Pod Jesionem cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz. 4

Post »

;:306 Jak się okaże, ze to co mam posiane na całej działce,
to werbena patagońska, to nie będę wyrywać i Ci wyślę.
Ja to Cię podziwiam z tym sianiem.
Wierzę, że Ci się wszystko pomieści.
Obejrzałam i mam tego duuużo!!!!
Nasiona rozsypałam na działce, więc będzie tego trochę.
Mam też werbenę hastatę (chyba) ;:306
Obrazek

Obrazek
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Tosieńko! Polecam się gorąco! ;:180 Obie werbeny (siewki) chętnie przygarnę, bo i ta druga śliczna. ;:224
Uwielbiam te domowe wysiewy (może nie koniecznie związany z tym bałagan), bo to mnie uspokaja i wręcz odpręża. Stresujący jest tylko wybór nasion, ale następuje przełom i sieję znacznie więcej niż planowałam i tak rok w rok! ;:306
Znajomi się cieszą, bo chętnie się dzielę i często rozdaję ładniejsze siewki niż zostawiam sobie. ;:124
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Magda30
500p
500p
Od: 10 sie 2013, o 23:32

Post »

Renatka ja też tak mam że sieję dwa razy więcej niż zaplanowane ,a potem rozdaje na lewo i prawo .W tamtym roku pomidory ,paprykę i fasolkę wielkimi miskami rozdawałam ,w tym roku będzie powtórka. :wit
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit To masz jak w banku. Ta hastata to ma jakieś 170 cm i to są duże rośliny.
Siej, jak się nawinę, to coś Ci skubnę ;:306
Co to ja mam, wiesz?
Obrazek
Barbula.

Obrazek
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Renatko, wspominasz o zwrotnej liczbie nasionek ;:oj Prawda, że opakowania coraz mniejsze? TZN. waga mniejsza, bo opakowania wielgachne ;:306 Gdzie to wszystko wysiejesz? Masz tak duże połacie? Mnie wysiewy w tym roku wyjątkowo się nie udają...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Renatko znam ból siania i rezygnacji. W jesieni już część ziemi przeznaczyłam na jagodnik. Przesadzone borówki amerykański, porzeczki i agrest, a tu w zimie rodzi się plan siania cebuli, kapusty (której już miałam nie siać) i kilku innych i co na ziemi uprawianej rosną krzoki, a ja muszę kopać kolejny ugór. Więc już lepiej mieć ograniczone miejsce ;:134
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja w tym roku obiecalam sobie ,że tylko ogórki ,pomidory ,buraczki i fasolka,no może cukinia dla córki.Marchewka,może ze 2 rzadki ,a cebula u mnie się nie udaje ,chyba ma za mokro. Kapustą ,nigdy jej nie sadziłam ale myślałam żeby sobie ukisić ,no selery ,pory i takie tam ,tak ,że miało być skromnie ;:306 ,wyszło jak zawsze.
Pozdrawiam ,Teresa :wit
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

``

Post »

`Ale piękna barbula mam dwa kolory ale nie maja tak pięknych owoców . Chyba w tym roku dostaną obornik bo kompost to chyba za mało . a wyżej jest żeniszek ,kupiłam dwa kolory .
Z nasionkami szalejesz ale jak to wejść do sklepu nawet z listą jak ja robię to zawsze jeszcze coś wejdzie w oczy a i swoje nasionka trzeba jeszcze posiać . . Dobrze że ja mam gdzie ich sadzić i komu rozdawać bo pewnie jak by mi się marnowały to zmniejszyła bym sianie .. Ale najprędzej bym zmniejszyła łączkę za nowym ogrodem ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu! Jak mówię w moich okolicach, że chętnie się dzielę sadzonkami i ogólnie roślinkami, to patrzą na mnie jak na UFO. :;230

Tosieńko! ;:180 ;:180 Ja tam duża dziewczynka jestem, to chyba się wśród nich nie zgubię, jak mi tak wyrosną! :;230
Te kolejne roślinki też fajne, ale ich nie miałam (a Barbuli to i nie znałam). Choć właśnie mam przed sobą dwa opakowania nasionek żeniszka meksykańskiego (jednoroczny :( ) różowy i fioletowy z białym (przynajmniej na zdjęciu).

Wolusiu! Ja walczę w ostatnich latach z ziemiórkami, które niszczą mi zasiewy, a i z ziemią miałam któregoś roku poważny problem, choć była to droga i z teoretyczne pewnego miejsca ziemia do siewów. W tym oku jeszcze świeżej ziemi nie kupowałam. Mam dwa worki z zeszłego...zobaczymy co wyjdzie z tego siania.
Co do opakowań...Brak słów. Z jednej strony OK, po co mi jakaś obłędna ilość, ale czasem są cztery nasionka np Kobea.

Marysiu! I nas czeka w tym roku kopanie ugoru... A o jagodowych właśnie mi przypomniałaś...Muszę bezwzględnie je przesadzić! Tylko gdzie? ;:202 Ograniczanie jakoś mi nie wychodzi... Jak tylko planuję ograniczyć uprawiany areał, to dochodzi kolejna rabata lub warzywnik.

Tereniu! Tak miało być i u mnie, ale jak tu nie mieć swojego? Ormalnie się nie da! :;230

Janeczko! Witaj Mazowszanko! Ja nie mam żadnej barbuli, a i żeniszki dopiero wysieję (niestety jednoroczne) też mam dwa kolorki z Legutko! Przez to chorowanie i tak ograniczyłam się z zakupami nasionek, ale tylko ograniczyłam.
Bardzo żałuję, że nie mam możliwości powiększenia mojej działeczki.
Dobrą stroną tej sytuacji jet fakt, ze mam tylko 2000m2 bałaganu! ;:131
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Reniu :wit
Wróciłam, więc zaglądam do Ciebie i widzę, że także powiększasz zasoby nasienne. ;:138
Tak już mamy chyba wszyscy, że ciągle nam mało i mało, a tak po prawdzie jednak zbyt dużo.
Na szczęście od przybytku głowa nie boli. :;230
Zdrówka Ci życzę, byś miała siłę do prac ogrodowych. ;:196
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

A ja dziś przesadziłam ze 30 sztuk koleusa. Chyba za dużo wysiałam, albo wszystko wyszło. Ostatnim razem prawie nic nie wyszło.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko! Z mamą już lepiej? ;:168
Nasionek nigdy za wiele! ;:224 Zdrówko dobra rzecz, ale deficytowa...obawiam się, że trzeci szpital zaliczę i to jeszcze przed wiosną! Oby nie! ;:223 Muszę wysiać roślinki! A kto ich będzie doglądał? ;:14

Asiu! Kawał roboty! Zmieścisz wszystkie! ;:333 A jak nie to chętni się znajdą! :;230

-- 20 lut 2016, o 22:06 --

Ta... właśnie dodałam kolejną torebkę do planów wysiewów... Trojeść. Muszę poczytać jak to się sieje! ;:202
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Ja już nic więcej nie kupuję, bo na to potrzeba hektara. Już nawet ogrodniczy omijam z daleka, a jeszcze sezon się nie zaczął na dobre ;:306 .
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To i do internetu strach zaglądać! :;230 Po ziemię to chyba ślubnego wyślę, bo ja silnej woli nie mam! ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Renatko, a gdzie Ty się znowu wybierasz? co prawda masz super pomocnika, ale wiesz pańskie oko.....
Ja też już omijam stoiska z nasionami, nie chodzę do supermarketów tylko mniejszych sklepów, przyjęłam plan minimum :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”