Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Kurcze Aneczka, ale kusisz.. O WL marzę odkąd zobaczyłam jej sesję u Ani ;:167 Niestety w tym roku już nici z zamówień, jednej róży nie opłaca się totalnie, a na więcej mnie już najzwyczajniej nie stać ;:223 ;:224 Będę się tylko uśmiechała do Annes o patyczki po cięciu ;:168 i liczyła na szczęście w ukorzenianiu.
Przyjechały powojniki. Nie wiem gdzie oni trzymają te badylki. Dwa mają już pączki kwiatowe :shock: I jak tu takie wsadzać do ziemi.. nawet po hartowaniu trochę strach.

jeśli chodzi o zamówienia z zagranicznych szkółek można się też w przyszłym roku zastanowić nad grupowym zamówieniem z Czech. Ceny mają kapitalne, niestety krzaczki rozchodzą się jak świeże bułeczki i trzeba dosyć szybko działać..

http://www.ruzeskalicany.cz/anglicke-ruze/
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ania, kusisz zamówieniem!
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Aniu praca pali Ci się w rękach - "Torpeda" babka jesteś ;:215
Tyle planów, założeń i pomysłów a Ty ciach, ciach i zrobione. ;:124
Miło cieszyć oczy w tym Twoim dopieszczonym ogrodzie o każdej porze roku.
Ps. Jak mi na tych różach tegorocznych coś wyjdzie to z rok przytulam się do tego francuskiego zamówienia :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Zdecydowanie podziwianie waszych ogrodów wpływa destrukcyjnie na moje mocne postanowienie powstrzymania się od kolejnych zakupów...
Już teraz mam problem, a jak zacznie się prawdziwy sezon? ;:202
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Witaj Aniu :wit Praca sama napływa do rąk u Ciebie, tak jak i u mnie, Nie wiadomo za co się zabrać i ta pogoda jak w kalejdeskopie ;:223 Człowiek za nią nadążyć nie może, albo ona za człowiekiem ;:306 Cebulowe u Ciebie ruszyły pełną parą ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ania, ja też byłabym za zamówieniem przyszłorocznym ;:131
W tym roku nie zamawiam róż, czekam co pokażą panienki sadzone poprzednią jesienią. Te z jeszcze roku poprzedniego były... yyy... średnie.
Teraz przygotowałam się z opryskami i nawożeniem, wtedy stwierdzę czy jednak będą się u mnie dobrze czuły.
Obecnie daję szanse daliom, niech mnie zachwycą (lub nie :roll: )
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu. Dzisiaj na spokojnie przy kawie dokładnie poczytałam Twój wątek i jestem na prawdę pod dużym wrazeniem tych zmian w zasadzie w dość krótkim czasie. Masz piękną, zadbaną i kolorową działkę. Potrafisz projektować skoro tyle cudownych roślin zmieściłas na niewielkiej powierzchni ;:108. Dlaczego ja tak nie potrafię? Nie mam tego zmysłu :(. Bardzo spodobal mi się skalniak w wykonaniu Twojego prywatnego Bruca Willisa ;:224 . Ta nowa ławeczka bardzo fajne. Cała reszta także a powojniki masz zabójcze. Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit.
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu jesteś niesamowita ;:306 ;:306 ;:306 jak poczytałam o tych wiórach - to uśmiałam się w głos ;:306 , dobrze że kupiłaś i były w sklepie - a tak na marginesie - pisałaś coś o robaczkach w ziemi - czymś je dokarmiałaś - tzn likwidowałaś bo u mnie widzę chyba coś takiego biega w doniczkach ;:202 i wydaje mi się że sadzonki marnieją ;:145 , i skąd to robactwo się wzięło ;:145 . Poradź coś kochana ;:168
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Anka ale się uśmiałam z Ciebie kobieto! ;:306
Przypominałaś nam wszystkim o wiórach a wnet sama byś nie kupiła.
Ja wysłałam męża zaraz po pracy,kazałam kupić 2 worki. Dzwonił nawet ze sklepu czy nie wziąć trzech...
Ale dwa mi starczą. Mówił że u nas też była prawie cała dostawa nieruszona...
Czyżby żadne forumowiczki nie mieszkały blisko mojego sklepu? ;:131
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ty masz niespożyte siły. ;:180 Ja jak zwykle do maja będę sprzątać. ;:306 Te twoje fiolety są niemożliwie piękne. ;:oj Jakoś nie zakodowałam odmiany. :oops:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit Pogoda za oknem C U D O W N A !!! ;:3
Czekam na córę, jak wróci z rekolekcji, to zostanie w domu z synkiem i lecę na działkę. Mam dziś wielki plan: Zdążyć złapać krokusy z otwartymi kwiatkami! Do tej pory na działce byłam dopiero o 16.00 i krokusy już w cieniu pozamykane. Teraz przed 13.00 złapię je na cudnym wdzięczeniu się do słonka. ;:65

Obrazek

Obrazek

Soniu moja Kochana te krokusy kupiłam w biedrze, opisane jako krokusy botaniczne. Nic więcej o nich nie wiem.
Nie bądź taka skromna, Ty perfekcjonistka na pewno masz w ogródku czyściej niż ja. :wink:

Już przekwitają:
Obrazek

Olu ja teraz sama się śmieję z tych wiórów. Codziennie mężowi przypominałam, że w poniedziałek od rana jedzie do Lidla po do cudo. I co? Oboje nie pamiętaliśmy. ;:124 Teraz mogę się śmiać, bo nikt się nimi nie interesował ale co by było gdybym już ich nie zastała..? ;:145
Koło mojego sklepu też nie mieszkają żadne forumowiczki. :wink:

Obrazek

Elusiu na ziemiórki polecam Ci Substral Polysect 005 SL. Mnie w zeszłym roku poleciła go Sabinka i dzięki temu do dziś mam włosy na głowie. :wink: Byłam już tak załamana tymi małymi gnojkami, że chciałam włosy rwać z głowy garściami, z niemocy mej.

Obrazek

Ewelinko dziękuję za miłe słowa. ;:168 Spokojnie dasz radę zagospodarować swój ogród. Na mnie działa presja małego metrażu i zbyt dużego stosunku metrowego trawnika w stosunku do rabat. ;:306 No ale cóż począć skoro mój Em jest niczym Lew, gdy chodzi o zrywanie darni.
Skalniak niestety już, nie będzie taki sam... dzban się bardzo uszkodził tej zimy... ;:145 Kombinuję póki co i obmyślam plan jak go przetrzymać odpowiednio wykorzystując jego obecny, pozimowy stan. :oops:

Obrazek

Zuza rozumiem. Też wstrzymałam się z tym zamówieniem z zagranicznej szkółki. Domówiłam sobie za to na pocieszenie Purple Lodge w RosaPl... Jestem chwilowo usatysfakcjonowana.
A może Winter Lodge jesienią pojawi się w ofercie naszych szkółek?

Obrazek

Patrycja u mnie od wczoraj tak piękna pogoda, że chyba do końca weekendu będę wyrobiona i nawet doły będą gotowe! ;:170
Zaraz właśnie jadę na działkę działać dalej. Ty też na pewno dasz radę.

Mój ukochany Błękitny Anioł, pieszczotliwie zwany Gnieciuchem, puszcza kolejne 4 pędy z ziemi. A zobaczcie jakie ma już grubaśne stare zdrewniałe pędy! Do tego puszcza z nich masę zielonych przyrostów! Ależ będzie show!!!
Obrazek

Renatko mam to samo. Jak chodzę po waszych ogrodach, to tylko powiększają się moje kolejne chciejstwa. Ach! A co tam! Przynajmniej stale się coś dzieje. :lol:

Czosnki rosną w oczach! Dosłownie!
Obrazek

Aniu -Zaruniu dziękuję. Ta pogoda wyjątkowo dobrze na mnie działa. Pamiętam, że zeszłej wiosny nie miałam aż takiego "powera" do czyszczenia wiosennego.
Może jak będzie potrzeba, to rzeczywiście jesienią zorganizujemy jakieś zbiorowe zamówienie?

Obrazek

Moniś a Ty stale kusisz swoim pięknym ogrodem!

Obrazek

Sabinko temat zagranicznych zamówień zostaje otwarty ino termin przesunięty na jesień lub kolejną wiosnę. ;:215
Skąd wiesz o tej czeskiej szkółce? Sprawdzona? Pewna? Jakość do ceny?

Obrazek

Aniu -Annes77 mam do wykopania ok 25 dołów. Nie ma bata mąż zostanie wciągnięty w to działanie. Jakoś przeżyjemy, on kopanie a ja jego narzekanie.
Kochana zamówiłam sobie Purple Lodge w RosaPl. ;:196

Obrazek

"Szczypiorki". Kto rozpozna czy czosnku Gladiator czy rozplenicowe? Mam ich pełno. A w okół nich walają się fragmenty kłosów rozplenicy i fragmenty kulek kwiatowych czosnków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te powyżej nie będą czasem siewkami rozplenicy? A te poniżej czosnku?

Obrazek

Gladiatory pięknie się rozmnożyły/podzieliły. Z trzech kwitnących w zeszłym roku, mam teraz 6 sztuk. :tan

Obrazek

A tu nawet siedem sztuk z trzech cebul.
Obrazek

Myślałam, że te zielone listki są śniedków. mam ich w różnych zakątkach pojedyncze ilości. A tu proszę:

Obrazek

Obrazek

Jak dobrze, ze nie zdążyłam wykopać. ;:138

Szafirki się szykują:

Obrazek

Świecznica wygląda teraz jak Obcy wyłażący z brzuchów poasażerów Nostromo.

Obrazek

Podglądana Eden Rose:

Obrazek

I moja "wyrywna bida"

Obrazek

Piwonia???

Obrazek

I wreszcie rozwiązała się zagadka mojego powojnika bylinowego Mongolian Bells, dostanego w gratisie przy zakupie róż. Pamiętacie jak kwitł dwoma kolorami kwiatów? Niebieskim, tak jak powinien i białym nie wiadomo skąd?
Ha! Proszę bardzo!
Ewidentnie dwa rodzaje powojników w jednej sadzonce. :D

Obrazek

Obrazek

Ogólnie... zieleni się! Wreszcie!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostróżki szaleją:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zielony to mój kolor ulubiony :D
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Aneczko dziś Dzień św. Patryka a Ty jak na zamówienie wszystko zieloniutkie prezentujesz i takie piękne ;:215
Słonko Ci dopisało to grzeb, kop i piel - spełniaj się Aniu, a ja po cichutku pozazdroszczę Ci pogody ;:173
Wieczorkiem koniecznie foto relacja z dzisiejszego pobytu na działce - już szykuje się z wielkim kubkiem kawy do oglądania ;:198
pa ;:100
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

A ja to Ci niemożebnie zazdroszczę tej roboty, z której możesz tak wcześnie pomykać na działeczkę Obrazek
Czy świecznicę można dzielić... ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu masz miłe popołudnie na działce. ;:215 Małe, zielone, zgięte w połowie to zdecydowanie czosnek. Powojniki szaleją, ;:oj moje stanęły i nic.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”