Beatko od tego się ma przyjaciół żeby pamiętali.

Cebulą która Ci jeszcze nie wzeszła aż tak bardzo się jeszcze nie martw.Wszystko jeszcze przed nią,już to przerabiałem że nawet po ponad tygodniu od tej co wyszła wcześniej - pokazała się.

Papryce zapewnij w miarę Twoich możliwości najlepsze warunki świetlne,chociaż jak widzisz ciągle co dzień brak

Przy pikowaniu posadzisz ją głębiej,prawie pod pierwsze liścienie i dadzą radę.Ani za głęboko,ani za płytko też nie sadź jej w polu bo po większych deszczach albo wiatr będzie Ci ją przechylał jak będzie za płytko posadzona.
Irenko pomidorki w sam raz już do pikowania,zaczyna im być ciasno.Napisz jak długo się wysiedziałaś na tej poduszce.

Dziewczynki nie wiem czy siejecie coś z tego,ale ja dziś wysiałem kolejną partię nasion.
-Kraspedia
-Petunia
-Bazylia(sześć odmian)
-Zatrwian wrębny(biały,różowy,limonka,niebieski)żółty za dwa tygodnie bo jest od poprzedników dużo wcześniejszy w kwitnieniu.
-Kocanka(biała i mix)
-Dalia(mix)
-Wilczomlecz
Pomidor z drugiego siewu i papryka powędrowały do mnożarki.Niech się hartują i łapią odrobinę chociaż światła,ale na pewno więcej niż miały w domu.

Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).