Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Post »

:wit Witaj, Aniu!
Sąsiadki sąsiadkami, a Ty urządzasz ogród dla siebie i swoich bliskich.
Nie przejmuj się głupim gadaniem, ono raczej jest wynikiem chorej zazdrości.
Też by tak chciały sąsiadki mieć, ale nie chce się pogłówkować, a często kaski żal. ;:7

Wesołego Alleluja! ;:167
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Lucynka dobrze mówi- one pewnie mają tak zwane "nagrobki" z kwiatkami w równych rządkach a przemyślana rabata o nieregularnym kształcie jest dziwna. Dużo jeżdżę po Polsce i widać, że w poszczególnych wsiach obowiązują te same kwiatki, płotki a nawet ozdoby ogrodowe. Na Podkarpaciu widziałam wieś gdzie całe gipsowe ZOO było po ogrodach- sarenki, psy, jelenie a nawet dziki.
Więc utrzymując się w nastroju świątecznym- chrzań to i zobaczysz, że całkiem niedługo znajdziesz naśladowników.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko, ja raczej mieszkam w tych rejonach, gdzie ludziom się po prostu nie chce... Jest tu sporo naprawdę niekoniecznie biednych ludzi i na podwórku bajzel- maszyny rolnicze, jakiś złom a w najlepszym wypadku wszystko obsiane trawą więc nic dziwnego, że wzbudzam taką sensację ;:224

Kasiu, ja pod Lublinem przejeżdżam często przez taką wioskę, gdzie prawie w każdym ogrodzie są tego typu "ozdoby"- grunt, to podążać za modą ;:306

Ja dzisiaj nawet odpoczęłam- byliśmy u rodzinki i właściwie pojechałam na gotowe ;:224 Jutro też wybieramy się w odwiedziny więc na szczęście obejdzie się tym razem bez zmywania stosów talerzy, biegania, szykowania itd.- i takie święta najbardziej lubię ;:224

Na wt planuję ogarnąć truskawki- wypielić to, co nie powinno rosnąć, zruszyć ziemię, bo skorupa straszna a następnie dać troszkę nawozu i w tygodniu też opryskać na chwasty. A kolejne dni to szykowanie rabat w przedogródku. Oby pogoda dopisała i udało się wszystko zrealizować.
Pozdrawiam Was serdecznie ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Andziu ja też mam poświąteczne plany co do ogarnięcia ogrodu...
Aby tylko czas i pogoda pozwoliły nam je zrealizować. ;:224
Tak jak ty to można świętować........na gotowca...... ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,w świąteczny czas,troszkę odpoczniemy i znowu czeka nas dużo pracy ,a mnie szczególnie ,widzę ,że rabaty się przygotowują ,to super,potem będzie tylko sadzenie :heja chyba dużo Ci tych rabat będzie potrzeba ,ale dajesz radę ,jesteś bardzo dzielna ,wszystkiego dobrego w te piękne święta ,zdrowia i spełnienia marzeń, ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu myślę że po świętach będziemy więcej czasu spędzać w ogrodach, bo już koniec z pracami domowymi. Ja już dzisiaj chodziłam i patrzyłam co jest do zrobienia :tan Ja zauważyłam, że też nieraz coś podoba mi się u kogoś i próbuję podejrzeć, ale kończy się jak zwykle że robię po swojemu ;:306 Miłego świętowania i odpoczynku ;:168
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Ja wczoraj po ugoszcxeniu całej rodzinki, porobiłam trochę w ogrodzie, bo pogoda była piękna,a za domem i tak nie widać,że pracuje, no nie mogłam w domu usiedzieć, tymbardziej, że jak wszyscy pracowali ja chorowałam, a w tygodniu znów deszcz zapowiadają :roll:
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Dzień dobry wszystkim :wit Witam świątecznie ;:196
U mnie dzisiaj piękne słoneczko świeci i aż by się chciało popracować na zewnątrz ;:224 Na szczęście we wt i śr ma być słonecznie więc może uda się popracować.

Olu, ja też takie święta lubię najbardziej ;:108 Dzisiaj też jedziemy w objazd, wrócimy wieczorkiem także przy garach w święta stać nie muszę :tan

Marto- dziękuję ;:196 Jutro, najpóźniej w środę ruszam też z szykowaniem przedogródka. Tam powinno być łatwiej i sprawniej bo kamieni na pewno nie ma więc jeśli mąż choć trochę pomoże, to szybko pójdzie- mam nadzieję ;:224

Marysiu- dziękuję ;:196 Teraz leniuchuję jeszcze w łóżku- wspaniałe i błogie te święta. Chłopcy coraz więksi, potrafią zająć się sami sobą a w gościach też już nie siedzą tylko przy nas i ładnie bawią się z innymi dziećmi można więc się pogościć ;:333

Paulinko u mnie deszcze na czwartek prognozują. Ja niestety z każdej strony odsłonięta jestem więc żadne przyjemne zajęcia typu grzebanie w ziemi nie wchodzą w grę. Jedynie w tunelu foliowym mnie nie widać no ale na chwilę obecną nie mam tam żadnej roboty poza podlewaniem nowalijek.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ania, no to życzę Ci owocnej pracy w ogródku, ja niestety już siedzę w pracy ;:222
No ale dni teraz dłuższe, a po przestawieniu czasu to i dodatkowa godzinka słoneczna nam wpadła, więc może i po pracy coś uda się porobić ;:173
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Aniu poświątecznie. :D Życzę pięknej słonecznej pogody coby popracować w ogródku można. ;:oj . Święta uwielbiam ale jeszcze bardziej pierwsze dni po, nie trzeba gotować. Wyjadanie zapasów świątecznych, pełen luz. :;230 . W tak sprzyjających okolicznościach zaczynam dziś na pełnych obrotach prace na działce. :heja
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Ale piękne rabaty powstają ;:oj. Fajna duza przestrzeń. Ile to roboty było.... Na na jakiś czas starczy miejsca dla wszystkich roślin :wink:. A pomiędzy będzie trawnik czy wysypane czymś?
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj, Aniu!
Święta, święta i po świętach. Całe dwa dni oddałam wyłącznie rodzinie, ale natychmiast po odjeździe ostatniego gościa wróciłam na FO.
Odrabiam zaległości, bo bardzo nie lubię nie być na bieżąco. ;:185
W związku z iście wiosenną pogodą życzę Ci przyjemnej pracy ogrodowej. ;:196
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

:wit
Aż mi wstyd,że tak dawno nie zaglądałam i nie podziwiałam Twoich dokonań ogrodowych :oops:
Najpierw była moja córeczka z 9 miesięczna wnusią . Przyleciały z Londynu na 2 tygodnie i zajęły cały mój czas ;:306 .
Wnusię tuliłam ostatnio jak miała 1,5 miesiąca, wiec teraz babcia oszalała na jej punkcie i nie wypuszczała z rąk :;230 .
Potem przygotowania do świąt(bo u mnie świętowanie ) i dopiero dziś nadrabiam zaległości .
Twoje rabatki super ;:108 . Kawał świetnej roboty ;:138
Myślałam, że dziś i ja pójdę troszkę na swoje skromniutkie ary, ale deszcz zniweczył moje plany. Właśnie przed chwilą była burza z gradem, a teraz ukazała się pierwsza wiosenna tęcza.Może jutro zaświeci słoneczko czego i sobie i Tobie życzę.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Witajcie wieczorową porą :wit
Jutro dzieciaczki wracają do szkoły i trzeba było skończyć kilka prac plastycznych i wieczorne godzinki szybko minęły. Heh, nie tylko dzieciaki żyją od weekendu do weekendu ;:224
Ja niestety dzisiaj nie podziałałam zbyt wiele ;:145 Najpierw rano niespodziewany wyjazd- musiałam szoferować koleżance a jak już wróciłam i zaczęłam działać, to dwa razy wygonił mnie deszcz :twisted: Także część truskawek nadal czeka na zabiegi pielęgnacyjne ;:223 może jutro :?: ;:131 Heh ale jutro czeka mnie załatwianie mega ważnych spraw urzędowych więc już wolę nic nie planować ;:224

Zuziu, oby pogoda nam dopisywała, to po zmianie czasu na pewno uda Ci się jeszcze popracować nawet po pracy ;:108

Zeniu, mam nadzieję, że chociaż Tobie udało się popracować na zewnątrz. Ja na święta zawsze gotuję w dużych garach i od razu część mrożę i później tylko wyjmuję jak mam ogrodowe lub wyjazdowe dni :tan

Asiu, te rabaty to dopiero początek ;:224 Już szykuję miejsca na kolejne w przedogródku a z kolejnymi to pewnie lato mnie zastanie i sadzenie jesienią. Pomiędzy rabatami posieję w połowie kwietnia trawę ale tuż przy samych obrzeżach z kamieni zamierzam wysypać małe kamyki, żeby było wygodniej kosić trawę.

Lucynko u mnie było dzisiaj całkiem przyjemnie- w końcu nie wiało i byłoby super, gdyby nie przelotne opady deszczu a przed wieczorkiem pierwsza wiosenna burza :twisted:

Aniu, kochana rodzina to najprawdziwszy skarb i takie spotkania z najbliższymi są wspaniałe, także nic dziwnego, że nie miałaś czasu dla forumowej społeczności. Ja swoich synków tulę, póki jeszcze mogę (póki mi na to pozwalają) więc i Ty tul wnusię, gdy tylko jest przy Tobie ;:167 Burza i u mnie była ale bez tęczy i bez gradu a słoneczko mam nadzieję, że jutro zagości na moim niebie ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu to wiatr przyszedł do mnie, bo wiało przeraźliwie, ale udało się wykonać kilka ważnych prac z czego bardzo się cieszę. Jutro po południu ma padać ale dzisiaj też miało i nic z tego. Mam zamiar dalej korzystać z pogody i zrobić jak najwięcej póki jeszcze chwasty nie ruszyły, jedynie gwiazdnica zaczyna się panoszyć :D Powodzenia na jutro niech się uda wszystko szybko załatwić ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”