Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Ewelinko to fajnie, że wam się święta udały ;:333 Ja na szczęście najbliższą rodzinkę mam blisko, a i to nie zawsze jest czas na spotkania, więc wcale się nie dziwię, że wam świąt brakuje na odwiedziny u wszystkich :wink: Zdrówka życzę
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zdrówka a wiosna już się nieźle rozkreca więc i chorupska mam nadzieję, że szybko odejdą bo ja też siedzę w domu z małą bo zapalenie ucha ale mam nadzieję że to ostatnia choroba w tym sezonie ;:134 bo ręce mnie świerzbią do pracy w ogrodzie
A co do siewek to w tym roku bez szału ewidentnie brak słońca ;:3 ;:3 ;:3 a pelargonie stoją tak w miejscu, że nie wiem kiedy zakwitną ;:223
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, cieszę się, że już wróciłaś i do ogrodu zaglądasz. Wszak pańskie oko ...... ;:333
Martwi mnie jednak to, że zdrowie troszeczkę szwankuje. ;:174 Kuruj się, kochana, bo pracy w ogrodzie będzie coraz więcej. ;:108 ;:108
Zdrówka życzę więc zarówno Tobie i całej rodzince. ;:167
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Ewelinko godecję można sypnąć do ziemi (ale jeszcze chyba nie teraz), nie trzeba robić rozsad :) Mnie przyczepił się ból gardła i aż żal że nie mogę podziałać w ogrodzie choć mam rzadką okazję.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko jak tam nadrabiasz zaległości w domu po powrocie z wyjazdu? Byłaś w ogrodzie? Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie :wit .

Moniko dziękujemy ;:196 . Będzie dobrze ;:333 . Ja czuję się wyśmienicie jedynie kaszel czasem dokucza. Poza tym nic mi nie dolega na szczęście.

Małgosiu teraz każdy zapracowany i zabiegany. Staramy się jak możemy widywać się jak najczęściej z rodziną. Właściwie to z Teściami widujemy się bardzo często. Z moimi rodzicami rzadziej bo jest do ich dużo dalej.

Slimak900 masz rację siewki w tym roku miały bardzo mało słoneczka. Mam nadzieję, że nadrobią to teraz ;:224 . Dziękujemy i też życzę zdrówka Tobie i rodzince. Zapalenie ucha... to musi być straszne - współczuję Małej ;:168 . A jak ta Mała ma na imię i ile ma lat jeśli mogę zapytać ??

Lucynko dziękuję Ci ;:196 . Ze zdrowiem tragedii nie ma bo właściwie poza kaszlem nic mi nie dolega. Czuję się świetnie więc właściwie nie jest tak źle . Tak więc w ogrodzie śmiało mogę pracować, tym bardziej, że pogoda dopisuje .

Olu właśnie tak planuję posiać godecję bezpośrednio do gruntu. Muszę się czymś ratować bo moje siewki na parapecie marne są ;:222 . zdrówka wobec tego Ci życzę ;:196 .

Marysiu nadrabiam zaległości ;:333 . Pogoda cudowna dopisuje więc można było popracować na powietrzu.

Dzisiejszy dzień był z tych bardzo ładnych. Pogoda dopisała więc wykorzystałam to na odrobinę pracy w ogródku. Co prawda miałam też inne sprawy do załatwienia ale w końcu udało mi się kupić kilka sadzonek bratków , zagrabić porządnie mój pseudo trawnik ,podzielić niskie astry itp. Miałam też czas na zrobienie zdjęć. Co prawda forsycja u mnie nie kwitnie ale widziałam już w okolicy kwitnące krzaki tak więc jest dobrze. Aa i widziałam dzisiaj pierwszego motyla ;:138 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zieleni się, oj zieleni. Nawet doszłam do wniosku, że miejscami za gęsto sadziłam rośliny ;:306 no ale czas pokaże co będzie do przeprowadzki. Na koniec wieczorny śpiewak na tle ciemnego już nieba.

Obrazek

Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę :wit .
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

He, he, Ewelino, faktycznie nadrzewni śpiewacy wydzierają się tak, że nawet przez zamknięte okna je słychać ;:306. Dzięki nim ta zapyziała wiosna nabiera uroku.
Jeszcze się nie martw, że rośliny za gęsto rosną. A nawet jeśli, to mniej pola dla chwastów będzie.

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ewelinko, wiosna u Ciebie pełną parą! Bardzo ładne kwiaty.
Lada chwila zakwitna narcyze ;:224
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko , ale już się dzieje na naszych rabatach!!!! ;:215
Wszystko wyciąga się do słoneczka i zaczyna cieszyć nasze oczy.Coraz więcej kolorów .... Motylki też się obudziły i żwawo latają w poszukiwaniu kwitnących roślinek...Obrazek
Ja kilka razy dziennie zaglądam co tam się pozmieniało wśród mojej zielonej rodzinki.... Każda najmniejsza zmiana cieszy.... ;:333
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja tam już nie czekam na forsycję, tylko w weekend tnę róże
Potem biorę się za trawnik
Jak widzisz czasem nieobecność m jest sprzyjająca ;:306
Teraz nie masz dla nas czasu ;:173
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, nie przejmuj się gęstwiną.. U mnie w szczycie sezonu nie ma jak stanąć w rabacie. Wiesz ile mam mniej plewienia ;:306
Dzisiaj było tak ciepło, że wcale się nie dziwię, ze obudziły się pierwsze motyle. Niestety ja żadnego nie spotkałam, ale córka mówiła, że zamiast Wychowania Fizycznego poszli na plac zabaw i widzieli pierwsze białe motylki ;:oj
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko kurujcie się, bo niewyleczone infekcje mogą się długo ciągnąć. ;:108 Pogoda dopisała, dużo pracy wykonałaś. ;:138 Lawendę masz śliczną, a powojniki wystartowały wyjątkowo. ;:oj
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Ewelinko zieloniutko już u Ciebie ;:333 A takie fotki z oddali super pokazują całokształt prac, które do tej pory wykonałaś ;:180
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

O ptaszek u mnie od rana ćwierkają jak ja to lubię :heja
Mała moja to Majeczka niedługo 4 latka będzie miała złoty dzieciak jak na razie ;:167 od rana albo puzzle układa albo książki ogląda albo farbami akwarelami maluje to ostatnie ma trochę z mamusi hehe
Dziś piękny dzień ;:3 a my jeszcze w domu ale szybko po niedzieli to nadrobię i z niecierpliwością czekam na tulipany a bratki posadziłam już 3 tygodnie temu w donicach już się tak rozrosły, że aż jestem w szoku bo takie zimne noce już kilka razy pokryte były szronem a one dalej kwitną ;:138 dokupię jeszcze takie cudne stokrotki jak Twoje ;:215
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

O widzę pierwiosnka gruzińskiego. Ten to jednak jest szybki :)
Wysiewy potrzebują słońca, może było go za mało u Ciebie?
Szpaczek wieczorny fajnie obwieszcza wiosnę, szkoda że go nie słychać bo ładnie śpiewa :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”