie już jesteś w drodze na działkę.
Życzę Ci miłego pobytu i wspaniałej pogody. ;:3
:wit
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

amba19 pisze:...a teraz czekam całą zimę na ten moment, kiedy przenosimy się na Kaszuby na dłużej.
Marysiu! :wit
Twoje przenosiny na Kaszuby przypominają mi radosny powrót ptaków z dalekich zimowych krain....

Niedługo na Kaszuby będziesz powracać rowerem, a pan L. z kotami będzie podążał autem ;:306
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu - jedziemy na działkę dopiero jutro ale za to na trzy dni :tan
Bardzo się cieszę, że przylaszczki zadomowiły się w Twoim ogrodzie. To taki miły widok wczesną wiosną gdy zakwitają te delikatne niebieskie kwiatuszki :D

Lisico - napisałaś: Niedługo na Kaszuby będziesz powracać rowerem, a pan L. z kotami będzie podążał autem ;:306
Wiesz, to raczej niewykonalne...bo rower przeprowadził się na Kaszuby już trzy tygodnie temu.... ;:306
Radosny powrót ptaków z dalekich krajów...tak, coś w tym jest...

=======================================

Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Marysiu ja też tak to odczuwam, wracam wiosną na działkę, czując w sercu radość i niecierpliwe podniecenie. Trochę podobnie jak w dzieciństwie czeka się na prezent od św.Mikołaja :lol:
Portreciki wiosennym ogrodowym klejnocikom zrobiłaś przepiękne ! W takim zbliżeniu są zachwycające, gorzej to wygląda w plenerze, przynajmniej u mnie.
Jutro znów wyruszam na porządkowanie stepów. Może uda się zrobić choć kilka zdjęć, ale nie wiem czy Krasnal pozwoli, bo będzie nam towarzyszył :D To pierwszy wspólny wyjazd w tym sezonie.
Kochana, życzę pięknych, słonecznych dni na działeczce i coraz dłuższych i wspanialszych rowerowych wypraw ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Marysiu owocnego pobytu na działce życzę ;:196 A obiektów do fotografowania na pewno Ci nie zabraknie bo zrobiło się cieplutko więc roślinki będą odwdzięczać się pięknym kwieciem ;:108
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu i Andziu - dziewczyny kochane dzięki za miłe słowa! Kończymy śniadanie i pakujemy klamoty do autka.
Planujemy trzydniowy pobyt. Może uda mi się uporządkować do końca rabatki. Dzisiaj zaczynam od Długiej Rabacie pod Płotem, bo na działkę jadą z nami irysy od Joli-Yollandy i tam właśnie zostaną posadzone :D
Od zobaczenia za trzy dni - bo w funkcjonowanie internetu na wsi mocno wątpię :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Marysiu,
ładne kwiatuszki nam pokazujesz. Wiosna mimo, że tylko "punktowo" przylaszczkami, krokusami i irysami jednak rozwesela ogród.
Przylaszczki bardzo ładniusie. Lubię te wczesne maluchy, które starają się mimo chłodów ucieszyć nasze oko.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”