Zaczarowany ogród III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaczarowany ogród III

Post »

Ale numer, no to znaczy jest w ciąży a u Ciebie czuje się po prostu bezpiecznie, jak każda matka, chce dla swego dziecka jak najlepiej ;:215
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

No nie ciekawie, bo jak nie będzie chciała teraz się wynieść i się zadomowi a tata zechce przyjść w odwiedziny do malucha to będziesz miała ciekawie. ;:303
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ciekawe czy jeszcze się u Ciebie okoci, osarni (?) czy jak tam to się zwie u saren ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Danusiu, Ty mnie nie strasz. Jeszcze ciotki, pociotki. Matulu co ja zrobię? Kolega powiedział, że w razie czego przyjdzie i odstrzeli. Prawie mu oczy wydrapałam. Wystraszył się nieźle, bo jeszcze mnie tak wściekłej nie widział. ;:306

Iwonko, fajnie, że się u mnie malutka czuje bezpiecznie. Ale to jednak dzikie zwierzę. Niech idzie na wolność a nie siedzi w mojej wolierze. Ja muszę kury nagonić. A te cholery się boją takiego wielkiego stwora w swojej wolierze.

Zuza, no jeszcze tego by mi brakowało! To już za chiny nie odejdzie od nas. Idę zobaczyć czy sobie poszła.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Dorotka, ona u Ciebie przytulisko znalazła i za dobre serce matką chrzestną zostaniesz a tatusia niebawem Ci przedstawi. ;:306 ;:306
Pojazd faktycznie odlotowy, czyżbyś na zlot się wybierała ...... na Łysą Górę. ;:15 :;230 :;230
Oj przydałby mi się taki, bo nożyska okrutnie bolą. ;:65
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Dorotko pociotki to pół biedy ale jak przyjdzie tata z wielkim porożem :;230
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja Ciebie rozumiem, kurki domowe, sarenka dzika, ale no popatrz, jak mądre stworzenie, ja już bym ją pieściła i niańczyła ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko, wszyscy zachwycamy się sarenką, a Ty możesz mieć kłopot nie tylko z wyproszeniem zwierzątka ze swego obejścia, ale z tym, że przetrzymujesz dzikie zwierzę. Taki problem miał mój znajomy. Locha przyprowadziła całą rodzinkę malutkich dzików. On się nimi zaopiekował. Karmił i poił, a potem musiał się z tego gęsto tłumaczyć i z trudem wymigał się od nałożenia na niego kary.
Myślę, że dobrze byłoby, gdybyś uprzedziła sytuację i o wizytach sarenki poinformowała nadleśnictwo, lub chociażby urząd gminy.
Miłego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dorotko pogrzeby i problem w szkole nie podnosi nastroju. Niech już cię omijają takie zdarzenia. ;:168 Kwitnące maluchy, wyjątkowo teraz cieszą oczy. ;:215 Sarenkowego problemu nie zazdroszczę. ;:202 Choć to piękne zwierzę, to jak się zadomowi, nie wiadomo jak się zachować. ;:218 Powietrzy pojazd cudny, ;:oj przydał by mi się, bo co dwa miesiące mamy zlot przyjaciółek-czarownic. ;:306 Zawsze mówimy, że sabat wtedy lub wtedy. :wink:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O właśnie, dobrze Lucynka radzi, może warto uprzedzić sytuację i poinformować nadleśnictwo ;:108
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

U mnie ona mogłaby za kosiarkę robić. A przetwór jej organizmu za nawóz pod ogórki. Bardzo przydatne stworzenie w zagrodzie.
A czy to jest zgodne z prawem trzymanie jej na posesji? Coś mi się kołacze po głowie, że w telewizji kiedyś pokazywali faceta, który miał kupe problemów w podobnej sytuacji. Lepiej Dorotko się upewnij.
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Zaglądam bo jestem ciekaw czy gość oswojony ;:138
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Tacca, Danusiu - dziczyzny bym nie zjadła pewnie a już na pewno nie taką co mi po ogrodzie biegała. ;:224 A jak tatuś, pan i władca przyjdzie to przez dziurę w płocie się nie przedostanie. Bo ma rogi. Prawie takie jak ja. ;:306 ;:306 ;:306

stasia_ogrod, Stasiu - może i ona faktycznie szukała matki chrzestnej. :;230 No to znalazła, ja jestem za. A mój wehikuł jest niezawodny. Na każdy sabat teraz zdążam. :;230

iwona0042, Iwonko - ja boję się do niej podejść. Mogłaby spanikować i krzywdę sobie zrobić. ;:185

plocczanka, Lucynko - też myślałam o tym, że mogę nieprzyjemności mieć. Ale w końcu nie ja ją sprowadziłam, tylko sama przyszła. Raczej mi nikt nic nie zrobi. To teraz byłoby tak, jakby chcieli każdego mężczyznę o gwałt oskarżyć. Bo instrument ma. ;:306 Zresztą już nie mam co się martwić, zaraz wyjaśnię.

cyma2704, Soniu - życie, to tylko życie. Gdzieś są problemy mniejsze i większe. Ale wystarczy pogoda taka jak dzisiaj i wszystko mija. ;:108

tomaszkowa, Beatko - żebyś wiedziała, ze chodziłam z łopatką Stasia i do wiaderka bobki zbierałam. :;230 Zalałam wodą i niech się macerują. W przyszłym tygodniu coś tam tym wywarem podleję. Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. ;:215 Ja sarenki na posesji nie trzymam. Sama przyszła. ;:108

semper, Jurku - gość sam się jakoś oswoił, wcale się nas nie bał. Niesamowite uczucie podejść tak blisko do dzikiego zwierzaczka. A jej oczy .... Cudo, po prostu cudo.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wczoraj wieczorem w wolierze ...
Obrazek
Leżała malutka koło jedzenia, widać jaki duży brzuszek ma.
Obrazek

Dzisiaj od rana słoneczko. Sarenki nie ma, musiała w nocy nas opuścić. Już nie wróci, bo cały dzień sadziliśmy drzewa, krzewy i inne takie tam. W każdym razie sporo. Później przypomniało mi się, że płot dziurawy i jak sarna wejdzie, to wszystko to co posadziliśmy zje. Więc po obiedzie naprawialiśmy płot. A ja pracowałam i ;:145 , że już malutka do nas wejść nie będzie mogła. Z jednej strony żal mi moich roślin a z drugiej, taki dziki przyjaciel ... Trudno. Rozłożyłam już jedzenie (jabłka, marchewki, buraczki i zborze) za płotem. Wejść nie da rady ale naje się do syta. ;:108

Krokusy tylko w jednym miejscu mam ładne.

Obrazek

Obrazek

A pod koniec pracy oczywiście ognisko. ;:138

Obrazek

Obrazek

Jestem naprawdę zmęczona. Ale przesadziłam dziś koło 20 doniczek. Uwielbiam takie zmęczenie. Wszystko boli ale chociaż wiem czemu boli. ;:306
Jutro rano do kościoła a później może ponoszę jeszcze kory z tyłu ogrodu na nową rabatkę. Jest tam i kora i trociny. Akurat wszystko to co na nowej rabatce poprawi strukturę gleby.
I niech ta wiosna przyjdzie, bo patyczki sadziłam i śladu na rabatce prawie nie ma. A jak już puszcza listki to może i coś widać będzie. Niestety, rabata wielka a roślin niewiele. Kasy nie ma, trzeba będzie poczekać z resztą. A tak chciałam jakieś roślinki, żeby mi całą rabatkę ładnie zadarniły. Jakieś bodziszki czy cuś?

Na jutro wszystkim słoneczka życzę. I spokojnej, ciepłej niedzieli. ;:196
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Bardzo pracowicie Ci minął dzionek.
Teraz nic jeszcze nie widać ale już niedługo będzie kolorowo i bajkowo.
A ja się dzisiaj zdenerwowałam, bo już jednego bezdomnego ślimaczora zobaczyłam ;:134
Tobie też milutkiej niedzieli życzę i zrealizowania jutrzejszych pklanów ogrodowych - też ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko, napracowałaś się, ale dla zdrowotności dobrze jest tak od czasu do czasu trochę się przerobić, jak mawiała moja babunia. :tan :tan
Ja też dzisiaj popracowałam na działce. Zrobiłam trochę porządku w tunelu i coś nie coś posiałam. Pogoda była paskudna. Nawet śnieg poprószył, ale uparłam się i zrobiłam wszystko, co zaplanowałam, bo do świąt już działki nie odwiedzę. ;:108
Fajnie załatwiliście sarenkę. Najważniejsze, że nie głoduje. Krzywdy nie ma. ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”