Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Ale piękne krzaczory dostałaś.
Nie dziwię, się, że potem przepięknie kwitną
Jestem ciekawa, czy doczekam się w tym roku kwiatów na różach, które w zeszłym roku nie zechciały zakwitnąć
Sporo róż będzie ciętych do kopczyka, a raczej do ziemi, bo kopczyków nie robiłam
Ostatnie przymrozki dały się we znaki
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Martusiu, powtórzę, że piękne krzaki róż dostałaś. Już jestem ciekawa ich kwiatów w lecie. Planuje podjechać osobiście do mojego rosarium , skromną listę 6 sztuk mam :wink:
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu, śniegu już chyba nie masz, pewnie róże sadzisz, do świąt się przygotowujesz :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie,ależ się za Wami stęskniłam ,mam ogromny problem z internetem ,ciągle jestem odcięta,coś naprawiali i niewiele u mnie to pomogło,od rana chcę pisać i dopiero teraz jest dostęp,nawet nie miałam telefonu ,bo podłączony pod internet,jeszcze się w między czasie trochę pochorowałam ,więc i w ogrodzie niewiele zrobiłam ,przyjechały nastepne róże,nie miałam możliwości przygotować rabaty pod nie ,bo będą na miejscu ,gdzie rosły krzewy ,które chciałam przenieść ,ale mój mąż stanął na wysokości zadania i wszystkie krzewy mi wykopał,więc zdążyłam posadzić 8 róż ,bo jeszcze w rabacie pełno korzeni ,wiec tylko połowę na razie przekopałam ,reszta róż siedzi zadołowana i czeka,ale teraz tutaj mam dużo zaległości ,więc następne róże muszą poczekać ,napiszę jakie dojechały:

Summer Song
Crown Princes
Grace
Lady Emma Hamilton
Charlotte
Jude the Obscure
Lady of Shalott
Tea Clipper

ale jeszcze dojadą te herbaciane i w odcieniach słonecznych ,rabata musi być widoczna z daleka ,i będzie taki komplecik w 2 miejscach

Aniu,właśnie zaczyna mi brakować tego miejsca i robię różne przesiedlenia :roll: a to dodaje tylko pracy ,bo przenoszę krzewy w inne miejsca ,pozdrawiam ;:168

Madziu,ja nie mam szkółek z różami koło siebie ,w jednej trochę jest ,ale wybór dla mnie żaden ,mnie też zaczyna brakować miejsca,tzn pola jest jeszcze dużo ,ale mogłabym przesadzić posuwając się dalej ,więc na razie postanowiła,że się nie posuwam,bo mogę w ogóle nie opanować tego ogrodu ;:306

Tereniu,a piwonie kupujesz u Waji różyczki tym razem kupuję słoneczno- herbaciane ,w tamtym roku były różne odcienie różu ,burgundy i kremy ,ale juz zamówiłam piwonie na sierpień ,myślę ,że i w tym roku już więcej ich zakwitnie ,bo były w różnych miejscach kupione i były małe,ale wszystkie ładnie wystawiają kły,pozdrawiam ;:168

Zara,to jeszcze nie wszystkie róże przyjechały,myślę ,że będzie fajnie wyglądać słoneczna rabata ,lubię iść na targ ,bo też jakieś roślinki się znajdą ,których nie mam ,mój mąż też sprzeciwów na nowe nabytki nie robi ,bo umiem mu to wszystko sensownie wytłumaczyć :uszy ,ale nie musi znać wszystkich cen ,bo po co,pozdrawiam ;:168

Gosiu,clem w tym roku postanowiłam odmienić kolorystykę różaną ,może to mało typowe ,ale lubię takie kontrasty ,niech będą różne zakątki kolorystyczne ,zobaczymy jaki da to efekt ;:173 ,pozdrawiam ;:168

Kasiu,wiem ,że jestem niepoprawna ,ale ciągle coś zwlekam do mojego ogrodu ,nie mam chyba hamulców ;:306 ,pozdrawiam ;:168

Sabinko,róże jeszcze dojechały i napisałam jakie ,ale to nie koniec ,wsadziłam już 8 szt ,dziesięć czeka na swoją kolej ,bo nie wyrabiam ,a jak dojadą następne ,to znowu będzie sadzenie ,zamówiłam w tym roku róże ,których chyba najmniej wszyscy zamawiają ,ale uwielbiam inność i cieszę się ,że tak wymyśliłam ,chociaż mam przez to przeróbkę rabat,pozdrawiam :wit

Podzielę te odpowiedzi ,bo może się coś wydarzyć i nie wyśle mi nic.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu,pogoda nam bardzo nie służy do pracy w ogrodzie,będzie nowa rabata z różami herbacianymi i innymi słonecznymi odcieniami ,tak dla odmiany :uszy czekam jeszcze na następne przesyłki,bo jak zwykle nie oparłam się pokusie ,więc systematycznie powiększam asortyment ;:306 ,pozdrawiam ;:196

Aniu, nie mam ciągle internetu i jeszcze sie pochorowałam na ucho i nie wiele robiłam w ogrodzie ,mam mocne antybiotyki już piąty dzień ,ale myślę ,że idzie ku dobremu,pozdrawiam ;:196

Soniu,właśnie nie wiele robię w ogrodzie ,ale w mojej pracy mam przed świętami mnóstwo pracy ,taką mam branżę i trzeba to przetrwać pozdrawiam ;:168

Gosiu PEPSI,u mnie też na razie kiepsko widzę chryzantemy ,ale zaczekajmy ,one są bardzo późne ,więc może coś ruszą ,chociaż niektóre pięknie się gramolą ,a niektórych nie ma w ogóle,odpadki grzybowe i stare grzyby zakopuję na 20 cm pod powierzchnię ziemi,na 100 % kiedyś będą rosły Ci grzyby,róże na śniegu ,bo taka zmienna jest nasza pogoda,właśnie przyjechały ,a u mnie było biało,pozdrawiam ;:196

Gosiu Margo,chciałabym ,żeby ta herbaciana rabata wyszła fajnie ,nie zakładam ,że nie będzie kwitła ,w każdy dołek idzie obornik ,ziemia z worków i trochę gliny ,myślę ,że będzie im dobrze,teraz czekam na deszczyk ,żebym nie musiała nosić wody ,bo studnia jeszcze zamknięta ,a już trochę różności posadzonych i muszę nosić z domu ,moje róże jeszcze w kopczykach i przykryte choiną ,dzisiaj wieje bardzo zimny wiatr więc dalej nie odkrywam ,nic im to nie zaszkodzi ,a może uchroni ,chociaż widać ,że pięknie przezimowały,czasem jednym złym posunięciem można im zaszkodzić ,pozdrawiam :wit

Justynko,ja z rosarium mam 8 szt ,ale jeszcze z innych firm mają dojechać ,sama nie mogę sie doczekać tej słonecznej rabaty,bo taka inna będzie ,pozdrawiam :wit

Iwonko,teraz mam bardzo pracowity czas w związku z moją pracą ,bo jeszcze pracuję ,no i sie też pochorowałam ,ale czasem tak się zdarza ,róż dopiero wsadziłam 8 szt ,reszta siedzi zadołowana na dyniowisku ,ale odzyskałam internet ,więc szybko tu nadrabiam zaległości ,a do świąt to jeszcze czas z gotowaniem ,a to do mnie należy z przydziału :uszy ,dom już posprzątany ,z wyjątkiem pokoju który jest cały w pudłach z daliami i tak zostanie ,ale już pięknie rosną , a w roboczej kuchni roboczy bałagan ;:306 trudno,,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No jesteś Martusiu, oddali internet, to dobrze, będziemy podziwiać dalej Twoje rabaty, aż jestem ciekawa jak będą wyglądały te różane, zdrówka Martusiu życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tutaj moja praca ,może nie wielka ,ale troszkę do przodu,

wykopane krzaki ,jest ich jeszcze więcej ,ale się nie mieściły na zdjęciu
Obrazek

tutaj będą posadzone róże,już 8 rośnie ,jak skończę to pokażę
Obrazek

to kwiatuszki dokupione na kaskadową rabatę ,trochę cudacznie ona wygląda teraz ,ale jak rośliny trochę urosną ,może będzie lepiej
Obrazek

przylaszczki coraz więcej pokazują kwiatuszków
Obrazek

kępki moich krokusów, w tamtym roku kwitły po jednym kwiatuszku ,w tym już kępeczki
Obrazek

Obrazek

przebiśniegi
Obrazek
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Wow ! Krzaczory faktycznie niezła kolekcja ;:oj
Martusia zdrowiej kochana, jak najmniej pracuj, świętuj i nie przejmuj się zaległościami przyjdzie czas nadrobisz klikanie przy dobrej kawce ;:333
Uporaj się z sezonem "ogórkowym" w pracy z obsadami i rabatami, przywróć internet i wracaj do nas. Będę czekała ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Martuś ciekawe róże przyjechały:) herbaciane róże i mi się podobają,mam ich kilka,a CPM to moja ulubiona angielka ;:333
Summer Song słabo u mnie rośnie,choć ostatniego lata miała kilka kwiatów,daję jej szansę,kolor kwiatu jest niesamowity ;:108
Zdrówka życzę :wit
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Ja też jakiś czas temu zabrałam się za przesadzanie co poniektórych krzewów i bylin.
Wielkie to to i ciężkie porosło, wykopywałam i przenosiłam sama, przy tym wszystkim zagrzałam się, a potem plecy mi przewiało.
No i teraz nap....a :evil:
Ale w ogrodzie porządek jest :)
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Będzie pięknie :D
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Martuś, jak dobrze, że jesteś ;:196 ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś pracusiu, kolejna rabata powstaje i takie krzaki wielkie wykopałaś?. Wiesz, w niedzielę byłam w kapliczce u nas i za kościołem rośnie pełno szczodrzeńca, od razu pomyślałam o Tobie. Kurcze może stamtąd uda mi się nakopać i wreszcie się przyjmą. U mnie dopiero pierwszy weekend w ogrodzie. Przysłali mi wszystkie zamówienia na raz, masakra , ale zdążyłam. W sobotę sadziłam sad, w niedzielę byliny, jeszcze czekam na róże. A dalie to kiedy wysadzić?, bo się skusiłam i 3 odmiany kupiłam, mimo braku miejsca na przetrzymanie. Ale wymyśliłam, że w lodówce chyba będą zimowały, a 3 szt. zawsze się zmieszczą między warzywami :;230 .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś rewolucja się rozpoczęła. ;:oj Cóż to różana choroba narobi w ogrodzie. :wink: Przylaszczka i krokusy ładnie się pochwaliły kolorem. ;:215 Spokojnej pracy przed świętami. ;:168 Przyjdą ciepłe dni, to w ogrodzie też wszystko nadrobimy. ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,mój internet dalej szwankuje ,nie mam zasięgu .ciągle mnie nie łączy ,bardzo mi to przeszkadza ,latam i resetuję to za moment jest połączenie ,a za chwilę znowu nie ma ,to nie robota ;:185 pozdrawiam :wit

Aniu zara,jeszcze trochę tego mojego sezonu pracowitego i już po świętach myślę ,że sie poluzuje,to jakoś nadrobię wszystkie zaległości ,powoli zdrowieję ,już rozmawiałam z fachowcem od internetu ,muszę przeprowadzić kablem całe piętro w dół gdzie mam laptop i zamontuje mi dodatkową skrzynkę ,bo przez ściany gubi mi się zasięg,i wtedy będzie dobrze ,ale to już po świętach ,a teraz muszę jakoś to przetrwać ,pozdrawiam ;:196

Aniu Annes 77,cieszę sie ,że wśród moich róż są Twoje ulubione,to myślę ,że i będą moje ulubione ,a Summer Song niech spróbuje nie rosnąć ;:306 ,pozdrawiam :wit

Madziu,taka jest nasza dola ,jak będziemy tak ciągle coś wymyślać to nigdy się nie uwolnimy od przesadzania ,przenoszenia ,wiecznie coś poprawiamy ,ale widocznie tak chcemy :uszy ,pozdrawiam :wit

Aguś witaj w moim ogrodzie,chciałabym ,żeby było romantycznie i pachnąco ,może w końcu nie trzeba będzie już ciągle czegoś przerabiać ,ale jak znam siebie to wątpliwe,ale to wszystko po to ,żeby świat w którym żyjemy stał się jeszcze piękniejszy,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit

Aniu,jestem i ciesze się ,że są tacy pasjonaci ogrodu ;:196

Dorotko,dalie już mam posadzone w doniczkach ,żeby do 15 maja już były większe ,wtedy kwitną dużo wcześniej i długo i można się nimi nacieszyć ,po 15 maja delikatnie wkładam wyjęte z doniczki do dołka ,obsypuję ziemią i rosną dalej,jak możesz ukopać szczodrzeńca to ukop jak najmniejsze ,bo on kapryśny w przyjmowaniu,a potem będzie sie sam siał,w lodówce dalie ,ależ masz pomysł ;:306 ,ja trzymam w piwnicy i nawet tam rury z centralnego przechodzą pod sufitem i super się mają ,a w Twoim domku na wsi nie przetrwają pozdrawiam :wit wkrótce sie do Ciebie odezwę na pw

Soniu,chyba nie skończę z tymi rewolucjami ,wymyśliłam,że przecież nie mam herbaciano- słonecznej różanki ;:306 ,u mnie dalej bardzo zimno ,też czekam na ciepłe dni,przylaszczce ktoś zjada płateczki ,pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”