Ewuś żeby nie zwariować od spraw zawodowych, trzeba się udzielać na forum. Lubię długo wieczór siedzieć, więc buszuję po cudzych i swoim wątku. Karol zawojował nas oboje, w święta był na obiedzie.

Zuza iryski kupiłam w grudniu na wyprzedaży w sklepie internetowym, chyba po 40 gr. Tylko Katarzynki i Harmony mam od ubiegłego roku. Granatowe na zdjęciu są bardziej fioletowe, tylko mój aparat nie pokazuje ich koloru.

Jolu na razie kolory niziutko przy ziemi, ale tak posadzone, że widzę z okien.

Sabinko krokusy musiałam przesadzić jesienią i chyba to im nie posłużyło. Irysy u mnie też w piasku, dostały tylko trochę kompostu do dołka.
Małgosiu irysy Harmony już przekwitają, ale mam jeszcze jedną kępkę posadzoną w styczniu i one jeszcze nie wyszły z ziemi.

Małgosiu PEPSI może masz mikołajka, też był w kapersach w B. Ma zupełnie inne liście.

Lucynko cieszą te maluchy kolorami, ale ja najbardziej czekam na tulipany. Twoje inspiracje też się pokazały. Druga różowa begonia ma małego kiełka.

Alu jesteś wyjątkową ogrodniczką i wspaniałym człowiekiem.

Cięłam już ostnicę, większość dużych żyje. Na przedzie, ładnie rozrasta się bodziszek od ciebie.

Ewelinko nareszcie doczekaliśmy się trochę słońca. Od razu przyjemniej się pracuje w ogrodzie. Teraz pewnie więcej kolorów będziemy podziwiać. Kup jesienią choć kilkanaście irysów, są tanie, a pierwsze zakwitają.

Małgosiu megi1402 im mniejsza roślina, tym więcej ją sadzę.

Wczoraj pracowałam trzy godziny. Trochę wiało, ale słońce koło południa ładnie świeciło. Rozgarnęłam kopczyki różom, przycięłam końcówki posadzonym jesienią i niestety musiałam trzy przesadzić, bo ziemia na skarpie po zimie zapadła się i miejsce szczepienia było 10 cm poniżej gruntu.

Turzyca ptasie łapki źle zniosła bezśnieżną zimę, ogolona mocno.

Przy Aspirin Rose posadziłam w grudniu tulipany Exotic.

Lubczyk i cebula siedmiolatka będą niedługo gościć na stole.

Miałam gościa pod oknem, wcale się nie bał fotografowania.

Prośba do doświadczonych różomaniaczek. Odgarnęłam kopczyki i niektóre róże mają bardzo jasne młode pędy, czy je okrywać przed słońcem.

Pozdrawiam ciepło.