Moje małe zielone co-nieco.

Zdjęcia naszych ogrodów.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje małe zielone co-nieco.

Post »

Olu pokój wyszedł naprawdę ekstra ;:215 Świetnie wszystko połączyłaś, powinnaś się zabrać za projektowanie ;:108
Zdjęcia ogrodu jak zwykle śliczne, pojedynczy przebiśnieg bardzo rozczulający
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kochani najpierw tak ogólnie, dziękuję wszystkim za pochwały...
Cieszę się że , zrobiliśmy coś co podoba się nie tylko nam ale i osobom z zewnątrz...

Ewelinko właśnie zależy z której strony się patrzy. Z jednej widzi się pokój chłopaka , z drugiej dziewczyny. A co do pokoju w kolorze mięty z białymi pasami to mogłabyś nam rękę podać... ;:333
Pierwsza koncepcja mojej córki była właśnie taka. Ale że nie chciałam tam malować bo pokój mam dość zimny, szukaliśmy tapet. One jednak trochę ocieplą ściany. Nie znalazłyśmy nigdzie tapety w odcieniu mięty.
Więc pomysłem drugim był turkus... ;:219 Ja to oczopląsu dostawałam bo moja Justyna to miała tyle projektów ,że głowa mała...

Agnieszko regał pierw miałam zamiar malować . Ale z tym trochę zachodu, trzeba pozbyć się starej farby . Bałam się tego. Kupiłam okleinę i bardzo fajnie się oklejało...Pomalowałyśmy tylko biurko , z ciemnego brązu na białe. Ale znalazłam farbę dekoracyjną do mebli. Nie trzeba było do gołego zdzierać starej farby, tylko ją trochę zetrzeć papierem ściernym ... ;:108

Martuniu cieszę się że udało mi się tak wszystko razem do siebie dopasować.
Tapety u mnie to przewaga, tylko kuchnię mam zrobioną w gładzi i pomalowaną. Ale z czasem marzy mi się gładź położyć wszędzie...

Aniu ściana z cegły u syna to tapeta... ;:130 Po czym wywnioskowałaś że trójka dzieci tu mieszka?
NO wraz ze mną , bo odkąd skończyliśmy ciągle u nich siedzę, to jakby trójka.... ;:306 ;:306
A nawet czwórka bo jeszcze Daisy. :;230 Na pewno zobaczyłaś podwójne łóżko u Justyny...
Chciałam aby miała dodatkowe spanie w razie pobytu koleżanek na noc albo jakiś gości...

Zuza mnie też jakoś podoba się ten kącik ceglany. Taki młodzieżowy klimat się zrobił.
Wszystko to co teraz wysiałam, to w połowie zostawiłam sobie nasionka, tak więc w razie potrzeby mogę spróbować nawet prosto do gruntu. ;:3

Sabinko mnie to mózg stawał przy tym wymyślaniu jak to wszystko ogarnąć, aby do siebie pasowało.
Ale cieszę się ogromnie że się udało... Jaka to adrenalina przy urządzaniu, fajnie tak kupować nowe dodatki...tylko portfel trzeba mieć grubaśny.... ;:224
Ten śnieg szybko stopniał. W południe wychodząc do pracy tak mi na głowę kapało z iglaków w wejściu...Słońce dosyć grzało i wszystko się topiło.

Soniu dziękuję za pochwały...Ta zimowa wiosna to niech się tak nie rozpędza... niedługo powinna się przebrać w lżejsze ciuszki...i przypędzić do nas.Wtedy ją przyjmiemy z otwartymi ramionami. ;:215

Małgosiu dziękuję ci bardzo. ;:196 Ja i projektowanie....ale wymyśliłaś... Dorota urządzi... ;:306
Oglądasz to czasem? Bardzo lubię ten program...
Przebiśnieg jeden wylazł a mnie się tak marzy taka fajna kępka...

A to moje prymulki i ciemiernik ,czekające w poczekalni na przeprowadzkę podwórkową.

Obrazek

Obrazek

Zobaczcie jak listki fiołków ładnie puściły korzonki. Muszę im kupić jakąś ładną doniczkę i je posadzić do ziemi. Myślę żeby je wsadzić wszystkie razem do jakiejś podłużnej skrzyneczki.

Obrazek
Trochę mnie martwią róże posadzone jesienią . Mają dosyć czarne patyczki. Widzę że nie całkiem, są też zielone . Ale mimo to boję się o nie... Niech już ta niezdecydowana zima idzie sobie precz... ;:222

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu. Rośliny z poczekalni pięknie ozdobią Twój ogród ;:333 . Ja moje marketowe prymule przesadziłam już do gruntu. Stały od początku w chłodnym pomieszczeniu więc nie powinno im nic dolegać. A co do tapet i innych to faktycznie można dostać oczopląsu. Niby człowiek idzie z konkretnym pomysłem ale tam wszystko się zaczyna podobać. No i problem bo nie wiadomo co kupić ;:oj . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Olka, moje róże całkiem jak Twoje ;:202
Trzymajmy kciuki, żeby pod tymi kopcami były zdrowe :?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewelinko moje prymulki stoją w cieple to bałam się je jeszcze wsadzić do ogrodu. Musiałabym je zacząć hartować i na dzień wystawiać na parapet...Chyba tak zrobię... ;:333

Zuzka no właśnie, nie wszystkie tak u mnie wyglądają ale parę jest takich...W tym Eden Rose. ;:145
Nówka , na oczy jej kwiatów nie widziałam...Mam cały czas nadzieję że pod kopczykami będą wyglądały inaczej.
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Ola u mnie róże w takim samym stanie. Też się boję co z nich będzie!
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nawet moja nn która pięknie kwitła w tamtym roku a jest już takim fajnym dużym krzaczkiem , też ma takie czarne patyki... ;:145
Czyżbym miała się z nią pożegnać?
Inne wyglądają normalnie i raczej nie będzie niespodzianek...

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

A u mnie róże zieloniutkie. ;:215

Olu pięknie urządziliście dzieciakom miejsce. Zdolna z Ciebie bestyjka. ;:215 Zazdroszczę. :wink:

Fiołki i mnie się marzą ale ja mam tendencję do zasuszania roślin domowych. Dlatego mam "zamiokultasy" :;230
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu szczęściara z ciebie... Ja mam tylko nadzieję że pod kopcami nie będzie tak źle.
Dzięki za dobre słowa odnośnie remontu. Zbierałam się za ten pokój od zeszłego roku.
Nawet miałam chęci go robić ,jak tylko skończyliśmy remontować kuchnię. Ale dobrze że się wstrzymałam bo teraz więcej kasiorki uzbierałam i mogłam zrobić jak należy... ;:173
Anka wiesz że i z zamiokulkasami trzeba uważać... ;:224 Ale jak to jest , taka ogrodniczka a o domowych roślinkach zapomina??? ;:222
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu na pocieszenie napiszę ci, że moja róża nawet jak dwa razy umarzła to wypuściła nowe pędy od korzeni, chociaż nawet kopczyka nie miała, więc może i twoje róże się zbiorą.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu , takie pocieszenie potrzebne....Bardzo. ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No sama nie wiem jak to możliwe... ;:131 A jednak...

Ja też myślę Olu, że na razie nie powinnaś martwić się różami. Pod kopcami powinno być ok. ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Olka, tylko nie ruszaj kopczyków. Jeszcze mają czas. Róże sobie poradzą, daj im czas. Bo jeszcze czas :lol:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie , nie, dziewczynki nie martwcie się , ja ruszać kopczyków nie mam zamiaru...
Wiem że jeszcze czas... ;:173
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ola, pod kopczykami będzie dobrze. U mnie trzy róże całe czarne, ale coś tam pod kopczykami wystaje zielonego więc mam jeszcze nadzieję.. a jak padną.. cóż, te, na których mi najbardziej zależy porządnie okryłam, poza tym tyle dobra w tym roku zamówiłam, że z chęcią jakieś miejsce z "rynku wtórnego" przyjmę ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”