Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

No tak Soniu, znaczy bywamy u siebie! :D Trawy syn ścinał piłką lisim ogonem wybrał wśród rożnych innych działkowych przyborędzi. Ja wycinałam drobnicę nożycami akumulatorowymi l też je sobie chwalę ale to raczej do mniejszych kęp choc w ub,roku nimi wycinałam duże kępy moich traw ale to dość długo trwało.

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu dziękuję. ;:196 M się ucieszy, że tak prostym narzędziem da się ciąć trawy. ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Soniu, jak dobrze że zajrzałam ;:108
W takim razie i ja jutro idę poprzycinać trawy, tym bardziej że już sypią mi się po ogrodzie.
Obejrzałam sobie rabaty - mnóstwo pracy przede mną a pogoda nie nastraja.
Cebul liliowych też nie mam posadzonych, pomimo że z nosami ogromnymi już z Lily.. przysłali :evil:
Słonecznej niedzieli życzę :wit
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Soniu na trawy będziesz musiała poczekać no ale przecież inne rośliny w tym czasie będą zdobiły ;:224 . Nie ma tego złego , trawy jak już urosną to są piękne przez cały sezon z zimą włącznie ;:108 .Pozdrawiam i spokojnej niedzieli życzę :wit .
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Obrazek
Soniu, to ujęcie ogrodu jest spod ręki projektanta ;:180 ;:180
rozmieszczenie iglaków , kul i traw jest w takiej równowadze
Bardzo mi się podoba ,masz zmysł do tworzenia ogrodów. ;:63 ;:63
Wcześniej jakoś przeoczyłam, to zdjęcie /patrzyłam na śnieg/
dopiero teraz zwróciłam uwagę na rośliny i jestem pod wrażeniem ;:168
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Soniu czy ten ciemnoniebieski kwiatek pod iryskiem to też irysek?
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Dużo pracy już wykonałaś.. ;:138 i kolorki tez się u Ciebie pojawiają..ja swoje trawy tnę sekatorem..takim jak do żywopłotu..ale moje małe kępy..jedynie bambusowa jest wielka ale dają radę.. ;:333
Dziękuję ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Soniu, pracowita kobietko!
Ale czosnków Ci się namnożyło! ;:138
Coś nam nie wzejdzie - zmartwienie. Coś nam się rozsieje - kłopot. :;230
W żaden sposób nie można nam dogodzić. Też tak mam. ;:306 ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Widzę że weekend był pracowity :). Trawy wyglądają dobrze. Nie dziwię się że traktujesz je piłą. Szybko i sprawnie.
Nie zmarzłaś? U mnie w sobotę pogoda była nie bardzo.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza właśnie ogrom pracy, zmobilizował mnie do cięcia traw. Hortensji mam kilkanaście, róż też, nie mówiąc o chwastach, niektóre już kwitną. ;:202

Ewelinko trawy później nas pocieszą, teraz maluchy cebulowe niech przynajmniej zakwitną. ;:108

Marysiu dzięki. ;:196 Ta rabata, mam nadzieję, pokaże się latem z dobrej strony. Od miskantów w prawo, posadziłam sześć róż. Na razie żyją i może pokażą parę kwiatów, choć tam patelnia cały dzień. ;:218 Trochę tulipanów i krokusów też się zieleni, tylko na kolory czekamy. ;:65

Małgosiu tak, to irysy żyłkowane Harmony, ale dziś dalej w pąkach. Mam jeszcze fioletowe, ale sadziłam je w grudniu, to jeszcze nie wystawiły nosów z ziemi.

Reniu miło mi. ;:168 Najlepiej się czuję, jak plecy bolą od pracy. ;:306 Jednak moja ciepłolubność, nie pozwala mi na długie siedzenie w zimnym ogrodzie. ;:185 Już dziś M próbował, za radą Marysi, zwykłą piłą typu lisi ogon ciąć mniejsze trawy. Świetnie się sprawdziła. ;:215 Na miskantach wypróbuję w przyszłym roku. Mam ich siedemnaście i tyle samo rozplenic. :)

Lucynko zawsze mamy za dużo tego, czego nie potrzebujemy, a za mało pożądanych roślin. ;:173 Czosnki otoczę jakimś płotkiem, żeby M przy koszeniu nie zniszczył kosiarką, a jesienią znajdę im miejsce.

Madziu trochę zimno było w sobotę, ale M był chętny do pomocy, to szybko się uwinęliśmy. ;:215 Sama nie jestem w stanie wyciąć takiej ilości traw.

Kochani dzisiaj zimniej niż wczoraj, choć w południe trochę słońca się pojawiło. Dostałam dziś wiadomości, że wszystkie moje zakupy pojawią się w tym tygodniu. Jutro pierwsza paczka, a tu przymrozki. ;:202

Moja aktualna miłość, u której spędziłam dzisiejszy dzień, skończy w czwartek cztery tygodnie. ;:167

Obrazek
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

O jezusie, ale cudny, do zacałowania , nie dziwię się, że stał się całym światem ;:167

U mnie dzisiaj słoneczko i nawet w miarę ciepło, więc wziełam się za podcinanie jednej róży, hortensji i lawendy, co mnie podkusiło to ja nie wiem ;:145 właśnie mamy biały szron i -3 ;:222
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko zostałam dziś pierwszy raz sama z Karolem, :D rodzice wybyli na chwilę. Mnie bardzo kusiło przyciąć w sobotę parę róż okrywowych, bo mają spore listki, ale właśnie przymrozki mnie przestraszyły.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,najpiękniejszy kwiatuszek pokazałaś nam i jaki mocny i ciekawy świata ,przepiękny, a ogródek już wysprzątany,wiosna działa na nasze roślinki ,bo pięknie się wychylają ,pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu. Widzę, że Karolek ma sporo siły i dzielnie trzyma główkę ;:138 . Nic tylko się cieszyć ;:3 . A ja nie wiedziałam ,że mają być przymrozki i ciekawe co tam z moimi przyciętymi roślinkami . U mnie dzisiaj pełne słoneczko ale jeszcze zimno. Pozdrawiam :wit .
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale fajny żółwik ;:86
Też w weekend trochę sprzątałam, przede wszystkim trawy, rozchodniki. Róż nie ruszyłam choć sekator swędział ;:306 Kupiłam kwiaty na kompozycję donicową przed drzwi ale na szczęście coś mnie wieczorem olśniło i schowałam na noc do domu. -3 ZGROZA
W oczekiwaniu na wiosnę :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”