Dziś świeci pięknie od rana,za to wczoraj zima na całego,z nieba spadały grube płaty śniegu,bajkowo to wyglądało.
W szybkim tempie ulice,chodniki i auta całe białe przykryte puchem.Auta i autobusy stawały na drogach.
W nocy przyszło ocieplenie i zaczyna się topić...co za pogoda zmienna...
Kupiłam dwie "Magnolie " z wejściówkami na targi Gardenia.Napaliłam się,że pojadę pociągiem w sobotę.
Mam nadzieję,że nic mi nie wypadnie i dotrę.Jeszcze nigdy nie byłam,jestem bardzo ciekawa jak to wygląda na żywo.
Może na miejscu dorwę jakąś nową odmianę róży?
Zuza corocznie sieję koper i ostatnio coś mi go wyżera.Moja mamcia ostatnio do ogórków,aby zaprawić nie miała na swojej grządce.Za to z wiatrem kilka nasion widocznie się wysiało samoistnie i akurat koło różyczek przypadkowo.
Ja specjalnie nie kupuję kopru,żeby wysiać nim całą działkę i wszystkie rabaty różane.Raczej zdaję się na farta i zabawę
Gipsówkę posadziłam z Lidla poprzedniej wiosny,super wyglądają jak chmurka delikatna wokół róż:)
DariaEliza no niestety nie znam nazwy tej roślinki skalniakowej,ponieważ już dawno u mnie rośnie od początku i wtedy nie zwracałam uwagi na nazwy roślin.Może ktoś podpowie?
Klara Lavender ma to coś w sobie,kolor,kompaktowa różyczka rabatowa:)
Madziu koper sam się przypałętał do róży,nie wpadłam na pomysł,aby go tam posiać.Dopiero na fotkach zobaczyłam jak ładnie to wygląda.Oczywiście trzeba zachować umiar i podoba mi się jak natura sama wymyśla przybranie różyczkom
Małgosiu ja uwielbiam koper i u mnie w kuchni jest przez cały rok,mam trochę pomrożonego w pudełku
Moda na koper,czy coś innego?
Elwi trzymam kciuki by Celebrating Life i Rosenfaszination w tym roku zebrały się i porządnie zakwitły
Szepnę Ci,że ta druga dopiero w drugim roku mnie zachwyciła,zatem czekamy na busz u Ciebie
Ostnicę posiałam na parapecie,mam dwie na balkonie,może przeżyły i na działce mam dwie,także jestem zabezpieczona,polecam tę piękną trawkę,pięknie się komponuje
Moni ja nigdy nie wykopuję cebul,za dużo z tym roboty,corocznie kilka paczek dokupuję i starczy
Tęskni mi się na ciepełkiem,ale już odliczam dni do końca lutego...
Ewcia a niech się plącze,u mnie ostatnio musiałam go szukać
Annar-Aniu Perennial Blue bardzo obficie kwitnie i nie choruje,super różyczka na pergolę
Basiu pewnie ma,spróbuj posiać,ja zaczęłam po raz pierwszy...
Maju dziękuję za podpowiedź,każda cenna uwaga zapisana.Zawilce to urocze byliny,na wiosnę jak znalazł:)
Jolu miałam dobre chęci,ale na chęciach się skończyło,bo moje nasiona kobei chyba zalałam i nic z tego nie będzie.
Jednak mam jeszcze kilka nasion od kobei matki z zeszłego roku,spróbuję jeszcze raz.
Z Twojego doświadczenia wynika,że floksy lubią wilgoć,więc nie żałujmy im wody.Dziękuję z góry za nasionka,ale niestety brakuje mi miejsca na parapetach.Gdybym miała ich więcej pewnie wysiałabym jeszcze dużo nasion,a tak muszę wybierać spośród tylu roślinek.
Jadziu ja mam to samo,koper znika samoistnie,może coś go podjada...tzn tyczka stoi,a koperek coś zjada
Anetko no proszę ja nie miałam pojęcia,że koper w najnowszych trendach taki modny
Podoba mi się,jak właśnie robi niespodziankę i sam wysiewa się tam gdzie ma ochotę podobnie jak orliki
Kuruj się i wygrzewaj,abyś na targi spokojnie się wybrała
Pogoda dziś słoneczna,że aż serce się raduje.Po wczorajszej zamieci to niezła odmiana.
Sabinko u mnie na szczęście mało ślimaków,ale wiem,że to zmora ogrodnika.Niejedną roślinkę zeżre w mig
Floksy wdzięczne rośliny i mają tyle kolorków i niskie i wysokie,spróbuj z nimi ponownie i może rzeczywiście wkoło wyłóż szyszki lub żwirek.
Soniu ostnica to moja pierwsza próba,czekam z niecierpliwością na siewki.
Jednak wiem,że jak Tobie wyszły to i ja będę się cieszyła
Tulipanka aminek egipski ...hmmm dzięki za info,nie słyszałam o nim.Weszłam na goog i teraz już wiem,bardzo ciekawy
Tolinko koper i smaczny i ładny i tani...3 w 1
Gosiu no właśnie kiedyś miałam kosmosy i nie wiem co się z nimi stało,bo ani jeden u mnie nie rośnie
Trzeba wysiać.Widziałam na all u pana Marka P ofertę w kosmosem czekoladowym.Ma Ktoś z Was doświadczenie w tym temacie?
Zawilce ...jak one się prosto trzymają...
Miłego dnia