Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Mani, śliczny gadżet ;:oj . Mam jedno miejsce (paskudne ujęcie wody, wyłażące bezpośrednio z muru domu ;:223 ), w którym chcemy coś podobnego zrobić, tyle że wymurować coś kamiennego, w środku osadzić misę czy "cóś" i do tego ozdobny kranik.. na takie ładne zlewy jeszcze nie trafiłam ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć, gdzieś cię zagubiłam po zimie...po zimie bo rozumiem że już czujemy wiosnę w ogrodzie i będzie tylko cieplej ;:306
Widzę że ciągle pracujesz nad wykończeniem ogrodu, ten zlew na murze prezentuje się niezwykle stylowo, podoba mi się.
A teraz muszę się mocno cofnąć by nadrobić zaległości :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniczko nadrabiam zaległości spacerowe. :) Ogród zaśnieżony urokliwy, ale masz rację, że to powinien być grudniowy widok. Mam nadzieję, że nie narobił szkód taki ciężki śnieg. Zlew wyjątkowo piękny, ma klimat, jak wszystko w ogrodzie. ;:oj Rośliny się budzą, ale zimno i wiatr nie zachęcają do porządków. ;:131
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Dziękuję bardzo,a co ona tak spode łba łypie? Foch jakiś,czy co?
Zlew piękny i taki...klimatyczny....wooow ;:oj
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Margo2 pisze:U mnie jednak dużo mniej śniegu było.
Aż żal było patrzeć na te zasypane iryski, bo to chyba one były?
Jak one to zniosły?
Prognozy na wiosnę nie są złe,a le też nie najlepsze
Podobno ma już zimy nie być, ale za to właśnie taka deszczowa pogoda ma nam towarzyszyć az do lipca. Na razie na potem nie ma jeszcze prognoz.
Ale mam nadzieję,że mimo wszystko będzie nam dane cieszyć się ogrodem
U mnie od wczoraj ponownie śnieg. Jest biało i nic nie można zrobić w ogrodzie ;:222 Mam tez obawy o trawy - rozplenice, turzyce i miskanty, bo zaczęłam już ścinam (później nie wyrobię się ze wszystkim), a ma jeszcze nadejść chłód ;:218

nifredil pisze:Moni, śliczny gadżet ;:oj . Mam jedno miejsce (paskudne ujęcie wody, wyłażące bezpośrednio z muru domu ;:223 ), w którym chcemy coś podobnego zrobić, tyle że wymurować coś kamiennego, w środku osadzić misę czy "cóś" i do tego ozdobny kranik.. na takie ładne zlewy jeszcze nie trafiłam ;:224
Ja też mam takie ujęcie wody na ścianie domu, ale tam planuję innego wodnika - raczej właśnie coś z dodatkiem kamienia lub cegły. Są różne ładne kraniki na alle... - pooglądaj :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April pisze:Cześć, gdzieś cię zagubiłam po zimie...po zimie bo rozumiem że już czujemy wiosnę w ogrodzie i będzie tylko cieplej ;:306
Widzę że ciągle pracujesz nad wykończeniem ogrodu, ten zlew na murze prezentuje się niezwykle stylowo, podoba mi się.
A teraz muszę się mocno cofnąć by nadrobić zaległości :wit
:wit niestety niezupełnie po zimie, bo wciąż wraca śnieg i nie da się robić porządków na rabatach. Cały czas coś robię z doskoku jak tylko pogoda pozwala. Teraz coś zaczyna topnieć, to jak tylko się uda, to popołudniu zamierzam kontynuować porządki :D

cyma2704 pisze:Moniczko nadrabiam zaległości spacerowe. :) Ogród zaśnieżony urokliwy, ale masz rację, że to powinien być grudniowy widok. Mam nadzieję, że nie narobił szkód taki ciężki śnieg. Zlew wyjątkowo piękny, ma klimat, jak wszystko w ogrodzie. ;:oj Rośliny się budzą, ale zimno i wiatr nie zachęcają do porządków. ;:131
Szkód raczej nie ma, bo i tak wszystkie połamane byliny są do ścięcia. Niefajne jest tylko to, że nie można porżadkowac ogrodu, a wszystko wychodzi już ziemi i za chwilę nie wejdę na rabaty ;:222
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Antooosia pisze:Dziękuję bardzo,a co ona tak spode łba łypie? Foch jakiś,czy co?
Zlew piękny i taki...klimatyczny....wooow ;:oj
Ach, bo pogniewana była, że Ją nie wzięłam na ręce, gdy prosiła :lol:
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Ależ piękny zlew. Czy masz też do niego podłączoną wodę?
Domyślam się, że jest zawieszony na murku, tak? Czy w innym miejscu? Pasuje do Twojego ogrodu idealnie ;:180
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

daffodil pisze:Ależ piękny zlew. Czy masz też do niego podłączoną wodę?
Domyślam się, że jest zawieszony na murku, tak? Czy w innym miejscu? Pasuje do Twojego ogrodu idealnie ;:180
Mieliśmy podłączyć wodę - m.in. dlatego tak długo zwlekaliśmy z zamontowaniem, ale ostatecznie będzie pełnił tylko funkcje dekoracyjną.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniczko a u mnie dziś powiało ,pokurzyło ,i zrobiło się biało na całe 5 minut .Obłędna pogoda ,człek łazi podminowany i z byle powodu wybucha jak wulkan .Ręce świerzbią do pracy a tu nici .Co to za pomysł z ta wiosną? Po prostu męka .Jak się wkurzę to w sobotę pojadę do ogrodu .A co ,kto mi zabroni? ;:306 Moniczko , jak zimuja u nas rozplenice i czy się rozsiewają ,czy nie ?Planuję z nimi rabatkę w towarzystwie lawendy.Do moreli dołożę jednak bordo i może pomyślę o irysach ,chociaż nie wiedzieć czemu kiepsko u mnie kwitną.Może mnie nie lubią? Porozpieszczaj psinkę . ;:108 Pozdrawiam ;:167
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny zlew idealnie pasuje do twojego ogrodu jestem ciekawa jak to wygląda z dalszej perspektywy :)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Moniko!
Zjawiam się z rewizytą i wyrazami zachwytu Twoim ogrodem ;:180.
Dzisiejsza rewizyta nie świadczy o tym, że widzę go po raz pierwszy, o nie. Zaglądam tu od początku, pamiętam takie wzruszające zdjęcie, kiedy Ty, blondyneczka z kucykiem, sadziłaś pierwsze malutkie cisy. Kto by pomyślał, że w Twojej głowie powstaje taki wspaniały projekt stylowego ogrodu, który aż onieśmiela!

Ogrom pracy, ale i ogromny efekt :!: Gratuluję :!:

Serdecznie pozdrawiam - Jagi
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pela11 pisze:Moniczko a u mnie dziś powiało ,pokurzyło ,i zrobiło się biało na całe 5 minut .Obłędna pogoda ,człek łazi podminowany i z byle powodu wybucha jak wulkan .Ręce świerzbią do pracy a tu nici .Co to za pomysł z ta wiosną? Po prostu męka .Jak się wkurzę to w sobotę pojadę do ogrodu .A co ,kto mi zabroni? ;:306 Moniczko , jak zimuja u nas rozplenice i czy się rozsiewają ,czy nie ?Planuję z nimi rabatkę w towarzystwie lawendy.Do moreli dołożę jednak bordo i może pomyślę o irysach ,chociaż nie wiedzieć czemu kiepsko u mnie kwitną.Może mnie nie lubią? Porozpieszczaj psinkę . ;:108 Pozdrawiam ;:167
Moje rozplenice nie rozsiewają się (przynajmniej u mnie nie), ale zimują dobrze - wprawdzie w osłoniętych miejscach, ale nie zdarzyło mi się, by wypadły, choć mam je od kilku dobrych lat.
Co do irysków - może masz za głęboko posadzone, ze słabo kwitną? Irysy lubią być sadzone płytko, a bulwki korzeniowe powinny być ledwie przysypane ziemią, by mogły się wygrzewać na słońcu - w przeciwnym razie gniją, a roślina słabo kwitnie. Spróbuj je posadzić płyciej :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Filemon24 pisze:Piękny zlew idealnie pasuje do twojego ogrodu jestem ciekawa jak to wygląda z dalszej perspektywy :)
;:196 zrobię foto w wolnej chwili :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JagiS pisze:Witaj, Moniko!
Zjawiam się z rewizytą i wyrazami zachwytu Twoim ogrodem ;:180.
Dzisiejsza rewizyta nie świadczy o tym, że widzę go po raz pierwszy, o nie. Zaglądam tu od początku, pamiętam takie wzruszające zdjęcie, kiedy Ty, blondyneczka z kucykiem, sadziłaś pierwsze malutkie cisy. Kto by pomyślał, że w Twojej głowie powstaje taki wspaniały projekt stylowego ogrodu, który aż onieśmiela!

Ogrom pracy, ale i ogromny efekt :!: Gratuluję :!:

Serdecznie pozdrawiam - Jagi
:D :wit
Dziękuję Ci bardzo ;:196 Wiesz, od zdjęcia przy cisach minęło już chyba 10 lat ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”