Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

Elu..może niezbyt dokładnie się wyraziłam. ;:131 Ja o takich targach myślałam. ;:oj http://www.zsogrodnik.opatowek.pl/index ... 41&lang=pl
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Elu ! jestem z rewizytą, bo musiałam sprawdzić co słychać pod puszczą :D Masz śliczne miejsce na ziemi ;:333 ogród powierzchniowo w sam raz i domek jest, chociaż oszczędnie go pokazujesz a wydaje się bardzo ładny :D Ja też mam sporo róż kupowanych w różnych miejscach, ale i ukorzeniam patyczki i dostaję takie ukorzenione od forumek. Będę śledzić Twoje poczynania. Kotki do wygłaskania ;:167
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja się niedawno odgrażałam, że już nie kupię żadnej kartonikowej róży, lecz mimo to, gdy zobaczyłam w sklepie te piękne obrazki, znów się złamałam i kupiłam. To po prostu silniejsze ode mnie. Identyfikacją zajmiemy się później, najważniejsze żeby były ładne. No i żeby było wiadomo, czy to pnąca, wielkokwiatowa czy rabatowa.
W zeszłym roku kupiłam sześć rabatowych angielek, z czego mam dwie pnące i cztery wielkokwiatowe :;230 O kolorach już w ogóle nie wspominam. :shock:
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu , witam Cię serdecznie :wit .Miło jest gościć u siebie tak doświadczoną ogrodniczkę i forumowiczkę . ;:138 Mało pokazuję bo po prostu nie robiłam zdjęć .Obiecuję w tym sezonie się poprawić .Teraz pamiętam żeby zabierać aparat z sobą jak jadę do ogrodu . Zapraszam Cię serdecznie jak najczęściej .Pozdrawiam i dziękuję za wizytę ;:167

Wandeczko ,bardzo mnie zmartwiłaś swoją obserwacją marketowych róż . Mam nadzieję że chociaż kolory się potwierdzą . Jeżeli nie to więcej nie kupię .Sztuka na raz .Pomóż zaklinać wiosnę ! ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu Droga nie zasłużyłam na takie słowa ;:185 nie jestem doświadczoną ogrodniczką, moja przygoda z ogrodem na serio zaczęła się od przejścia na emeryturę czyli od 4 lat. Wcześniej to była partyzantka :D Mam to szczęście, że trafiłam na FO a i to że w moim wątku piszą osoby mające dużą wiedzę ogrodniczą. Pokaż przy okazji swój domek, bo czuję że jest bardzo ładny ;:167
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zasłużyłaś ,zasłużyłaś Marysiu bo kto inny na tym forum ma tyle wątków i tylu gości co Ty ,Marysiu ,no kto ? ;:63 A ogród masz pięknie położony ,wszak to Małopolska to i nie dziwota .Zazdroszczę bo u mnie nudno , płasko.Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu ogród stał się moim sposobem na starość. Wejście na FO wypełniło mi życie po brzegi, bo oprócz pisania odbyłam kilka fantastycznych podróży do forumków i przyjęłam mnóstwo osób pasjonatów ogrodnictwa. To niesamowita przygoda, bo ta pasja nie ma granic wiekowych. Rośliny zbliżają nas pod każdym względem, bo rozmowy o roślinach oczywiście przeplatają rozmowy o naszym życiu.
Nie zaprzeczam, że wybrane przeze mnie miejsce jest malownicze, bo mamy mnóstwo przepięknych skałek które upodobali sobie wspinacze, ale i u Ciebie uroczych miejsc na pewno nie brakuje. Dobrego dnia! ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No nic tylko faktycznie jakieś czary odprawić trzeba, bo też o takiej dziwnej pogodzie pod koniec marca słyszałam niestety ;:108
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20

Post »

Witaj Eluchna ;:196
Piękne różyczki zakupiłaś będzie co ogladać i podziwiać.
Widzę ,że uporałas się z drzewem to wspaniale ,będziesz miała czym ognisko rozpalać.
Każdy straszy zimnym marcem a przecież w marcu jak w garncu i jak tu ma się sprawdzić przysłowie.
Zobaczymy może nie będzie tak zle.
Ja zawsze patrzę na swoje derenie jadalne jak otwierają kwituszki czyli zimna nie będzie.
Oby tak było ;:167
Ela
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ,co Ty mi tu o jakiejś starości mówisz .Po prostu nareszcie masz czas na własne przyjemności i już .To bardzo fajne że mozna spotkać się z podobnymi wariatami i jest o czym pogadać choćby do rana . Robimy to co lubimy ,podziwiamy przyrodę i jej coroczny fenomen ,uwrażliwiamy innych na piękno i tworzymy go wokół siebie .Tyle i aż tyle a Ty mi tu o jakiejś starości . :heja

Iwonko ,no niestety muszę zamienić się w czarownicę i trochę popracować po godzinach bo inaczej nie posadzimy na czas swoich roślinek , ;:131

Elu ,witam Cię serdecznie .No tak zgłupiałam na stare lata że tyle kupiłam ;:223 .Miejmy nadzieję że chociaż przyniesie to jakiś efekt wizualny za jakiś czas .A co Ci powiedziały Twoje derenie jadalne ? ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

pela11 pisze:Marysiu ,co Ty mi tu o jakiejś starości mówisz .....

Elu ,witam Cię serdecznie .No tak zgłupiałam na stare lata .....
:;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiedziałam , wiedziałam że mi to wytkniesz i się stało , ale to jest przecież tylko takie powiedzenie ,tylko POWIEDZENIE i nic więcej Marysiu kochana i nic więcej . ;:306 ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu wiem że jest to powiedzenie ;:168 , ale moje sposób na starość to też nie na dzisiaj tylko sprawa jest szersza. Popatrz już leci 5 rok a mam nadzieję na więcej. Pisałaś o zamówionych podporach po pnącza czy róże czy mogłabyś narysować taką podporę, bo sama jestem na kupnie czy zamówieniu ale pomysłów jest tyle że nie mogę się zdecydować :D
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak o podporach to ja też chętnie poczytam i z Wami pogadam, w tym roku muszę koniecznie już mieć bo bieganie z kołeczkami i sznurkami wyszło mi ;:223 ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ,podpory zamówiłam u znajomego który robi wszystko w metalu tzn. balustrady poręćze itp. Zrobiłam rysunki i dałam do wykonania .Teraz czekam .Sama nie wie co mi zrobią .Jak będę już miała to pokażę na zdjęciach .Może w piątek podjadę do zakładu i zobaczę czy już coś robią .Potrzebne mi sa głównie wysokie do angielek . ;:167 ;:167 ;:167

Krysiu witam Cię serdecznie :wit Miło mi że zajrzałaś do mnie chociaż niewiele się dzieje .Czekamy wszyscy na wiosnę, mamy już dosyć siedzenia w murach .Myslę że po świętach ruszymy z grabiami ,motyczkami ,szpadlami aż będą bolały nas kręgodłupy . :;230 Jak masz koło siebie Li....a to od 17 ego maja być podpory po 26 zł.Podobne kupiłam u nich rok temu i mi się sprawdziły ,teraz też dokupię bo do niższych róż lub do pnączy są dobre .Wysokośc mają 120 a szer.40 cm Mają kilka wzorów Na zdjęciach u mnie gdzieś sa zaraz poszukam .Serdeczności ;:167 ;:167 ;:167

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”