Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

ELUNIA zasolenie dla róż chyba nie wskazane więc wylewaj gdzie indziej ;:306 a tak troszke twoje rozżalenie to rozumię, bo gdyby synuś coś potrzebował na pewno byś mu się nie wywinęła, ale tak to juz z nimi młodymi bywa.
Nie zamartwiaj, nie rozpaczaj tylko po butelkę śmigaj bo pogoda wyjątkowo barowa dzisiaj :;230
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandeczko Kochana ,Ty jedna mnie rozumiesz i żałujesz ,bo pozostałe Baby nic a nic . Właśnie wróciłam od koleżanki . Na poprawę nastroju dałyśmy sobie po dwie lampki napoju z winorośli . Więcej nie mogłam bo wracałam rowerem [opłotkami] . ;:224 Poprawię sobie naparstkiem nalewki z żurawiny własnej roboty .Mama odmówiła mi stanowczo za poczęstunek bo siekiery nie chce pić ;:306 ,faktycznie trochę dusi ,ale to przecież jak mówiła moja babcia naparstek dla zdrowotności nie zaszkodzi .Widzisz ,do czego może człowieka doprowadzić tęsknota ogrodowa :;230 ,ale widzę że Tobie Wandeczko już chyba przeszła chandra .To i dobrze bo kto inaczej by mnie pocieszył i przytulił . Dzięki ;:167 ;:167 ;:167

Krysiu ,polecenie wykonałam .Dzięki za zrozumienie ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu co byś z tęsknoty w nałóg nie popadła, oj trza z Twym synem pogadać ;:306
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jwonko on sam chętnie by się dobrał do mojej spiżarki .Kurczaki pieczone ,czlowiek musi jeżdzić aż do innej mieściny żeby sobie humor poprawić, raz na rok bo ostatnio wszyscy zasłaniają się albo zdrowiem ,albo jazdą autem ,więc nawet nie ma z kim ,takie to czasy nastały ;:306 .O nałogu to ja moę tylko pomarzyć :;230
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DZIEWCZYNY jeżeli jesteście po 40-stcy to obawy przed wpadnięciem w nałóg się nie strachajcie ;:108 ;:108 wątroba już mniej wydolna wszystkiego nie przepali, nerki też już nie pierwszej młodości, pompa ktora ciecz czerwoną tłoczy też swoje przetoczyła więc te organa już same zasygnalizują kiedy przerwę tża zrobić ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Dobrze, że ja to mam ten nałóg co to na działkę potem wywożę i do ziemi wsadzam, tylko gorzej jak mi na ten nałóg ziemi zbraknie, bo moje pompki, wątroby i nerki już dawno się odezwały, że mam uważać na siebie i to bez procentów ;:oj
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ale ja tu widzę jakąś degustację czy cóś...... ;:136
No to ja się przyłączam do tego picia, bo też od czwartku ani nosa nie wyściubiłam na ogród , chociaż mam dwa kroki w laćkach... ;:223
W czwartek syn na treningu skręcił nogę , bałam się czy nie złamana, spędziliśmy dłuuuuższy czas na izbie przyjęć...No i mamy gips. ;:145 Teraz się czuję jak jego prawa noga... ;:306 Na zawołanie 24 /h ;:306
Wczoraj praca , potem kontrola w poradni... I miałam szykować na dzisiejszą imprezę - nic nie zrobiłam.
Dziś zaległe urodziny syna i znów od rana biegiem...
Więc roślin nie widziałam od trzech dni ,a jutro też w pracy cały dzień... ;:223 Żeby czasu na swoje przyjemności nie było....
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mówię Ci Oleńko ,nic tylko się upić z rozpaczy .Teraz już załapałaś o czym tu mowa .Tęsknota ogrodowa i już . ;:306
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu na to też jest recepta ,trzeba mniej z większymi przerwami , czyli odpowiednie dawkowanie ,i będzie bez szkody dla organizmu . :heja

Iwonko ,ale niektóre leki też są na procentach , a na zdrówko zawsze trzeba mieć pozór .Nie martw się , nasze ogródki wszystko z nas wyciągną . :;230
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Elu...pochwal się jak tam postępy na działce. :uszy . Na pewno byłaś i wszystko już na cacy. Ja byłam ale nałożonego planu nie wykonałam. ;:219 Nic to, najważniejsze że coś się ruszyło. ;:306
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu Kochana ,tak tak byłam na ogrodzie , ale podobnie jak Ty nie wykonałam planu , nie wiem czy czasu mało ,czy plan za długi ;:306 ,pewnie jedno i drugie . Posadziłam 15 róż marketowycz do donic . Podsypałam nawóz pod wszystkie jagodowe ,a mam tego sporo .Posadziłam 14 szt.bylin ,które zamawiałam , no i posprzątałam stertę gałęzi po wycince ,które leżały jeszcze na rabatach .W zasadzie to wszystko ,bo synek stał już nade mną i poganiał do wyjazdu .Niestety nie wsadziłam bylin ,które kupiłam w sklepach , na szczęście są pokowane ,więc mogą jeszcze troszkę poczekać , no i nie posadziłam lili co mnie martwi ,ale cebule zostawiłam na tarasie w chłodzie ,więc mają czekać i już . ;:65 .Nawet nie miałam czasu żeby zrobić jakieś zdjęcia ,a i zmarzłam już trochę ,więc musiałam się spieszyć .Pogoda była kapryśna , na zmianę ,raz słonko , raz śnieg .Teraz pojadę dopiero po świętach .Większe roboty będę goniła na majówce w wolne dni , nie ma wyjścia .Na ogrodzie jeszcze smutno , nic prawie nie kwitnie .Krokusy gdzieś wygineły ,wprawdzie róże po zimie wyglądają super ,cebulowe wyłażą na potęgę , zaczynają kwitnienie prymulki ,ale to jeszcze nie ta pora ,przynajmniej u mnie . I to by było na tyle .A co Tobie udało się zrobić ? ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Elu czytam ile zrobiłaś i jestem przekonana, że to plan był nierealny ;:185 Mnóstwo pracy wykonałaś , no z wyjątkiem zdjęć ale ja też dzisiaj zajęłam się tylko pracą. Na zdjęcia szkoda było czasu :oops: Najbardziej wkurza mnie ilość wycinanych gałęzi i chabazi ...normalnie przydałby się taśmociąg ;:306
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELA działasz jak mały ciągniczek, ale pewno wyjscia nie masz bo jak zjawiasz się na działce w wolne dni to wiosna goni.

:wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu , Krysiu ,z robotą muszę lecieć bo póki się nie zrobi na tyle ciepło , że będę mogła nocować ,to te parę godzin raz w tygodniu to strasznie mało Do tego człowiek po zimie jeszcze trochę sztywny i nie rozruszany a roboty tyle że nie wiadomo w co ręce włożyć .Ja to robię sobie spis najpilniejszych robót i lecę według tego .Pielenie zostawiam zawsze na póżniej ;:306 co zajmuje mi skutecznie czas od maja do sierpnia . ;:223 .Tak będzie dopóki będę dojeżdzała ,niestety .
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

P,S ,Jak ja się mam nie spieszyć kiedy po świętach przyjdzie mi 19 szt. róż z F . a w maju 9 szt. z R i jeszcze chryzantemy ,trawy i inne byliny w kwietniu .Rąk mam za mało . Kobiecie Pan Bóg powinien był dać 4 ręce i też nie wiem czy by starczyło ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”