Kawałek szczęścia cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Kawałek szczęścia cz. 2

Post »

Asiu, królików nie mam, ale kompostownik jest spory. Jak nie będę próbował to nie będę wiedziała. :;230
Wysiałam 10 szt, reszta wg etykiety.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Przeczytałam z zapartym tchem (z wrażenia) cały Twój wątek i jestem pełna podziwu samozaparcia aby na takiej ziemi uprawiać ogródek. Dobrze żeście nie słuchali jak niektórzy odradzali , pokazaliście im ,że chcieć znaczy móc ;:138 . A to ,że tyle wysiłku włożyłaś w warzywnik ;:333 .Będę często zaglądać aby śledzić wasze dalsze poczynania.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Iwonko witam Cię serdecznie ;:4 .
Powiem Ci tyle, nie żałuję ani jednej minuty na pracę na naszych piachach. Wiem, że z czasem będzie lepiej. Tam gdzie dajemy obornik ziemia już inaczej wygląda. Czekam na swój kompost, żeby móc go kłaść na całym ogrodzie. Pewnie część na wiosnę będzie już dobra. Grunt to się nie poddawać, a roślinki odwdzięczą się swoim pięknem. Swoje warzywa to podstawa :). Nie wyobrażam sobie tego, żeby mieć swój dom i ogród, a nie mieć warzyw. Pomidory już czekają w kolejne na sianie, ale jeszcze muszą trochę poczekać ;).
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Właśnie o tym mówię. Znam osoby które mają super warunki a mają parę ozdobnych i trawę bo im się nie chce. Dlatego tak podziwiam to co robicie. Sama mam ogródek działkowy z przewagą warzyw , a co raz to słyszę od niektórych sąsiadów - a że też się pani chce, albo -a po co to przecież w sklepach wszystko mają. A najbardziej oklepana formułka -przecież to się nie opłaca.Ona najbardziej mnie denerwuje .Dlatego z taką przyjemnością patrzę na was i tą ciężką pracę którą wy konujecie a której efekty są takie fantastyczne ;:138 .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, dlaczego nie dowierzasz swoim koleuskom? One Cię nie oszukały, pokazały się we własnej [chciałam napisać osobie ;:7 ;:7 ] postaci i teraz już nie pozostaje Ci nic innego, jak tylko czekać cierpliwie na ich rozrost i ukolorowienie listeczków. ;:108
Zapowiedź wiosny w Twoim ogrodzie podobna do mojej. Wkrótce buchnie pierwszymi barwami. ;:333
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, na ostatnim zdjęciu siewek na 100% koleus. Nie wiem jakie wysiewałaś, ale z mieszanek najczęściej wschodzą takie najzwyklejsze, zielono bordowe.
Ja sieję trochę później, nie mam południowych parapetów. ;:174
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko no widzisz, miałam nadzieję na petunie, bo razem wysiałam, a one niestety nie wyrosły. Posiałam drugi raz petunie i zobaczę, co będzie dalej.

Aniu wysiałam z opakowania z mixem, więc pewnie tak będzie, jak mówisz, ale ucieszy mnie każdy koleusek. Udało mi się przechować kilka, gdy jeszcze mieszkałam w bloku, a potem zaniedbałam i padły.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

A ja właśnie dziś nabyłam nasionka koleusów i teraz dowiaduję się, że szaro-bure będą :;230 Jeśli cokolwiek urośnie ;:131
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Reniu, nie wszystkie są szarobure. ;:306 Najlepiej kupić mieszankę Rokoko.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Maluchy koleusów się wybarwią, malutkie jeszcze są :wink: Rokoko są ciemne. Kawał pracy odwaliliście, podziwiam ;:168 :wit
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Dopiero teraz sprawdziłam co kupiłam ;:224 Koleus Blumego 0,1g i tyle informacji! Zobaczyła nazwę, to nawet nie czytałam dalej...
Ale drobnica ;:202
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie serdecznie :).
Reniu nie martw się, ja takie same kupiłam :). Właśnie sprawdziłam. Będziemy podziwiać nawzajem swoje koleuski, a nuż coś oryginalnego się trafi :).

W sobotę wytaszczyłam ze spiżarki ostatnią dynię z własnego chowu. Co prawda było nie wiele, bo tylko trzy, ale szkoda było mi ją ruszyć.
Tak wyglądała.

Obrazek

Obrazek

Była zupka, dziś rogaliki, a jeszcze jedna porcja na zupkę wylądowała w zamrażarce.

Justynko, jeśli do mnie zajrzysz, to tak wygląda moja róża, którą dostałam od teściowej.

Obrazek

No i moje papryczki ostre na wacikach. Poleżą jeszcze chwilę i pójdą do ziemi.

Obrazek

A dziś kupiłam sobie takie czosneczki. Jeszcze nie miałam, więc w ramach poprawy humoru :).

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odwiedziny.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, dzięki Tobie przypomniałam sobie, że w zamrażarce mam jeszcze dynię na jedną zupę. ;:63
Muszę się do niej dobrać, ale dopiero za dwa dni, bo dzisiaj będzie rosołek na gołąbkach, którego zostanie jeszcze na jutro. ;:108
Moje papryczki też zaczęły żyć, ale nie na wacikach, lecz od razu na ziemi ogrodniczej.
Pozdrawiam cieplutko i ;:3 życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Asiu ja też mam ostatnią dynię i co chwilę podglądam żeby jej nie stracić, ale przedłużam rozbicie :;230 Czosneczki będą cieszyły :D Papryczki zaczęły mi kiełkować jak położyłam na glebie :D Róża będzie kwitła?
Ja dostałam kilka nasionek koleusów a roślinek może będzie 3 (2?) ale widzę zielone więc pewnie takie jak Wasze.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Asiu, zaglądam :wink: Tak to róża ;:108
Pozdrawiam - Justyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”