A w planach był tylko trawnik...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: A w planach był tylko trawnik...

Post »

Wiosna, wiosna ach to ty :tan Kasiu udane zakupy ;:333 Ja jak byłam w ogrodniczym, to z trudem powstrzymałam się z zakupem prymul, bo jednak za drogie były ;:174 Ale takie dorodne i piękne kolory miały ;:131 Ale na bratki chyba się w tym tygodniu skuszę, choć u nas to się wygłupiają z cenami. W sierpniu mam nadzieję pamiętać o ich wysiewie i może w przyszłym roku będę miała swoje własne ;:108
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Aniu, za dużo tych ogrodniczych mam po drodze. Zajechałam dziś na Zemborzycką, prymule i bratki jakoś ominęłam. Miałam kupić tylko piwonię Festiva Maxima, a w łapki wpadły mi jeszcze dwa liliowe irysy bródkowe i mała różowa dalia. Najwięcej czasu spędziłam przy irysach, czyżbym zapadła na irysicę?
Mam nadzieję, że w sobotę będzie piękna pogoda i wyżyję się w ogródku.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:roll: Kasiu, ten irys, który wpadł Ci do koszyczka, to prawdziwe cudo! ;:215 ;:215
Ja też mam takie choróbsko, że nie umiem obojętnie przejść obok stoisk z kwiatami. ;:223
Obiecuję sobie, że już nic więcej, że koniec, ale nic z tego. ;:185 Co wyjdę po zakupy, to coś z zieleniny przytacham do domu. :;230
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

I ja liczę na ciepłą sobotę. Tyle jeszcze do ogarnięcia jest. ;:224
Iryski na pewno będą pięknie rosły. A masz zdjęcia opakowania?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Kasiu, po tym co napisałaś- na pewno zajrzę tam w sobotę. Już zakomunikowałam rodzince, że potrzebuję około półgodzinny postój przy sklepie ogrodniczym ;:306
U mnie niestety nie ma wielkiego wyboru w liliach i liliowcach- jest tylko ogrom mieczyków.
A na pn planuję wypad do Lidla, bo ma być mączka rogowa ;:333
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Aniu w lilowcach to nie wiem co było, bo profilakatycznie się nie zbliżałam. Ale kusi mnie by wrócić jeszcze po irysy.
Poniżej moje zakupy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czy jakaś mądra głowa mi podpowie dlaczego przekręcają mi się zdjęcia? Obracam je we wszystkie strony, zapisuję różnymi metodami a one uparcie kładą się na boczek.
Kasia
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Kasiu jeśli dodajesz zdjęcia przez fotosik i po wgraniu fotki nadal jest ona obrócona, to możesz wtedy wrócić do fotosika jak jesteś zalogowana i tam jest opcja, żeby obrócić zdjęcie i wtedy też obrócone pojawia się na forum, mimo, że najpierw wstawiłaś zdjęcie "leżące". Mam nadzieję, że jakoś tak zrozumiale to napisałam ;:196
Kochana kusisz tymi zakupami. Ja miałam być dzisiaj w Lublinie ale wyjazd przełożony na pn-wt i może i ja upoluję coś ciekawego za nieduże pieniążki.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Kasiu. Cudne łupy ;:333 . Niech tylko zakwitną i będzie pięknie . Ja końcem sierpnia przesadzałam i dzieliłam piwonie jestem ciekawa czy zakwitną. Pewnie nie bo podobno one tak mają. Zobaczymy co z tego będzie ;:224 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Ewelinko też jestem ciekawa czy choć jeden kwiatuszek piwonii w tym roku zobaczę. Wprawdzie pamiętam piwonie z działki rodziców jako bezproblemowe kwiatki, ale tu naczytałam się różnych historii.
Aniu no właśnie na fotosiku zdjęcie jest ok, a wgrywa się obrócone. Kiedyś już też i się tak robiło, potem było ok, a teraz zamotka z obracaniem wróciła.

Miałam ambitne plany na weekend a udało mi się jednie obciąć jedną wierzbę i pół drugiej. Wygląda to beznadziejnie. Aż się mój mąż zapytał "a dlaczego to jakoś tak dziwnie i niesymetrycznie?" Plan był taki, że przytnę lawendy, hortensje, opryskam na grzyba róże i rozsypię trutkę na ślimaki, bo zauważyłam ich tabuny. Normalnie galopują przez rabatki. ;:134
Teraz obradujemy nad mieszanym żywopłotem. Wymyśliliśmy z jednej strony płotu żywopłot typy zagajnik- mamy tam już 2 świerki, jedną kalinę i cyprysik. Z roślin, które nam się podobają ma tam jeszcze być dereń jadalny, trzmielina oskrzydlona, kalina koralowa, bzy krasawica Moskwy i Sensation, pigwowce, róża Hansa i eksmitowana z ogródka "Niby Elmshorn". Wiem co chcę, ale kompletnie nie mam koncepcji jak posadzić żeby to jakoś wyglądało. ;:185
Kasia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Kasiu. Sporo tych roślin i sama nie wiedziałabym w co ręce włożyć i jak to posadzić. Z pewnością ktoś bardziej doświadczony Ci odpowie bo ja sama o rady proszę ;:306 . Ja miałam dwie piwonie kilkunastoletnie po kobiecie, która tutaj mieszkała i kwitły na prawie biało i cudnie pachniały. W zeszłym roku chciałam je przesadzić bliżej domu i przy okazji podzieliłam. Wyszło mi kilka sztuk i posadziłam w kilku miejscach. Dostałam też od sąsiadki różowe. Jestem bardzo ciekawa czy zakwitną ;:173 . Ach i mam taką wcześniejszą piwonię czerwoną, majową . W zeszłym roku zakwitła jednym kwiatem ale też musiałam ją przesadzić. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Ewelinko widzę, że teraz będzie ciężko o rady bo co słońce błyśnie to biegną grzebać w ziemi.
Jutro będę miała nowe różyczki :tan
Nie mogę się doczekać. ;:65. Oby sobota była ładna, to posadzę królewny na ich miejsca w ogródku. Wióry rogowe już mam.
Kasia
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Dalia śliczna. Oby była tak jak na zdjęciu. ;:oj
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu z takiej różnorodności trudno będzie stworzyć ładny żywopłot. ;:218 Może byś jakiś jeden gatunek wybrała, dokupiła, byłby przeważający, a resztę dosadzić. Nie pamiętam jak długi ma być. :?:
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Dorotko na to liczę :)
Soniu z jednej strony mam żywopłot ze szmaragdów, wiec z tej strony chciałam coś nieregularnego by nie zrobić pudełka z ogródka.
Wczoraj poszaleliśmy w ogródku, posadzone wszystkie róże, wsadzona choinka, przesadzone budleje(ciekawe czy się przyjmą?), poszerzona rabata. Przycięłam też hortensje i próbuję ukorzeniania. Niestety dopadła mnie migrena i nie dałam rady jeszcze opryskać moich królewien.
Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Biedna Kasia. ;:168 ;:168
Pamiętam moje migreny i - mimo że teraz jestem mało młoda - cieszę się z tego, że mogę o nich zapomnieć. ;:63
Okazuje się, że starość też ma swoje uroki. :tan
Miewałam potworne, często dwu-, trzydniowe migreny. Ból głowy i ogólne fatalne samopoczucie było wtedy tak okropne, że nie miałam ochoty ani siły na nic.
Wówczas nie było też żadnych leków dających choćby minimalną ulgę. ;:223
Życzę Ci , Kasieńko, szybkiego ustąpienia bólów migrenowych, byś mogła swobodnie dokończyć swoje prace ogrodowe. ;:167 ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”