Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Usuwanie uśmieszków mnie zmęczyło. :roll: Podzieliłam odpowiedzi.

Ewuniu miło cię gościć. ;:168 Bycie babcią już zaczyna mi się bardzo podobać. :D Dziurka koło krokusów to pozostałość po patyku, którym znaczyłam nasadzenia, żeby M nie deptał. ;:131 Nornice robią sporo większe wejścia do swoich korytarzy. Siew na parapetach, to trochę dziwne zajęcie, bo to nie najlepsze warunki dla roślin. Jednak trudno się oprzeć, ogrodowemu zajęciu zimą. ;:14

Aniu nena08 co by to była za wiosna bez pudełek na parapetach. ;:306 Ostnic mam kilkadziesiąt, nie mam czasu na wyczesywanie, ścinam nożycami do żywopłotu.

Lucynko synowa już sprawniejsza, więc powoli sama zaczyna sobie radzić. Ja bez ogrodu żyć już nie umiem, a wnusia mam blisko, więc odwiedzać mogę często. Moje rośliny już wymagają pikowania więc w tym tygodniu popracuję nad tym z przyjemnością. ;:215 Zioła lubię mieć pod ręką, niektóre w gruncie przeżyły, inne będą w doniczkach.

Gosiu z pewnością siew do gruntu jest lepszy, rośliny są krępe, dorodne, ale trochę później kwitną. Ostnicę przycinałam w tamtym roku pierwszy raz i bez problemu odbiła. Mam jej za dużo na wyczesywanie.

Reniu ;:196 kto mnie lepiej zrozumie, jak nie inna babcia. :) Już zachowuję się nieracjonalnie, bo jak mówię do niego, to się szybko uspokaja. Przecież to nie może być prawda. :;230 Czyli ten tydzień mamy zarezerwowany na pikowanie. ;:215

Róże Artemis mają nabrzmiałe pąki. ;:202 Przycięłam powojniki przed przymrozkami, bo rwą się do życia.

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak ładnie powojnik rwie się do życia u Ciebie Soniu, moje tydzień temu jeszcze spały w najlepsze!Wybiorę się jutro na rekonesans prawdopodobnie...Dzisiaj sąsiadka działkowa po wczorajszej wizycie na działce nie była w najlepszym nastroju...cebulowe skrócone przez sarny :evil: inne wykopane z ziemi przez dziki! ;:300
Skoro o wnuczętach mowa ... moja młodsza ;:167 wnuczka 2 dni temu obchodziła 14 urodziny... :heja Mam 2 synów więc dwie wnuczki to zdwojona radość bo zawsze marzyłam o córce! :D

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu powojniki włoskie już się zielenią, a botaniczny Paul Farges śpi w najlepsze. Inne jeszcze w sklepie. ;:306 Może cebulowe sąsiadki lepiej smakowały sarnom, a u ciebie przeżyły. ;:108 Twoje wnusie, to już partnerki do rozmów i wspólnych zajęć. ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Sonia, powojniki faktycznie wszędzie ostro wystartowały. Szczególnie te włoskie. Moje też już przycięte. Niestety ostatnie noce to śpię jak na szpilkach, bo przymrozki do -7 a to już dużo ;:202 Rośliny jednak jak startowały tak startują nie zauważyłam nic omrożonego ;:173
Werbeną też się nie przejmowałam mając na uwadze twoje zdjęcia z ubiegłego sezonu :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko jak nie było zimy, to i mrozy już niepotrzebne. ;:108 Wystawiłam donice z tulipanami na zewnątrz i też się przeraziłam, że zmarzły, zapomniałam przykryć. ;:223 Stoją przy południowej ścianie garażu, miały cieplej i na szczęście nic się nie stało.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Soniu czy rozplenice z nasionek długo kiełkują. Posiałam , stoją na parapecie i czekam... Powiedz jeszcze czy cleome siać w domu czy od razu do gruntu? Tak samo szałwię omączoną?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu moje rozplenice wykiełkowały po dwu tygodniach. Ja jedno i drugie wysiałam w domu, bo mam chandrę ogrodową, ;:174 przynajmniej na parapety popatrzę. Szałwia i kleome wzeszły po tygodniu. Marta Koziorożec ma piękną kleome z samosiewu, więc pewnie bez problemu można siać do gruntu.
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

witam - gratuluję Karolka - jaki włochaty :) Wszystkim tego zazdroszczę - moje dzieci taaaakie łyse były...
Ja w tym roku chcę spróbować pozyskać kolejne hortensje. Nie wiem co prawda, czy nie za późno się za to biorę, ale zaryzykuję.
W końcu nic nie tracę - dziś przycinałam irgę, bo już mi pół chodnika zajęła i obcięte gałązki wetknęłam na osypującej się skarpie - stwierdziłam, że ryzyk-fizyk - nawet jak się tylko jedna przyjmie, to już jestem o jedną roślinę do przodu :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko dziękuję, ;:196 z pewnością włosy się wytrą. :) Ja co roku tnę o tej porze parę gałązek hortensji i ukorzeniam w doniczkach ziemią. Nawet jak z trzydziestu, trzy się ukorzeni, to i tak radość, bo kosztów i pracy niewiele. ;:108
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Dlaczego nie ma powiadomień o nowo otwartych wątkach :evil: Przegapiłam pięć stron i tak wązne wydarzenie jak nowy członek rodziny... Gratuluję!!!
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu dziękuję. ;:196 Ja sama w swoim wątku bywam rzadko, bo czas zajęty podziwianiem Karolka. :wink:
Awatar użytkownika
Iryseq
200p
200p
Od: 15 maja 2011, o 13:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu ciesze sie, ze masz juz nowy wątek. Kochana moje gratulacje :D Karolek do schrupania :D Ależ u Ciebie się dzieje "D . Duze buziaki i czekamy na Panią WIosnę :D ;:80
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,takie masz duże powojniki ,a ja nawet nie popatrzyłam na swoje ,ciągle sypie śniegiem ,a teraz deszcz pada to w deszczu też nie mogę ciąć ,może w końcu będzie trochę cieplejszej i słonecznej pogody,buziaczki i ciesz się nieustannie swoim wnuczkiem ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Soniu, dopiero teraz znalazłam Twój nowy wątek. :oops:
Gratuluję wnusia! ;:138 Ale będziesz miała teraz przyjemne zajęcia: mały Karolek i ogród.

Też mam trochę tulipanów, których nie zdążyłam wsadzić do gruntu i zimowały w donicy w piwnicy. Niedawno wyniosłam je na balkon na światło, bo wypuściły blade kiełki. Bałam się tych ostatnich mrozów w nocy, ale chyba jednak nic im nie jest.
Na razie cieszę się, że kot Bazyl nie próbuje zrobić sobie między nimi kuwety. :wink: Chyba nie lubi grzebać w zimnej ziemi. :lol:
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Witaj Soniu, jak prace ogrodowe? Czy już coś wysiewasz? Powojnik ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”