Taki - sobie ogród cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.5

Post »

Kasik! U mnie też wyszły tylko 4 kępki, a powinno wyjść 6 :( A na Gardeni byłam, ale się nie widziałyśmy, bo byłam z siostrą i tylko tak w przelocie widziałam się w dziewczynami z Forum.

Dziękuję Ci w imieniu ptaszków ;:196 Nadal codziennie przylatują do karmnika i pięknie wyglądają, ale już nie robię im zdjęć, no chyba, że coś ciekawego przyleci :wink:

Np rudzik:
Obrazek

Obrazek

lub malowniczo wyglądające sierpówki o mroźnym poranku:

Obrazek

Obrazek

Karola! U mnie zbyt duży nie rośnie, ale mam satysfakcję, że urósł u mnie w ogrodzie. Jest smaczny i zdrowy, bo nie potraktowany chemią.
Co do derenia,jestem cierpliwa. Moje krzewy jeszcze młode, wybaczę im, jak owocu jeszcze nie będzie ;:173

Sylwia! Tak to ciemiernik cuchnący! Do te pory jeszcze się nie otworzył, ale już niedługo. Dostałam od Olusi w zeszłym roku i sprawuje się wzorowo!
Na Gardenii kupiłam kilka dalii ze stanowiska Kiepenkerl i już żałuję, że nie kupiłam więcej ;:306 Oczywiście nie ma miejsca dla nich, ale...
Ja już nie próbuję odzyskać utraconych dalii, a w ich miejsce sadzę inne, równie piękne. Myślę, że to dobrze ociera łzy! ;:196

Beatko! Witaj! :wit Wiosna powoli pokazuje się wszędzie! Ptaki już śpiewają, a powietrze inaczej pachnie... ;:173

Elu! Witaj u mnie! pewnie Twój dereń już owocował. Mój zrobił pierwszy krok, nie wiem tylko, czy zawiąże jakiś owoc ;:224

Mati! Ranniki już pewnie kwitną wszędzie tam , gdzie zostały posadzone... :tan

Ewka! Wpraszasz się, wpraszasz, a i tak przyjedziesz samochodem :;230 Dziękuję w imieniu ptaków! ;:196

Kasia! Bażanty są czujne i płochliwe i nietrudno je spłoszyć!
A czosnek sklepowy powinien się sprawdzić, już kiedyś sadziłam, a potem sadziłam ze swoich, ale już zjadłam ;:306

Zuza! Jeszcze czeka nas trochę mroźnych poranków.W końcu zima jeszcze będzie trwała prawie miesiąc :wink: Wiosna idzie powolutku:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko! Bedę niecierpliwie czekała na relację z kwitnienie i owocowania Twojego derenia. Jestem ciekawa, czy będzie zawiązywał owoce!

Małgosiu!
Wstyd mi, ze dopiero teraz odpisuję na Wasze wpisy, bo trochę już czasu minęło i pewnie u wszystkich widać oznaki wiosny ;:131
A jeśli nawet mój dereń wyda owoc, to dereniówki będę miała ... kieliszek! ;:306

Kama! Taka jest natura i nie można się zrażać! Mnie oczywiście też to bardzo zasmuciło, ale jakiś tam procent żyjątek odchodzi przedwcześnie, dlatego tak natura działa, że rozmnażają się ochoczo!
A co do ranników, to nie wiem, jak będą się rozsiewać, bo dopiero je tam posadziłam. Ta kora to się utylizuje szybko, może niczemu nie przeszkodzi.

Dorotko! Ptaki już do budek zaglądają i próbują sobie zarezerwować, więc to był ostatni dzwon!
No własnie z tymi dereniami to różnie. Mam nadzieję, że jakiś owoc zobaczę :D

Wczorajszy poranek w ogrodzie:

Obrazek

Na Gardenii byłam i jestem zadowolona. Z 2 lata nie byłam i żałuję. Były fajne ekspozycje, pochodziłam, pobrałam katalogów, ulotek, zrobiłam małe zakupy...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A w ogrodzie przycinanie drzew, przesiewanie kompostu, porządki, jak tylko pogoda pozwala. Posiałam do doniczek por, bazylię i papryczkę ostrą i już kiełkują :tan

Wszystkim dziękuję za odwiedziny we wątku i przepraszam, że nie zawsze spieszę z rewizytą, ale obiecuję, ze nadrobię. Jak wiecie, aktywizuję się, jak w ogrodzie się zaczyna coś dziać i w zasadzie ze mną, to tylko o ogródkach, bo w innych tematach, to jestem kiepska ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to już niedługo będziesz niezwykle aktywna! Nawet dziś aura sprzyjała pracy ogrodowej, widziałam patrząc przez okno ;:172
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Bardzo miło było się spotkać :wit - nawet w przelocie :wink:
Super zakupy zrobiłaś ! Oczywiście dalie !!!! :D
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31

Post »

Zazdroszczę Wam tych targów. Jednak co większe miasto to i możliwości więcej, ja co prawda mam coś takiego jak pokazy rolnicze w Sitnie gdzie oprócz zwierząt i maszyn rolniczych są także rośliny ale nawet na nie jakoś ostatnio nie mogłam pojechać.
Aj widzę Miłko że Ci róża Parfuma w rączki wpadła. ;:333
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

O Miłeczko widzę coś z serii Parfuma ;:183 i będą nowe dalie do podziwiania ;:215 zazdroszczę tej bliskości targów ,choćby pójść i pooglądać jakieś nowinki zobaczyć ;:224 fajna sprawa ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Nie byłam na Gardenii ;:145 A miałam w planach, jednak życie zweryfikowało moje plany....jak zwykle ;:219 Fajnie tak powąchać na miejscu....byłam kiedyś to znam uczucie. Romanik ma fabrykę kilka km ode mnie, a ja głupia kupuję namiętnie F....a/ Muszę sobie coś na poprawę humoru sprawić. A dalie sobie też zakupiłam na poprawę humorku w O. :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MIŁKA żal ;:167 mi ściska że nie miałam okazji poznać się z Tobą ;:108
Przyjechaliśmy dopiero o 12 bo dotrzeć do centrum i znależć jeszcze parking to dopiero wyczyn ;:223
W narzędzia w stoisku które Tobie się podoba też się zaopatrzyłam i myślę że za psie grosze kupowałam, może dlatego że dotarłam do nich ok. 15 wystawcy już zaczynali się pomaleńku pakować.
Roślinki też mi wpadły w łapki, nad różami się pochylałam kilka razy ale na tą chwilę nie miałam koncepcji na miejscówkędla nich więc sobie odpuściłam.
W ubiegłym roku nie była ale następny nie odpuszczę.

pozdrawiam
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Witaj Miłko, z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Masz imponującą kolekcję dalii a co za tym idzie sporo wykopywania. Ja za leniwa jestem na te kwiaty. Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zazdroszczę rudzika, sierpówki do nas też przylatują i to dość regularnie (gdyby jeszcze tak nie paskudziły na wschodzące rośliny :roll: ). Twój ogród z góry i taki "goły" zupełnie nie przypomina tej daliowo-innokwiatowej burzy jaką zapamiętałam z wizyty u Ciebie.

Już pisałam w wątku gardeniowym, że fajne te narzędzia od Romanika, nie znałam tej firmy, a widzę że warto się zainteresować. I więcej osób zainteresowało się Twoją perfumą :wink:
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Miłeczko, z przyjemnością obejrzałam Twoją fotorelacje z Gardenii ;:333
Widzę że zakupiłaś kilka dalii i różyczka jedna wpadła. Też w zeszłym roku kupiłam jedną z tej firmy, przyjęła się ślicznie i ładnie rozkrzewiła.
A jaka ta Twoja, bo nie mogę dojrzeć nazwy?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ostatnio odkryłam właśnie odcinki "Ogród po polsku" i je sobie systematycznie oglądam, a tu widzę, że jeszcze i pisemko takie istnieje. :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wandziu! Dostałam plakat z dedykacją Witolda Czuksanowa. Nie chciałam, ale głupio mi było, że siostra chce, a ja nie. Pan Witold stwierdził, że trzeba mnie przerobić i namówić na oglądanie programu. ;:131 Odrobiłam lekcje i obejrzałam 2 odcinki w necie i obejrzę kolejne. Całkiem miły, choć czuję niedosyt :wink:
Domagałaś się też na gardeniowym wątku zdjęć ze mną - dołożyłam te, które zrobiła mi siostra :wit

Zuza! Kupiłam Constanze Mozart i chyba docelowo wyląduje w donicy, choć jeszcze nie jestem pewna. Ponoć to bardzo dobry materiał, ale pierwszy raz bezpośrednio u nich kupiłam. Zobaczymy. Jestem dobrej myśli. ;:173

Sylwia! Właśnie specjalnie pokazałam, taki łysy jest mój ogród więc specjalnie nie ma o czym pisać :?
Narzędzia polecam i będę polecać, bo są dobre i estetyczne. Dokupię sobie jeszcze przy kolejnych okazjach, lub zamówię przez internet.

Ewa! Jak się ma pasję, to nie straszne wykopywanie! ;:173 Witaj, ciesze się, że tu zabłądziłaś :wit

Krysiu! Co się odwlecze, to nie uciecze! ;:196 Może namówię Cię na majówkę w Ogrodzie botanicznym? ;:173
Ja żałuję, ze nie kupiłam więcej narzędzi, ale już rąk nie miałam. Przydałby się nowy szpadel i szypa do kompostu oraz grabie do trawy. Ale będę sobie dozować przyjemności ;:306

Małgosiu! Musisz się poprawić! Maja tam jakiś sklep firmowy na miejscu? Zakup dalii jest bardzo dobrym środkiem na poprawę nastroju. jedynie psuje ten nastrój brak miejsca w ogrodzie na ich posadzenie ;:306
Ale może przyjedziesz na Gardenie w przyszłym roku? Ja wiem, ze to mnóstwo czasu, ale czas szybko płynie! ;:173

Marta! Ja generalnie fatalnie czuje się w takich dzikich tłumach, ale poświeciłam się i nie żałuję. I zakupy, i spotkanie i oglądanie ekspozycji sprawiły mi wielka frajdę i były dobrym lekarstwem na zimowe smutki ;:215

Kasiu! Parfuma - Constanze Mozart! I nie wpadła, ale mnie dosłownie zaatakowała! Musiałam ją mieć ! Nie wiem tylko, gdzie posadzę! ;:131 A każda impreza związana z ziemią jest fajna! Kiedyś chodziłam na Polagrę, jak jeszcze nie było Gardenii. Było połączone rolnictwo, przetwórstwo i ogrodnictwo. Przynajmniej nabrałam horyzontów!

Ania! Nie wiesz nawet, jak się cieszę, ale czuję niedosyt! Nawet sobie nie pogadałyśmy! Może latem się spotkamy np u mnie na daliowym dniu otwartym (obiecałam w zeszłym roku coś takiego zorganizować ;:306 )

Ewka! No już mnie świerzbi! Ale znakiem do grzebania w ziemi jest temperatura i zapach ziemi. To jeszcze nie czas! Daj tylko znać, kiedy różę posadzić. Wiadomo, że nie teraz, bo śnieg leży, ale czekam na hasło!

Wykiełkowane ziółka powoli rosną. Tak jak klepsydra odmierzają mi czas do wiosny. Przeglądam katalogi z Gardenii, to mnie dobrze nastraja. Już planuję zakup nawozu pod dalie, upatrzyłam sobie taki z guana dla roślin cebulowych i bulwiastych. Tylko jeszcze muszę poszukać, gdzie można kupić. Bo ja to wór wielki potrzebuję ;:306
W nocy spadł śnieg. Całkiem ładnie to wygląda, ale jak znam życie, zaraz stopnieje. Kończy mi się karma dla ptaków ;:223 a przydałoby mi się jeszcze tak na 15 dni. Niestety muszę dokupić. A poszło 50 kg ;:224

Zostawiam jeszcze kilka gardeniowych migawek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Miłko zostawiam ślad żeby znów Ciebie nie zgubić. Z braku czasu gdzieś mi Twój watek umknął, a szkoda. W końcu Twój daliowy zakątek jest cudny ;:167
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Milko zobaczyłam filmik Karmik bardzo mi się podobał. Masz u siebie piękne ptaszki, niestety w naszym rejonie wiele z nich nie ma, Szkoda bo są urokliwe.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

A miałam jechać na gardenię. ;:145 Może byłaby okazja poznać się osobiście. Ale ja po tym wypadku to jeszcze boję się trochę w tak długą podróż jechać. Może za rok? ;:oj
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”