Leśne ranczo nad wodą I.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą I.

Post »

Madziu jak kępy się rozrosną to będziesz wtedy wiedziała za co je lubić. ;:224
To Heidi u Ciebie kwitnie tak długo jak Pashmina ?
Ja z moją już dawno się pożegnałam, strasznie chorowita była i słabo kwitła.
A może ta twoja to nie Heidi Klum a coś innego ?
Grażyna.
kogro-linki
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko no właśnie ;:306 , już się zeschizowałam że źle ze mną i nie pamiętam zupełnie nic.
Dorfi aa no tak, jak tarasu nie ma to zmienia postać rzeczy. Ja już wymyśliłam miejscówkę na nowe clematiski. Ale tak jak pisałam, nie chcę znowu się stresować i na biegu sadzić. Poczekam i na spokojnie posadzę. Na razie się tego trzymam i mam nadzieję że nic mi nie odwali :). Liliowiec jest niestety nn...
Idę wygooglować co za lilie kupiłaś. Dizzy tylko kojarzę bo mam.
Ewelka dokładnie. Na wszystko przyjdzie czas.
Grażynko nie mam wątpliwości co do Heidi. Pamiętam, że mi ją odradzałaś bo Twoja nie bardzo się spisała. Ja się wtedy na nią uparłam i nie żałuję. Jestem nią zauroczona. Nie kwitnie tak długo jak Pashmina ale goni ją. W ogóle u mnie nie choruje. Rośnie na patelni razem z Wiliamem S. I obydwie są dla mnie suuuuperowe. Lepsze niż LO. Nawet skusiłam się w tym roku i dokupiłam do kompletu Old Port.
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Madziu
Piękne róże i liliowce.
Jeszcze musimy trochę poczekać na te zapachy i widoki. U mnie za oknem -4 st i biało od szronu
Pozdrawiam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Madziu póki co zamówiłam jeżówkę coconut lime, a myślę jeszcze nad Milskhake, Coral Reef, Hot Papaja co z tego wyjdzie zobaczymy.
Zazdroszczę Ci, że poszłaś po rozum do głowy i stonowałaś szybkość zakupów, ja się nie umiem opamiętać co chwila coś dokupuję lub domawiam, a później będę płakać ;:124
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu :wit
Zachwycił mnie Twój bukiet z własnego ogródka ;:oj Z tą tabliczką, nastraja nostalgicznie i zapragnęłam już lata ;:3 ;:3
Cóz... trzeba jeszcze poczekać i uzbroić się w cierpliwość. Czytam, że udało Ci się przyhamować z zakupami, noo szacun kochana ;:180 Ja mocno z tym uczuciem walczę. Uspokajam się trochę na forum oglądając właśnie takie piękne zdjęcia, jakie widzę u Ciebie i innych forumowiczów - jest to dla mnie ulga, chociaż nie do końca, bo lista chciejst jakby nowa się rodzi. Czyli co , powstaje błędne koło ;:306 ;:306 ;:306 ha, ha kompletne wariactwo !
Liliowce masz śliczne, zachwycają ! A czemu ich nienawidzisz ? Ja po mału rozkręcam się z liliowcami. Sadziłam parę na jesieni, ciekawe jak będą rosły (?)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Madzia, wiatrowskaz który nie kręci się pokazując kierunek wiatru, to jak zegarek na rękę który ładnie wygląda ale nie pokazuje aktualnej godziny ;:306
A tak w ogóle to czas się obudzić, wiosna idzie... ;:172
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Przepiękny bukiecik z własnego ogródka ;:167 też sobie czasami takie robię w sezonie.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Madziu cudowny bukiecik różany w wazoniku. Obrazek Kiedy ja będe mieć tyle kwiatów, że nie będzie mi żal ściąć czasem coś do wazoniku..?Obrazek
No i jeżowka Green Envy... jest przepiękna! Kupiłabym od razu! Niech no ja tylko na nią gdzieś trafię! ;:65

A róże wiadomo... klasa sama w sobie. Świetne masz odmiany. ;:215
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Żanka u mnie na plusie. Ale nie za dużym. Wczoraj przez pierwszą połowę dnia świeciło piękne słoneczko. Wybraliśmy się do lasu. Kocham las. Ktoś może powiedzieć że jestem dziwna, ale ja w lesie czuję się tak wspaniale.. Mózg zaczyna mi inaczej pracować. Uwielbiam słuchać skrzypienia drzew, śpiewu ptaków, szelestu w liściach. No po prostu bajka!

Obrazek
Wlewajmy w sera ciszę i spokój,
które ofiarowała nam natura.

Mirosława Juchnik
Obrazek
Paulinko Milkshake kupiłam, ale była za mała. Nie wyrosła.. Papajkę zamawiaj w ciemno. Uwielbiam ją. Jest taka wdzięczna.. Wiesz, z tym moim rozumem jest różnie. Dzisiaj go trzymam w ryzach ale za chwilę mogę puścić i nie wiadomo co z tego wyjdzie. Wydaje mi się, że odnalazłam już jakiś swój "rytm". Wiem, co chcę mieć na działce. Wcześniej chciałam wszystko. Teraz już mam na to inne spojrzenie. Są rośliny które mi się podobają/ mniej podobają, nie trzymają/trzymają a także takie z którymi kombinuję jak zmienić ich status z nie trzymają na trzymają. Trochę poznałam siebie i swój styl. Pozwala mi to robić zakupy bardziej z głową niż na szybko. Choć w tym roku tą głową to się nie wykazałam (zamówiłam róże w ciemno, bez czytania, bez sprawdzania itd ).
Louis Odier róża która mnie nie zachwyciła. Tyle ma dobrych opinii, że postanowiłam ją kupić. Zakwitła dość późno. Kwiatów miała kilkanaście ale nie aż tyle żebym się w niej zakochała. W górę też jakoś nie skoczyła. No nie wymagam w sumie tego po jednym sezonie. Taka róża " może być".

ObrazekObrazek
Obrazek
Pastella tu kolejne rozczarowanie. Nie wybarwia się tak pięknie jak u niektórych. Nie zachwyciła mnie. Ładnie kwitła, dość intensywnie. Ale jakoś tak...zwyczajnie.

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
Obrazek
Asiu no listy chciejstw pękają w szwach i u mnie. Ale rozsądek jakiś musi być. Przecież jak zachce mi się dosadzeń, to zdążę wiosną, latem. Róż z gołym korzeniem już niekoniecznie. Dlatego te jako pierwsze były wybrane. Lilie też raczej wczesną wiosną. A cała reszta może poczekać. Liliowce lubię, czasami mamy różne relacje ze sobą. Ze względu na ich powolny wzrost u mnie. Nic dodać nic ująć.
Zuzia no to pojechałaś z tym zegarkiem ;:306 . Ja byłam harcerką. Wystawię mokry palec i wiem skąd wiatr wieje ;:183 . Nie było napisane, że on się nie kręci. Tylko że przy mocnym wietrze się kręci. To pewnie wszystko zależy od siły wiatru, wysokości ulokowania wiatrowskazu. U mnie nie ma domu wysokiego. Także będzie na altanie, która jest na nóżkach. Dla mnie ma wyglądać. A jak się pokręci to też dobrze. A zegar też kupiłam :).
Pink Leda

ObrazekObrazek
Pomponella dwa sezony u mnie i dalej wielkiego krzaczyska, pełnego bukietów nie mam :(. Czekam...daje jej szansę.

ObrazekObrazek
Obrazek
Anitko ja uwielbiam bukiety. Zwłaszcza na działce. Mogę zbierać polne kwiaty, bez, róże, floksy. Wszystko. Byle coś w wazonie było. Od razu się lepiej kawkę przy stoliczku pije.

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Aneczko z taką ilością róż, na pewno już niedługo będziesz bez żalu ścinać do wazonu. Jestem tego pewna. Ja też staram się ciąć oszczędnie, bo jednak wolę je na rabatach . Ale przecież mam łąki, tam też dużo dobra. Dziękuję za uznanie dla moich róż ;:168 .
Czekam na Twoją opinie o Teresce. Jak złego słowa na nią nie powiesz to może i ja się skuszę ;:224 .
Troszkę moich żurawek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Widzę, że całkiem ładnie trzymają się u Ciebie żurawki.
Ja dzisiaj trzy przesadzałam. Mam nadzieję, że im nie zaszkodziłam. ;:224
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Pomponella potrzebuje kilku sezonów, żeby pokazac swoje prawdziwe piękno ;:333
Pastella - ona już taka jest, że lepiej wygląda na zdjęciach niż na żywo - to przynajmniej z moich obserwacji, ale i tak ją bardzo lubię ;:333
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Madziu mam Pink Peace i w upalne lato przypalało ją mocno, dlatego boję się ciemniejszych róż. ;:131 Ja jakoś widzę róże bardziej jako plamy koloru, choć oczywiście piękny pojedynczy kwiat jest ważny. Róże nawet jak do końca nie spełniają naszych oczekiwań to i tak są królowymi ogrodu. Pastella jest śliczna, ale ja uwielbiam bladawce. :) Bukiety robisz cudne. ;:oj Ja widzę rabaty przez okno, to żal mi ciąć róże do wazonu. Żurawki w doskonałej kondycji. ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ech, Madziu, Madziu, maruda z Ciebie ;:224
Nie ma róż zwyczajnych ;:185 ;:185
Wszystkie są urocze. Każda w swoim rodzaju i każda zachwycająca. ;:215
U Ciebie nie widać zwyczajnych róż. ;:185 U Ciebie widać piękne róże. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z tym lasem to Cię doskonale rozumiem ;:108
Polecam chodzenie na boso,oczywiście jak mrówek nie ma i szyszek ;:224
Ogólnie możesz sobie celtyckiej muzyki posłuchać,to tak bardziej można w klimat się wczuć :uszy
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu pokazałaś takie piękne zdjęcia Artemisa, że pobiegłam do ogródka sprawdzić, czy w miejscu dla niego przeznaczonym nie zmieściłyby się 2 krzaczki. Mogę jeszcze zmodyfikować zamówienie :D
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”