Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Małgosiu jak pogoda ,śnieg już zniknął ,bo u mnie też tak było w kratkę,ale dziś jest słonecznie i bez śniegu w końcu.Nadchodząca wiosna widoczna i u ciebie a teraz jak może w końcu pogoda się ustabilizuje to dopiero wszystko ruszy w szybkim tempie,czego życzę nam zielono zakręconym .Pozdrawiam :)
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Stasiu obyś miała rację z tą wiosną, bo na przemian cieszę się z jej znaków i boję, że wszystko pomarznie :(
Ewelinko to masz szczęście z pogodą, ja juz mam trochę tego dośc, tym bardziej, że ostatnio w nocy było -8 stopni, aż boję się zaglądac co z zielonymi pospieszalskimi...
Aguś u mnie śnieg poleżał całe dwa dni :wink: I cóż z tego skoro teraz przylazł znowu mróz. Oj niełatwo mają te roślinki...
Betusiu u mnie niestety w nocy pojawił sie mróz, w sobotę rano było -8 :( Mam nadzieję, że nie wyrządził większych szkód. Pierwsze pąki ciemiernika już straciłam, nie chciałabym żeby tak samo było z kolejnymi ;:124
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosia kwiecień plecień... w lutym ;:306
Rzeczywiście na nudę pogodową nie masz co narzekać. Szkoda tylko roślinek w tym temperaturowym misz-maszu ;:219
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Kurczę, no to nie zazdroszczę- mróz miałaś jak nic. U mnie tej nocy było na plusie. mam nadzieje, że Twoje rośliny dzielnie wytrwają do wiosny i nie będą zważać na zmienną pogodę. Pozdrawiam :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu masz rację ;:306 Już się boję kwietnia ;:306
Ewelinko dzisiaj tak jednym okiem zerknęłam na ostróżkę rosnącą przy schodach do domu (dalej bałam się zaglądać, zeby sobie nie psuć niedzieli ;:306 ) to nie wydawała się, żeby mróz jej zaszkodził, ale wszystko jeszcze się okaże...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu cieszymy się z ciepłego lutego, ale przymrozki nocą nie są potrzebne, jak już wszystkie rośliny się budzą. ;:222 Też biegłam dwa dni temu okrywać młode pędy ostróżek bylinowych. ;:202
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu ja nawet nie wiedziałam, że moje szalone już swoje głupie łebki wystawiły, dopiero dzisiaj dojrzałam jak wchodziłam do domu. Dzisiaj dla odmiany cały dzień padało, ale temperatura 1 na plusie, uff
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

U nas też cieplej, ale ja czekam na cieplejsze dni, żeby zacząć prace w ogrodzie.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też czekam na słoneczko z rozpoczęciem prac, choć jak patrzę na te uschnięte badyle to już mam ogromną ochotę zrobić z nimi porządek. Jednak pogoda szybko studzi moje zapędy :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,u mnie też takie śniegi były,i do dzisiaj leżą w kątach ,ale dzisiaj pada to pewnie już wszystko wymiecie ,żeby się troszkę ociepliło,to zabierzemy się do pracy w ogrodzie,a jest jej dużo,jak to na wiosnę ,najgorsze to jest to ,że mamy nieskończoną ilość pomysłów ;:306 i pracy ciągle przybywa,już nawet nie chcę mówić o sobie co wyczyniam :roll: ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Małgosia, u mnie aż takich szaleństw pogodowych nie miałam, ale owszem przez godzinę czy dwie robiło się niebezpiecznie biało. Od Soboty mam za to prawdziwą wiosnę i temperatury bliskie 10 stopni. Ale wszystko do czasu. Na drugą połowę tygodnia znowu prognozują opady i ochłodzenie :roll:
Moje ciemierniki wypuściły sporo pąków już w grudniu i niestety teraz część musiałam oberwać, bo wyglądały jak przemarznięte i pogniłe.. A tak się cieszyłam na wczesne kwitnienie :cry:
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

No i tak jak było do przewidzenia ... zima znowu ostudziła nasze ogrodowe zapędy ;:306 Dobrze że niczego nie odsłaniałaś. ;:224
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Gosiu jak dawno mnie u Ciebie nie było ,ale chyba zapadłam w sen zimowy :D Już się obudziłam ,więc może idzie do wiosny.Choć u mnie dziś pada śnieg na całego,ale sama nie mogę się doczekać wiosennego kwiecia :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

stasia_ogrod pisze:Małgosiu, czasem nie mogę słuchać, jakie brednie niektórzy wypisują.... dolomit .... w składzie ma wapń ... a przecież wapno odkwasza a nie zakwasza i clemki mają mieć ziemię odkwaszoną, dlatego zaleca się dawać na dno dołka gruz wapienny.
Druga sprawa, trociny.... świeże bardzo zakwaszają a rozkładając się pobierają mnóstwo azotu, czyli potrzebnego powojnikom pożywienia.Jak w takim razie ma rosnąć, raczej zostaje powoli uśmiercony.Trociny powinny leżakować na pryzmie jakiś czas, przesypane mocznikiem i podlewane, żeby częściowo się rozłożyły. Poczytaj ;
http://www.kwiateo.pl/dolomit-nawoz-wap ... -10kg.html
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 89&start=0
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=230239

Czuję się pociągnięta do odpowiedzialności. Wapnem jak najbardziej sypiemy powojnikowi w nogi. A do doła dajemy wióry, ale rogowe, nie trociny. Lub mączkę rogową. No i skórkę banana.
Nigdy nie radziłam inaczej. Nie wiem więc, kto ale ja bredni nie wypisuję.

Ściana powojnikowa robi wrażenie. ;:215 A pomyśl jaka by była gdyby były na niej same takiego kalibru jak Etoile violette.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Wybacz Małgosiu, że odpowiem Aneczce - gdzie Ty byłaś przez siedem miesięcy gdy toczyła się dyskusja na ten właśnie temat :?: teraz wyrwałaś fragment z kontekstu i nie wiem o co Ci się rozchodzi. Czy ja cokolwiek o Tobie wspomniałam. :?:
Poczytaj dalszy ciąg tamtej dyskusji aż do miejsca gdy Gosia napisała o mrowisku pod jej powojnikiem a wszystko Ci się wyjaśni. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”