Witaj
Minismoczku! 
Witaj w Ogrodzie! Tak myślałam o " igłowcach", ale gdzieś przeczytałam, że ich obecność w pobliżu drzew owocowych nie jest zbyt korzystna dla tych ostatnich, muszę to jeszcze sprawdzić(!). Poza tym na pewno zostaną wykopane.

Ale wiesz, że chyba kawałeczek z tego długachnego żywopłotu obsadzę iglaczkami, spróbuję. Nie mogą być tylko bardzo drogie, raczej jakieś takie popularne, b. naturalne, nie mam jeszcze pomysłu, takie, żeby wydawało sie, że same tam wyrosły. Posadzę je zaraz za chatą, będą kontynuacją grabowego żywopłotu. Minismoczku, dziękuję!
Ambusiu! Przepiękne, cudowne! No ja się czuję zaszczycona, że Twoje wręcz wzorcowe tawułki zawitały do Ogrodu!

A już kwitnące jesienią, to prawdziwy rarytas. Teraz muszę tylko przygotować miejsce dla tawułki, rozumiem, że trochę słońca jej się przyda. Słońce świeci prawie cały dzień w najniższym miejscu Ogrodu. Ale również jest takie miejsce, gdzie praktycznie nie ma słońca przez cały dzień, więc muszę wyszukać taki krzew, który znosi cień. No i zrozumiałam, że nie za bardzo będę mogła wymyślać kompozycję z krzewów - warunkiem, że się przyjmą, będzie odpowiedni dobór uwzględniający stanowisko. No i już po kłopocie. Ambusiu, to prawda, że dobry aparat fotograficzny jest niezbędny w ogrodzie, podobnie jak pozostały sprzęt ogrodnika.Miesiąc temu kupiłam nową cyfrówkę i w końcu przestałam żałować, że coś nie wyszło. Serdecznie Cię pozdrawiam!
Hej,
Jola i M.Cieszę się, że podjęłaś już decyzję, czasem wystarczy słowo a rozwiązanie samo przychodzi! Czy też planujecie nieformowane żywopłoty? Oj, muszę pobiec do Waszego ogrodu z odwiedzinami i zobaczyć co już zdziałaliście!
Och,
Agulka!
Chmury..., czy wiesz, że autentycznie tęskniłam za nimi kiedy wyjechałam daleko stąd? Sama się temu dziwiłam, brakowało mi właśnie tych kłębiących się szarości z piankowa bielą i wiatru, nawet deszczowych dni... Człowiek nawet nie przypuszcza, że podświadomie nasiąka niebem. Czy to możliwe, że nie ma takich chmur w Toruniu?! Gdybym mogła, to zorganizowałabym dla Ciebie zrzutkę na chmury do Torunia!
Agulka, a może Ty też masz Okno Ogrodu? Jestem bardzo, bardzo ciekawa, gdzie ono jest!