Witajcie w ten śnieżny dzień
Aniu/nena - to prawda, nigdy nie udaje mi się utrzymać prymulek w domu, dlatego stwierdziłam, że nawet nie próbuję, tylko od razu sadze do gruntu, z nadzieją, że ładnie się ukorzenia i zakwitną za rok

Ubiegłoroczne pełne prymulki przyjęły się i nawet delikatnie przyrosły na objętość.
Co do cebulicy - ja moją tez kupowałam rok temu jako białą, a teraz jest zupełnie niebieska. To dlatego, że często szafirki i cebulice jako sadzonki w doniczkach mają jaśniejsze kolory niż później w gruncie, gdy są mocniej ukorzenione i dożywione.
Ula - u mnie woda nie stoi nigdy, bo grunt jest mocno przepuszczalny niczym piach, ale za to ciężki i przytłaczający korzonki. To właśnie z tego powodu kupiłam w tym roku całą furę kompostu, bo mojego za mało. Będę poprawiać strukturę zimie na rabatach mieszając ją z kompostem. Liczę na to, że roślinki lepiej będą rosły, bo one u mnie bardzo się męczą, zwłaszcza róże.
Iwonko - niestety pełne ciemierniki są drogie, zwłaszcza gdy są to sadzonki z pąkiem kwiatowym

Magnolie mam w dobrej kondycji, choć bałam się o dwie sztuki, bo były przesadzane i to w środku lata

Trzecia z kolei posadzona rok temu, ale na szczęście wszystkie ładnie przezimowały. Wprawdzie na tych przesadzanych nie będzie w tym roku kwiatów, ale najważniejsze, że przeżyły
Ewa- moja wisteria przeżyła

Ma piękne pąki liściowe gotowe do otwarcia

Niesamowite, że spotkałaś te prymulki w takiej cenie

Bierz w ciemno

One są śliczne

Z ubiegłorocznych 3szt. dwie mi przeżyły, więc uważam, że warto.
Madziu - moja glicynia jest szczepiona na pniu, więc będzie miała postać drzewkową. To dlatego tak się o nią bałam, bo to jeszcze młody okaz, który dopiero druga zimę u mnie rośnie w ogrodzie, a wiadomo, że szczepione formy drzewkowe są wrażliwe. Drążek jest potrzebny, bo póki co nie mam właściwej podpory. Musze zamówić podporę u kowala.
Anitko - trawki powinny przeżyć. Ja tez się martwię trochę o swoje, ale nie ma rady, musze po trochu przycinać, bo mam tego bardzo dużo. Czytałam, ze Twój piesek zdrowy - bardzo się cieszę
Małgoś - jakie tam zawstydzanie

Ty, z tego co czytałam, masz posprzątany cały ogród, a ja dopiero pojedyncze fragmenty rabat. Żadna rabata jeszcze nie jest w pełni uporządkowana, bo po prostu nie nadążam

Akurat na zdjęciu są te rabaty, które można częściowo pokazać, ale w innych miejscach busz
Sabinko - to nie do końca tak jest jak wygląda

Spójrz na zdjęcie powyżej - nic nie przycięte w całym ogrodzie. Tylko bliżej domu rabaty w miarę uporządkowane, a reszta ogrodu czeka na swoja kolej
Ewelinko - zima dzisiaj u mnie na całego

Zdjęcie z rana
Aniu - prymulki to nowe nasadzenia - posadziłam 15 szt. tych falbanek
Zakupki
rękawice do pracach przy różach - świetne są, jestem bardzo zadowolona
ptaszek metalowy - fajny, więc kupiłam, ale teraz nie wiem gdzie go zainstalować w ogrodzie