Zaczarowany ogród III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaczarowany ogród III

Post »

Oj kobieto ale się napracowałaś, ale efekty będą widoczne później, mówisz do zadarniania coś, no nie wiem, szukaj u mnie, zawsze coś mogę udziubać dla Ciebie :wit bodziszka takiego zadarniającego bym miała ;:108
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chętnie bym rozpalił takie ognicho, bo gałęzi sporo do spalenia.
Niestety chociaż naprzeciwko u sąsiada ryczą krowy i pieją kury to miasto i nie wolno.
Dodatkowo za płotem wielki zbiornik z wściekłym azotem.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Beaby, Beatko u mnie nie ma tych bezdomnych ślimaków. Za to sporo jest winniczków. Jak mnie młody denerwuje i jeść nie chce to zawsze mówię, ze mu z nich zupy nagotuję. :;230
Dzisiejsze plany ogrodowe poszły się .... Od rana zimno, co chwile deszcz pada a jak wychodziłam z kościoła to śnieg sypał. Nie podoba mi się taka wiosna. ;:222

plocczanka, Lucynko oj napracowałam się wczoraj. Sporo posadziłam, zaczęłam też korę i trociny nosić na rabatę ale po kilku wiaderkach stwierdziłam, że już jednak sił nie mam. Te wiaderka coraz cięższe się robiły. ;:224
Zostawiłam sobie troszkę na później. A kiedy, to zobaczymy.

iwona0042, Iwonko to ja bardzo chętna na roślinki zadarniające. Zaraz na spokojnie przejrzę Twój wątek i popatrzę co tam masz. :tan

semper, Jurku mam tyle dobrze, że palę kiedy chcę i nikogo o zdanie nie pytam. Oczywiście tylko gałęzie. Szlag mnie trafia jak sąsiedzi do pieca Bóg wie co wrzucają i to cuchnie na całą wieś. :evil:

Dzisiaj chciałam pochodzić po ogrodzie ale niestety nie dane. Rano kiedy wracałam z kościoła - śnieg sypał. Śladu po nim nie ma ale zimno pozostało. Co chwilę też pada. I to nie żadna mżawka tylko porządnie leje. Moment i przestaje. Do niczego taka pogoda. ;:222
Zdążyłam wykopać kawałki migdałowca karłowego i znowu leje! :evil: :evil: :evil:

Więc siedzę w domu i sieję.
Posiałam już dyptam, pomidory i paprykę.

Zdjęcia wieczorem, teraz nie mam czasu zgrać.

Z pomidorów wysiałam 16 odmian. Ciekawa jestem tylko gdzie ja to wszystko posadzę jak wykiełkuje. ;:124

Wszystkim słoneczka życzę i mam nadzieję, że chociaż na chwilę i do mnie słoneczko zawita.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I u nas co chwilę pada ;:219 , więc siedzimy w domku dzisiaj, ale w doniczkach grzebię, dziś do doniczek poszły, czystek i floks drumonda i tęgosz mocny :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko, niedziela to i odpoczynek się należy spracowanym rękom i kręgosłupom. ;:303
U mnie też zimnica, ale jeszcze nie pada. Tylko słoneczka ciągle brakuje. ;:174 Owszem, pokazało się na chwil kilka, lecz bardzo szybko zniknęło za chmurami. ;:222
Nie wychylam nosa z domu, poza oddaniem duchowi tego, co mu się należy.
Z prognoz wynika, iż do czwartku ma u nas padać deszcz. Cieszę się, że na działce zrobiłam wszystko, co powinnam w tym czasie i spokojnie będę mogła przygotować święta. ;:63
Pozdrawiam cieplusieńko. ;:168
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Wow, 16 odmian pomidorów ;:oj Ale Ty masz zacięcie do roboty :shock: Tyle robisz i robisz , kopiesz, grabisz, ścinasz.....siejesz....Ale widać ,ze to lubisz. ja też to lubię i nawet jak boli to sie cieszę. Wczoraj sporo porobiłam bo było ślicznie . Dorotko , mam jedną ukorzenioną gałązkę glicynii, wyśle po świętach , jest z poprzedniego roku i z mojej kwitnącej glicynii :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko, ja też dzisiaj w domu. Posiałam troszkę.
Pomidory, dwa pojemniki.

Obrazek

Muszę tylko jeszcze ten drugi w folię zapakować.

I dwie paletki dyptamu.

Obrazek

Lucynko, czyli na święta będzie ładna pogoda? Super! Ciekawe kiedy ja będę mogła powiedzieć, ze w ogrodzie zrobiłam już wszystko co zrobić miałam. ;:306 Marne szanse. Ja zawsze coś do zrobienia będę miała. ;:306

Karolinko, jakoś tyle wyszło, bo tyle nasion dostałam. ;:333 ;:333 Niech teraz tylko rosną, to gdzieś je posadzę. Nie ma bata.
Wczoraj spędziłam cały dzień w ogrodzie. Wieczorem na nos padałam ale jak cudownie się czułam! Dzis za to masakra na dworze. Dlatego siałam. Robić przecież coś trzeba. :;230

Na glicynię baaaardzo się ciesze. Już od jesieni czeka na nią miejsce. ;:138 Właśnie na nowej rabatce, którą robimy.
Matulu, ja chyba oszalałam. Posadziłam 4 odmiany buka. Ale będę miała liści na ziemię liściową. Bo właśnie mam zamiar nauczyć się takową robić. ;:108
Moja nowa rabata jeszcze bardzo pusta. Niestety. :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz się zastanawiam gdzie ja posadzę żywopłot z dyptamu, bo jak mi wyjdą wszystkie nasionka to .....
Aaaa i przez weekend moczyłam nasionka glediczji. Dzisiaj tez wszystkie poszły do ziemi. Niektóre w wodzie zaczęły kiełki puszczać. Dobrze, ze mam tyle ogrodu. Będzie ... ciekawie. Tu las z glediczji, tu z glicynii a jeszcze gdzie indziej ze złotokapu. ;:306

Byl zdrowie dopisało. ;:224
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No wiesz, to jak już wszystko obsadzisz to co będziesz robić, siedzieć na ławeczce i podziwiać tylko :wit
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Dorotko ogrom pracy zrobiłaś a przecież nie jest ciepło , a posiane teraz nasionka to się przyjmą?
Ogniska jeszcze nie robiłam- zimnica.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na mnie czeka jeszcze takie ognisko. ;:306

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Takie puste jeszcze rabaty to chyba wszyscy mamy, Dorotko ;:108 ;:108
Gdy te wszystkie piękne drzewa i krzewy Ci się rozrosną, a dodatkowo obsypią się kwieciem, to będziesz mieszkać jak w bajce! ;:23
Jutro ma być zimno, to przy ognisku fantastycznie rozgrzejesz zmęczone kości. :tan
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ale się u Ciebie dzieje.. Super gościa miałaś, a właściwie gościówę. Fajnie że rozłożyłaś jedzonko dla niej. Dobre ;:167 masz. Płot trzeba było naprawić. Nie po to sadzisz i dbasz żeby Ci zwierzątka jadły. No nie oszukujmy się ale przecież nie po to zasuwamy w ogrodzie. A leśni przyjaciele mogą sobie podjeść coś z przed ogrodzenia albo z wrzucenia do paśnika.
Dziwi mnie tylko że się w ogóle nie bała.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak się cieszyłam, Lucynko, że sporo kupiłam i będzie super. A posadziłam na rabacie (fakt, ze wielka) i śladu nie ma. :twisted: Cała nadal pusta. Dobrze, ze mam sporo nasion kwiatków jednorocznych.

Iwonko, kiedy nastanie czas, ze będę siedziała i patrzyła? Chyba nigdy. Zawsze będzie coś do zrobienia. Ale chyba na tym polega posiadanie ogrodu. ;:333

Niby coś kwitnie ale to malutki ułamek tego co u Was.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Madziu, nie mam pojęcia czemu ona taka pewna siebie była. Ale bać się to bała. Krzyczała jak wyciągnęłam rękę z marchewką.
Jedzenie nadal wystawiamy i po nocy znika. Więc pewnie malutka przychodzi. Ale wejść na posesję już nie może. Masz rację, nie po to tyle sadziłam, żeby sarenka to wszystko poogryzała.
Ale cieszę się, bo Stasieńko pierwszy raz w życiu z tak bliska sarnę widział. Teraz się w szkole chwali. ;:333
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotka, a co to jest to różowe cuś?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”