Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Poprzednia doniczka miała 22 cm.Wczoraj przesadziłam kolejnego storczyka do wiekszej donicy(20cm)Korzeni mial tyle ,ze ledwo go wyciagnelam z poprzedniej doniczki.Szykuje mi sie kolejny ..gigant,,w rodzinie,tym razem śnieznobiały :wink:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pestko, chętnie obejrzałabym aktualne zdjęcia Twoich storczyków, a zwłaszcza gigantów ;:80
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05

Post »

Dwa giganty!!! No,no!!!
Ciężko trafić na takie chętne!Z moich biały chętnie puszcza pędy, cała reszta to tak przepisowo no może jeszcze tęczowy okaże się chętny do pracy,przynajmniej na takiego się zapowiada mam go gdzieś od roku i jeszcze zupełnie bez kwiatów nie był.Najbardziej lubię te które mają boczne pędy!
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko ja mam 3 giganty;zółty,biskupi i biały.Dziś dostałam paczke z allegro ,czekałam na storczyka białego z mazami rozowymi,licytowałam kwitnący,a ze nie mialam długo internetu i transakcja długo trwała ,storczyk przekwitł.Pan Trelka zeby mi to wynagrodzić wyslal mi za to dwa ;:80 Wkleje fotke nie mojego autorstwa z tymi storczykami Obrazek Fotkami moich storczyków pochwalę sie jak rozkwitną nowe pędy(są juz pączki).
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pestko, to trafiłaś na bardzo miłego i uczciwego sprzedawcę, ze dorzucił drugiego gratis :lol:
z niecierpliwością czekam na fotki :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeanne ja u tego Pana kupuje juz od kilku lat i wiekszość storczyków pochodzi właśnie od niego.Nigdy sie nie zawiodłam.Poza tym jest z nim bardzo miły kontakt telefoniczny. Widac ,ze zalezy mu na klientach :P
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p

Post »

Fajnie!!! To Ci się udało zamiast jednego dwa! Ten na zdjęciu bardzo ładny,kiedyś raz spotkałam takie cudko na giełdzie nie kupiłam a potem żałowałam!
Coś w tym stylu,podobnego mam. Mój ma troszkę mazów troszkę kropek , ważkę ma łososiową generalnie jest biały z różowymi mazami i kropkami na niektórych płatkach ma domieszkę żółci.Kundelek jakiś totalny każdy kwiat inny, jest z tych wielkokwiatowych-12cm.
Ale Twój ładniejszy!
Czekam na zdjęcia!!!
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Identyczne widziałam teraz w niedzielę w OBI ,pieknie rozgałezione po 24,90.Nie mogłam oczu od nich oderwać i nie mogłam sie doczekac mojej paczki.Troche szkoda ,ze przyszły przekwitnięte ,ale za to mam dwa,a na jednym zauwazyłam wychodzący kiełek pędu kwiatowego.Oby sie udalo doprowadzić do kwitnienia.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Pestko pewnie, że się uda ;:1
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p

Post »

Aldonko! Jest pędzik to już z górki, tylko czekać i dobrą "zupkę"dawać!!!
Ja mam trzech uparciuchów które idą w liście i korzenie a pędów brak, emeryturę już chyba sobie zrobiły!
Już tak ponad dwa lata stoją, a dodam jeszcze że kupione były po kwitnieniu!
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Beata- one tak przez ten cały czas przyrastają w masę zieloną, czy zaczęły jakiś czas temu?
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz mnie zastanowiłas tą wypowiedzią.....hmmm ciekawa jestem czy storczyki po jakimśtam kwitnieniu dluższym właśnie robią sobie takie emerytury i jest koniec...jak myślicie??????
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p

Post »

orion pisze:Beata- one tak przez ten cały czas przyrastają w masę zieloną, czy zaczęły jakiś czas temu?

Prawie dwa lata tak przyrastają,kupiłam je po kwitnieniu bezpośrednio ze szklarni myślę że były mocno eksploatowane na kwiat cięty bo sporo wyrostków zaschniętych po pędach miały.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aldonko, piękny nabytek . Wysyłam Ci zdjęcie jego braciszka :lol: Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

mi się marzy taki z mazami ale na pewno nie będę go nigdy miała. wy wszyscy je często widujecie a ja nigdy. to jest bardzo niesprawiedliwe. nie mam gdzie go kupić. nie było go nigdy na wystawie, do sklepów niestety nie jeżdżę... przez internet na pewno mi nie kupią. a z dużych Phal. mam tylko 1, ale twoje pewnie są jeszcze większe. jak długie liście ma twój? mój ma długość liści 30-35 cm.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”