W.o. Psach cz.10

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ivonar
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2016, o 01:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W.o. Psach cz.10

Post »

Witam ponownie :wit Skoobek, co prawda kleszczy nie łapie (na łąkach w mojej okolicy jakoś ich nie ma), ale to bardzo proste i przydatne urządzenie tak dla zwierzaków, jak i dla ludzi. Właściwie zajrzałam tu w sprawie żywienia pieska :| Mam Skoobiego od szczeniaka. Testowałam ogólnie dostępne gotowe karmy, mokre i suche, lepsze i gorsze. On jednak nie chciał ich jeść, leżały w misce i tyle ;:185 Weterynarz polecił dla psiaka purinal dog schow, suchą karmę dostosowaną do wieku. Sookbi jej nie ruszy, nawet wtedy, gdy Kota jest w pobliżu i podjada tą karmę :roll: Mi zabrakło cierpliwości i w końcu podałam się. Teraz daję mu gotowane mięsne kości, czasem surowe kości. Dla odmiany drobiowe, gotowane żołądki lub serduszka. Od czasu do czasu daję jakiś kupny przysmak z witaminami, ale Soobek raczej bawi się nim niż zjada. Dzisiaj, po wieczornych kosteczkach, poszedł sobie odpocząć - a co ;:172

Skoobi 1
Skoobi 2
Oczywiście łóżeczko sam sobie pościelił. :D
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2014, o 16:07

Post »

Pobiera prowizje od producenta, to i poleca bele co, chociaż niegdyś weterynarze tylko obstawiali na royalu, bo wiadomo drogi i również prowizja nie mała :roll: (a co się okazało, wcale taki "wow" nie jest), może też myślał że przez dodatki smakowe/tłuszczowe się skusi, ale Skoobi ma swój gust i rozum :wink: .
Widać psiak typowy barfowiec, moja w sumie też mogłaby żyć tylko z mięsnych kości, a suche jak już mocno zgłodnieje lub chce zrobić przerwę od mięcha.
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
msk83
500p
500p
Od: 20 paź 2013, o 12:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie to mój potwór terrorysta Dżako wierny towarzysz od 3 lat, wszędzie chce być gdzie jego pani i pan.

Obrazek

Obrazek
Kocha słońce tak jak ja ;:3
Obrazek

Jak był mały grzeczny i słodki :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24

Post »

Oooo. Znam to spojrzenie :D Dżako - petarda !
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdjęcie w solarium mnie rozbroiło :D, teraz żałuję że nie mam mojej od szczeniaczka (chętnie bym zobaczyła jaka była z niej bambaryła... gdy dało się ją w pojedynkę podnieść :lol: ).
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24

Post »

Ja, moje cudeńka noszę w pojedynkę. 40-60 kg szczęścia. Ale, czasem słabnę :D
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moje cudeńko bardzo lubi tak usiąść obok mnie na kanapie , bym poczuła cały jej ciężar . Na noszenie na rękach troszkę jest przyciężka . Jednak gdy była szczeniaczkiem bardzo to lubiła .

Obrazek
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Jane_Rose
100p
100p
Od: 10 lut 2016, o 18:04

Post »

W temacie suchej karmy: w zeszłym roku zmieniłam swojemu psu karmę na taką dla psów aktywnych. Co za tym idzie, powinno się zmniejszyć podawane porcje. Moja mama jakoś przegapiła tę informację i karmiła psa jak zawsze. A że niedługo potem wykastrowaliśmy zwierza, to zwierz się zwyczajnie utuczył :twisted: No to zmieniliśmy mu karmę na taką dla kastratów i seniorów, psów mniej aktywnych i utrzymaliśmy wielkość porcji. Trochę oszukaństwo, ale pomogło. Chociaż nie powiem, by pies się zrobił od niej mniej ruchliwy :D
Mów mi Jane! :)
Awatar użytkownika
ivonar
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2016, o 01:04

Post »

Ginka, masz rację. Pies wie co dla niego dobre i w dążeniu do swego jest bardzo zdeterminowany. Odpuściłam i suche i mokre kupne wiktuały ;:333 Jest zdrowy, z podwórka zbieram suche pozostałości końcowe jego trawienia :D
msk83, Twój zwierz ma piękne oczy. Już mnie ugotował ;:167
besia, gdybym Twoje cudeńko spotkała na ulicy, to poczułabym respekt, choć do lękliwych nie należę. Czy jest oazą potulności :?:
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój cielaczek może pomarzyć o noszeniu na rękach :lol: , od swojej pańci jest jedynie 20kg lżejsza, także złamałabym się w pół ;:306 (czasem przy zabawie staję nad nią i podnoszę za klatę ale... ciężka sprawa :lol: ).
Moja ma w misce uzupełniane jak zniknie, także nie ważne czy ma chimery jeśli głodna to zje (czasem może leżeć i 3 dni), ale teraz dostaje dziennie kawałek z mięskiem także dlatego marudzi przy suchym :roll: , a bez kostki ani rusz bo po suchym kupka to niestety to nie ideał (a ja na spacerach tylko chodzę i patrzę na te bezkształtne stosy, gdzie pies kości na oczy nie widział ;:224 ).
msk83
500p
500p

Post »

Mój mały ale byk 8kg Dżako nie lubi noszenia na rękach, no chyba że tylko wtedy kiedy on chce. Czyli raz na jakiś czas ale tylko w domu i jak inne psy nie widzą ;:306
Co do żywienia to jest bardzo łakomy, ale aby nie przytyć i nie zaszkodzić zdrowiu dostaje raz dziennie gotowane, jest to kasza jęczmienna z mięsem (udko kurczaka lub wieprzowina) do tego marchew w sporej ilości, pietruszka i seler z mojego ogródka :D taką porcję gotuję na 7 dni i trzymam w lodówce. Codziennie prócz tego ma Karmę suchą Hill's Canine Adult, jagnięcina i ryż. Inne karmy suche mu nie podchodzą. No i mój Hrabia musi mieć ze 2 razy dziennie zmienioną wodę wtedy chętniej jją pije.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U Ciebie powiedzenie "pieskie życie" nabiera nowego lepszego znaczenia :wink: , hrabia zadowolony z wiktu i opierunku, 8kg i to same mięśnie :D.
msk83
500p
500p

Post »

Przez zimę trochę traci kondycji bo więcej leżakuje, ale od wiosny codziennie lata ze swoim frisbee ;:306

Musimy zrobić trochę nowych zdjęć, póki co mam takie śmieszne starsze

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"I believe I can fly... ;:224 " ;:306, teraz się zastanawiam czy to nie byłoby idealne zajęcie dla mojej, aportować nie aportuje a bieganie za piłką szybko jej się nudzi (chyba że się bawimy w "oddaj piłkę" to wtedy biega do zadyszki :lol: ).
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 maja 2013, o 21:24

Post »

;:215 ;:215 ;:215 ;:215 ;:303 aż się uśmiałam ;:306
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”