Zaczarowany ogród III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Zaczarowany ogród III

Post »

Danusiu, podejrzewam, ze mój syn więcej posadził i posiał w swoim krótkim życiu niż jego pani nauczycielka. I wie dużo więcej o tym ale jak widać dorosłym ciężko do jakiejkolwiek niewiedzy się przyznać. Przykre. Niech jej będzie. Ale jak się okaże, że cebula zgniła a młody przez to będzie miał problemy, to mamusia do akcji wejdzie. ;:224

Dziś słoneczko takie, ze i dół zakopany. ;:333

Wandziu, dół zakopany, wystarczyło troszkę słoneczka. ;:138 Synkowi wytłumaczyłam, że czasami dorośli są uparci i ciężko jest im się do błędu przyznać. I ma się tym nie przejmować. Wie swoje i to najważniejsze. Tylko ubodło mnie to jak łatwo pani podważa mój autorytet. A to już nie ładnie.

Dziś piękne słoneczko, więc chodziłam sobie po ogrodzie. Usłyszałam hałas w kurniku. Troszkę się wystraszyłam ale poszłam zajrzeć. I co widzę!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szkodnika przyłapałam. ;:306 Maleństwo przyszło, zjadło sianka, napiło się wody i sobie poszło. Chyba będę musiała takie obiadki teraz codziennie szykować, to mi szkód robić w ogrodzie nie będzie. A jaka cudna! :tan
Na razie starszy synuś wyniósł mi z kuchni pół lodówki. Marchewka, pietruszka, buraczki. Wszystko dla szkodnika. I siedzi na polu i czeka. Może rodzinkę nam szkodnik przyprowadzi? A niech tam. W życiu z tak bliska sarenki nie widziałam. Nawet złość mi przeszła. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Troszkę dziwne zachowanie tej sarenki,ale widok cudowny :D
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Też mnie zdziwiło więc na wszelki wypadek za blisko nie podchodziłam. Ale po tym w jakim tempie zwiewała, to raczej jej nic nie było. :;230 Może jakaś zmęczona? Mąż ją z domu pogonił albo sama zwiała odpocząć od dzieci? ;:306
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorota, ja bym jednak na tym etapie z panią się spotkała. Wychodzę z założenia że drzeć się na moje dzieci mogę tylko ja. Pani nie może uczyć w szkole niesprawdzonych praktyk. Niech się samokształci, jeżeli nie ma wiedzy na temat prowadzonej lekcji. Możesz jej służyć pomocą przecież ;:306
Sarniątko dziwnie wygląda na tle muru. Lepiej na łące. Z jednej strony fajne przeżycie a z drugiej wielkie zdziwienie.
Co do szkodników to wiesz, że to my zabieramy sarnom ich naturalne miejsce. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. ;:306
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Witaj Dorotko. Od pewnego, dość długiego już czasu podczytuję cichaczem Twoje wątki. Podziwiam Twoją samodzielność, energię i liczne talenty.
Przygoda z sarenką niesamowita. Moja córka mieszka pod lasem i zimą sarny często podchodzą pod dom, bo znalazły przejście w płocie z siatki leśnej. Wnuk wynosi im marchewki i jabłka, wyjadają też resztki z kompostownika.
Miskant słoniowy, o którym piszesz, to nic innego jak miskant olbrzymi. Jego uprawa jest łatwa.
Wierzbę smoczą rzeczywiście przycinacie przy samej ziemi :?:
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ojej, ale gościa miałeś fajnego, dokarmiaj, to nie będzie Ci niszczyć płotku, który upleciesz :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko, niech sobie będzie szkodnikiem, ale przyszła ta sarenka do Ciebie pełna ufności, bo widocznie wyczuła dobrego człowieka. ;:138
Zwierzęta posiadają jakiś n-ty zmysł i garną się do dobrych ludzi. ;:167
Byle tylko więcej szkody już nie robiła. ;:108
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Dorotko, gość niezwykły zaszedł w Twoje progi. Uważaj bo jak mu się za bardzo spodoba o przyciągnąć może całą rodzinę. Nie nadążysz z karmieniem. ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tomaszkowa, Beatko - jeszcze poczekam z wizytą u pani wychowawczyni. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. A sarenka faktycznie dziwnie wyglądała w tym kurniku. Ciekawe czy jeszcze do nas przyjdzie.

slila1, Lidka - witaj u mnie! :wit Rozgość się i czasami napisz a nie tylko zaglądaj. Człowiekowi jakoś tak przyjemniej jest jak widzi, że inny nie tylko wchodzi i czyta ale i jakieś słowo zostawi. ;:196 Za pochwały ślicznie dziękuję. :oops: "Moje sarny" też właśnie wchodzą przez jedną dziurę w płocie. Czasami też przez bramę, która jest z tyłu ogrodu i zdarza mi się zapomnieć i jej nie zamknę. ;:219 Dzięki za uświadomienie mnie co do tego miskanta. No ja taka mądra, że zamówiłam a nie byłam pewna co. ;:306
A wierzbę faktycznie nisko tnę zaraz po przekwitnięciu. Odrasta w zastraszającym tempie.

iwona0042, Iwonko - żeby ochronić płotek wierzbowy przed sarenkami to ja najpierw muszę płot - siatkę leśną naprawić. I bramę pamiętać zamykać. A wiesz, w tym wieku to ..... młodzieńcze roztargnienie. :;230

plocczanka, Lucynko - zobaczymy czy to tę sarenkę instynkt przygnał czy co innego. ;:333 Jedzenie wystawione za płot. Raczej dzikie psy na marchewki i jabłka się nie rzucą. Fajnie by było, gdyby jednak przychodziła do nas. ;:215

Tacca, Danusiu - a niech rodzinkę przyprowadza. Pójdę do sąsiada leśniczego i da mi warzyw ile sarna będzie potrzebowała. Byle w dzień przychodziła, bo w nocy pies gania. Krzywdy raczej nie zrobi ale na pewno by sarenka się wystraszyła. Na razie Bajka w nocy z kojca nie będzie wypuszczona. A rano zobaczę czy coś z zostawionych przysmaków zniknie.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ciekawa sprawa z tą sarenką. Jak zobaczyłam ,że leży , myślałam ,że chora . Ale dziwne ,ze tak weszła i leżała sobie w kurniku, mam nadzieję ,że w okolicy wścieklizny nie ma :?:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Karolcia ona nie leżała, tylko szalała po kurniku jak weszłam. Więc szybko wyszłam, bo się strasznie o ściany obijała. Pewnie ze strachu. Z pięć minut odczekałam i weszłam znowu a wtedy pannica leżała i na mnie tak słodko patrzyła.
Wcale jej się już do wyjścia nie spieszyło. Ale jak w końcu się zdecydowała, to znowu czmychnęła jak wiatr.
Powiedziałam jej do jutra i tyle ją widziałam. ;:145

A teraz pokażę Wam mój nowy środek transportu.

Obrazek

Mnie się bardzo podoba. :;230
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Dorotko ;:196 ale miałaś fajnego gościa wprost niemozliwe ;:oj ;:oj i ze udało Ci się jej zdjęcie zrobić ;:63
Ten nowy środek transportu - odlotowy ;:138 ;:138 ;:306
Głowa do góry jutro będzie lepiej i ;:3 zaświeci .
Pięknie Ci wschodzą nasionka i patyczki ukorzeniają - masz powód do radości ;:333
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko, kury nie posr..... nie wystraszyły się znaczy, bo woliera otwarta a kury w ogrodzie buszują.

Tereniu, prawda, że mój nowy środek transportu jest super. :tan

Faktycznie wiosna coraz bliżej, dzisiaj widziałam boćka jak leciał z czymś do gniazda. ;:215 Żurawie cały czas na łące mi sie drą.

Troszkę kwitnie. Nie to co u Was. U mnie tak pomalutku. ;:134

Obrazek
Tu akurat nos wystawia czosnek olbrzymi. Zobaczymy jaki on olbrzymi będzie. ;:224

Obrazek

Obrazek

Ogólnie to buro i ponuro. Nie lubię takiej wiosny.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I znowu miałam/ wróć, mam gościa. Tym razem do kurnika nie nawiała. Pojadła jabłuszek, zasrała całą wolierę i chyba rozgościła się na dobre.
Znajomy myśliwy mówi, żeby uważać, bo jak ją dokarmiamy, to możemy się już jej nie pozbyć. A przychodzi do nas bo prawdopodobnie jest w ciąży.
Nie miała baba kłopotu to teraz sarnę ma. ;:185
Weszłam do niej do woliery a ona nawet za bardzo się mnie nie wystraszyła, tylko jak rękę z marchewką wyciągnęłam, to zaczęła krzyczeć ale nie uciekła.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Dorotko, to przerzucasz się na hodowlę dziczyzny ;:306
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No wiesz, raz to frajda ale jak zaczyna się powtarzać to już nieciekawie. A chyba powinnam zacząć się bać, bo ona nie boi się mnie. :?:
Już mam potwierdzenie, jest w ciąży.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”