Pod dębowym okapem - róże, trawy i hortensje. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod dębowym okapem - róże, trawy i hortensje. 16

Post »

Szkoda, że u mnie czosnki ani się nie rozsiewają, ani nie rozrastają ;:131 Moje szkodniki nawet zwykły czosnek pożarły... ;:202
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Wanda, u mnie najwięcej mszyc było na Cristacie, żeby było śmieszniej zaraz obok róży rosło 7 czosnków ;:306 Piękna Ballerina, zakochałam się w niej u Dorotki i postanowiłam choćby nie wiem co zmieścić u siebie. Już zaklepana w szkółce.. ;:224 teraz tylko czekam na dostawę. Czy masz dla niej jakąś podporę? Na zdjęciu nie widać, a zastanawia mnie czy ona utrzyma sama od siebie taką ilość kwiacia ;:oj
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Wandziu. Ale piękna ta gałązka ;:138 . A ja mam Ballerinę ale sadziłam jesienią i mam nadzieję, że kiedyś doczekam się takiego kwitnienia ;:oj . Jest piękna i urzekły mnie jej kwiaty. Pozdrawiam :wit .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Balerina też podoba mi się coraz bardziej.
Ale kusi też Mozart o czerwonych kwiatach.
Masz go może , bo już nie pamiętam.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aneczko, widziałam Angelikę. Cudna! Jak wlazłam znów do tej szkółki, to zaczęłam kombinować, co by tu zamówić, ale się w porę na szczęście opamiętałam. Już ty lepiej mi nie każ nigdzie zaglądać, bo chcę spokojnie dożyć wiosny :lol:
Dorota71, nooo, ładna jest różyczka. :D

Obrazek

Renzal, jak to? Nornice Ci zeżarły czosnek? Kurcze, to masz przerąbane ;:168
Nifredil, nie mam przy Ballerinie żadnej podpory. Ona jakoś dzielnie trzyma kwiaty na dość cienkich pędach, które jakby tańczą na wietrze. Może stąd jej nazwa. Wypuściła długie baty, które teraz są zieloniutkie, więc będą się nadawać do kulkowania.

Obrazek

ewelkacha, na pewno B. zakwitnie ci już tego lata. U mnie też tak było.
Kogra, nie mam Mozarta u siebie Grażynko. On jest bardzo podobny do Balleriny, nieco ciemniejszy, ale kwiatki identyczne. To bardzo oryginalne nietypowe różyczki.

Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Wanda ;:oj ;:oj Zakulkowana Ballerina ;:oj ;:oj To dopiero będzie uczta dla oka. Długo masz swój krzew?

Aneczka, nie wiem jak to jest w rzeczywistości, ale według opisów Angelica (śliczniutka panienka ;:108 ) ma podobne rozmiary do Balleriny ;:224
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:wit
Tak oglądam sobie u Ciebie różyczki Wandziu i już zaczełam kombinować coby tu do swoich Paselii dodać. Bo chyba będę robić rabatę siostrzaną do tej z Pastelami. Co byś doradziła? Róże raczej niskie na pewno z CDR będą z nimi rosły szałwie fioletowe i stipa Pony Tails rabatę chcę zakończyć różową armerią. I tak myślę albo nad bielą albo mocną purpurą. Albo po prostu dokupić Pastelii. Co myślisz?
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ballerina fantastyczna jest! Do tej pory omijałam róże "puste", ze zwykłego "widzimisię", a ta jest wyjątkowa.
Chyba się na nią skuszę! ;:138
Ciekawe jakby radziła sobie na przysłowiowej patelni, an moim skalniaku - skarpa, wystawa południowa, słońce cały dzień?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Sesja zdjęciowa Balleriny piękna, bo i piękna to róża.
Mam ją od zeszłego sezonu, ale popisu nie dała. Z konieczności długo trzymałam ją w donicy a potem 2 razy zmieniałam miejscówkę, także nie mam prawa na nią narzekać. Chciała bym żeby w tym roku była namiastką tego co Twoja.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Nifredil, krzew Balleriny będę mieć teraz trzeci sezon. Z tym kulkowaniem wiążę duże nadzieje, bo chciałabym mieć dużo kwiatuszków na pędach.
Fiskomp, tak sobie wymyśliłam, że do Pastelli to ja bym Ci poradziła dosadzić Red Leonardo da Vinci. To są róże z ADR, zdrowe, niewysokie i kolorystycznie według mnie bardzo by pasowało. Ja je mam od zeszłej wiosny i zobacz, jak od razu pięknie zakwitły. A listki miały śliczne, lśniące i zdrowe aż do końca sezonu. Tak więc szczerze polecam. Aha, zdjęcie nie oddaje jej głębokiego koloru. Kwiaty są jeszcze bardziej malinowe. :D

Obrazek

Obrazek

apus, nie mam pojęcia, jak byłoby Ballerinie na patelni. Myślę, że jednak niespecjalnie. Ona chyba lubi słońce, ale nie przez cały dzień i nie na suchym skalniaku. Męczyłaby się bidula.

tulipanka, no faktycznie sporo miała przeprowadzek Twoja różyczka. Każde takie przenosiny cofają róże w rozwoju.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu jak kulkujesz róże to czym je mocujesz ,bo nie mogę nigdzie doczytać?A już znalazłam. :wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Wandeczko :wit a powiedz jeszcze jaką wysokośc ma u Ciebie Red Leonardo .Zastanawiam się już dłuższy czas nad nim i coś czuję że latem zagości u mnie .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Witaj Wando :wit dla mnie czosnki są zdecydowanie przereklamowane, jeśli chodzi o odstraszanie szkodników, owszem wyglądają pięknie na drugim planie (szybko zasychające liście są zdecydowanie nie do eksponowania). Sam czosnek jest genialnym środkiem ochronnym, ale w formie wyciągu :wink: (tylko musi być stosowany regularnie).
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Tenciu, ja przywiązuję końcówki pędów do wszelakich podpór albo do ogrodzenia. Podobno można też śledziami do namiotu albo szpilkami od nawadniania, ale jeszcze nie próbowałam i myślę, że na mojej lekkiej glebie te szpilki by prędzej czy później wyskakiwały z ziemi.

pela11, moje Red Leonardo dorosły mi w tym sezonie do kolan. Ale jak wspomniałam to był pierwszy sezon io pewnie teraz będą trochę wyższe. W każdym razie są niższe niż ich brat, różowy Leonardo. I jeszcze raz zapewniam, że to świetna róża.

JLG, ale niespodzianka, jak mi miło Asiu widzieć Twój wpis. ;:138 Może z wiosną znowu nas będziesz odwiedzać i doradzać ogrodowo, na co bardzo liczę. Ostatnio, z powodu malej ilości odwiedzin w moim wątku, myślę sobie, że nadchodzi koniec mojej przygody na FO, tzn. że będę tylko czytać innych, a u siebie już przystopuję.
A tu nagle taka miła niespodzianka. Cieszę się, że o mnie pamiętasz. ;:196
Co do czosnków zgadzam się całkowicie w kwestii ich oddziaływania na szkodniki. ;:108

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Wandziu jak to mała ilość odwiedzin? Zobacz na dole ile osób "siedzi" na Twoim wątku. ;:196
Niestety nie każdy zostawia ślad a szkoda, bo to nam zawsze milej jak ktoś chociaż słówko powie. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”