Tymczasowy ogród Margo_margo cz. III- zaklinamy wiosnę ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo cz. III- zaklinamy wiosnę ;)

Post »

Margo_margo pisze::wit

A przy okazji zapytam, jak mają się po zimie patyczki lilaka koralowego? Nie przemarzły?
;:168
Małgosiu te wsadzone latem czy jesienią zdechły, na wiosnę powtarzam metodą ukorzeniania po staremu tzn teraz ścięte, a w kwietniu na rozsadnik.
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witek, a cóż Ty za ziemi użyłeś? Jakaś bardzo włóknista ta ziemia ;:oj ...w korytku to pewnie nie przeszkadza,
ale do wielodoniczek trudno się taką włóknistą upycha.
W ubiegłym sezonie raz trafiła mi się z włóknem kokosowym....naciągnęłam się tych nici... ;:306
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To tylko złudzenie ;:3 plus lekko przeschnięty wierzch.Podłoże do siewu i pikowania K...mann TS1 to jedno z najlepszych na rynku o drobnej frakcji.Od wielu lat nie używam innego.
Drugi dzień wschodów-wynik bardzo dobry. ;:333 Do jutra reszta też powinna być na wierzchu i wieczorem powędrują już pod żarówkę.
Obrazek
W sobotę 20 lutego wysiewam pozostałe odmiany pomidorów z przeznaczeniem do drugiego tunelu.
Sześć odmian ostrej papryki powędrowało dziś do ziemi.
Obrazek
Słodkie odmiany będę wysiewał w poniedziałek 22.02. miedzy innymi pozyskane nasiona z marketowej odmiany Palermo.
Obrazek
Cebula Exhibition także już na dniach 24.02. jej pierwszy rzut powędruje do skrzynek.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Beatko nie wysiałam karczochów ;:185. Dopiero w sobotę jak wrócę do domu, to wysieję.
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Wituś :wit

Śliczne te Twoje maluszki ! :D

Nazwy podłoża odgadnąć nie umiem , może dlatego , że znam tylko podłoza i torf z Pasłęka . :oops:

Papryk jeszcze nie wysiewałam , planuję wysiewać 22-23 lutego , a cebulę w tym samym terminie co Ty . ;:108

Pomidory to inna bajka , nimi zajmę się dopiero w marcu . ;:65

Kasiu

I tak bywa , myślę że to tež nie najgorszy termin . ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit

Elu W niedzielę zapakuję Ci kopertę i w poniedziałek wysyłam. Muszę się spieszyć, póki masz jeszcze jakieś wolne miejsca na parapetach ;:306
Werbeny już wysiałaś, kiełkują?

Irenko Zazdraszczam pomysłowego "Walentego", miał chęć obdarować Cię tym, co chciałaś mieć a, że w środku było pusto? No cóż, takie wpadki są nawet u najlepszych producentów. Dobrze, że pocieszyłaś się po pustym woreczku ;:306

Wituś Masz już trochę zieleninki ;:215 Takiego widoku trzeba mi było. Taka skrzynka wygląda super i kolejny raz podziwiam Cię, za równiutkie sianie ;:215

Papryczki widzę dostały okrągły domek ale także równiutko, jak w wojsku. SUPER!

Beatko Jestem dzielna i czekam na resztę siewów zgodnie z kalendarzem. Już niebawem papryka, jeden pomidoras do donicy na balkon i cebula :tan Dziś już kusiło mnie żeby wysiewać Gazanię (dni kwiatu) ale wzięłam zimny prysznic i siadłam do FO ;:306
Żółty szatan nadal siedzi w czapce ale dzięki akwarium nie wyciąga się i czapka powoli schodzi. Oczywiście kusi mnie żeby pomóc ale wiem, że to może być tragiczne w skutkach. Czerwony nadal na waciku z dodatkiem wody utlenionej.
Zatoki ;:180 Drugi antybiotyk chyba w końcu pomoże, tym bardziej, że jestem już pod opieką sympatycznego laryngologa i już ma plan, co dalej ze mną począć ;:306
Maska pisze:
Margo_margo pisze::wit

A przy okazji zapytam, jak mają się po zimie patyczki lilaka koralowego? Nie przemarzły?
;:168
Małgosiu te wsadzone latem czy jesienią zdechły, na wiosnę powtarzam metodą ukorzeniania po staremu tzn teraz ścięte, a w kwietniu na rozsadnik.
;:145 ;:145 ;:145
A tak pięknie zapowiadały się jesienią, listeczki przecież już miały. No trudno choć bardzo szkoda. Będę się uśmiechała do Ciebie o patyczek ;:168 ;:180
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Małgisiu

Dobrze , że drugi antybiotyk działa ;:333
I najważnejsze , że jest plan co dalej z Tobą począć . Brzmi to bardzo zachęcająco . :roll:

Czy zwilżasz wodą czapeczkę na żółtym satanie ? Nawilżenie bardzo pomaga , czapeczka robi się miękka i liścieniom prościej się jej pozbyć . ;:108

Witusiowe terminy siewów pokrywają się z tymi zaplanowanymi przez nas . ;:215
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko Pryskam łepek rano i wieczorem ale powiem Ci, że w akwarium jest dość wysoka wilgotność więc czapeczka nie jest przysuszona i liścienie powinny sobie poradzić. Ale wiesz jak to jest z nadopiekuńczymi ogrodnikami ;:306

Marysiu Pytałaś o miernik w akwarium- to jest termometr ale wsadzałam tam także taki czujnik od stacji pogodowej. Temperatura w czasie dnia to jakieś 23* a wilgotność 68% :heja
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu po pierwsze dobrze że trafiłaś na dobrego laryngologa i doprowadzi leczenie do szczęśliwego końca, bo nie chcę Cię martwić, ale zatoki prowadzą do astmy :? Jakby co to na Skawińskiej są specjaliści :D
Patyczków ile chcesz :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x - e-1

Post »

Małgosiu-super, że się sama wziełaś :;230 wybierz za mnie jak Witek, bo z jego listy też nie miałam czasu wybrać ;:131 ;:306
Urządzam ogród dopiero i wszystko mi się przyda.
Werbeny jeszcze z lodówki nie wyjęłam-jeszcze zimuje. ;:65
Witek-też wydłubałam pestki z tej Palermo z Polo ;:306 ...i już posiane.
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Piątek, piąteczek, piątunio, a tu nikogo nie ma?
Mam dla Was robótkę na wieczór :;230
Dzisiaj wreszcie zrobiłam listę pomidorów, ale przydługa jest, cała setka pomidorów ;:oj
Nie ma szans, bym tyle zmieściła, więc Wy mi ją skrócicie, tak do siedemdziesięciu sztuk, wszelkie sugestie przyjmę z pokorą, tylko Kozulek, Jarsonka i Kasencji nie wolno ruszać.
A miało być kilka nowych odmian, a reszta sprawdzone ;:7
Jutro sieję, ale patrząc za okno, nie chce mi się wierzyć, ze ta wiosna blisko.
Właśnie za chwilę wyjeżdżam na dwie godziny i nie wiem jak się przebiję przez sypiący śnieg.

Pozdrawiam Irena

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ;:196 Skawińską mam za rogiem pracy ;:138
Oczywiście patyczkami jestem bardzo zainteresowana, bo Twój lilaczek skradł mi ;:167

Irenko Piątek, piąteczek, piątunio a ja dopiero teraz znalazłam chwilkę na FO.
Przygotowanie do wyjazdu na wieś po miesięcznej przerwie zajęło mi sporo czasu. Lista co trzeba zrobić, co przywieźć, co zabrać ze sobą ;:173
Na dodatek musiałam w końcu poczłapać do piwnicy (a bardzo nie lubię tego miejsca) i przynieść gadżety do wysiewów bo przecież zaraz cebula i papryka słodka poleci na waciki :heja
U mnie też biało ;:oj

Przeglądnęłam Twoją listę- bardzo mi się podoba i nic z niej nie byłabym w stanie usunąć ;:306

A ja zamiast listy pokażę Ci swój stoliczek- jeszcze będzie modyfikacja ;:306

Obrazek

Beatko Wczoraj dałam do "czerwonego szatana" nieco wody utlenionej i na dziś mam kiełek :tan
Żółty coś mi się nie podoba ;:185 Chyba będzie powtórka siewu.
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Irenko ja to bym Ci jeszcze dopisała kilka pomidorków do listy, ale tego chyba nie chcesz ;:306
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Kasiu, ja mam lepszy pomysł, podzielę się z Tobą nadwyżkami, masz większy areał. :;230
A jeszcze leci z Szwajcarii dwie odmiany, wybrałam je z kilku propozycji, ciężko było, no, tu mam usprawiedliwienie, prezentu się nie odmawia.
Właśnie siedzę nad modyfikacją listy i z każdym skreślonym pomidorkiemObrazek do wieczora to potop będę miała w kuchni.

Pozdrawiam Irena
x - e-1

Post »

Dziewczyny macie nasiona rodzynków? Nie chcę od Was tylko pytam czy macie, bo u nas ani na wsi, ani w wielkim mieście o niczym takim nie słyszeli. ;:306
Mżonek wczoraj zjeździł wszystkie sklepy ogrodnicze i dopiero w Casto....e kupił mi jedną odmianę bakłażana, a rodzynków niet. ;:224 Muszę przez net zakupić bo bardzo chcę ich spróbować. ;:108
Bakłażany poszły prosto do ziemi i grzeją się na kaloryferze :D ....jak wylezą to je do wielodoniczek upchnę.
Wysiałam też miechunkę pomidorową, ale czy to smaczne? Najwyżej będzie robiła za dekorację. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”