Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Aniu jutro Ci napiszę w jakiej gazetce jest darmowa wejściówka na Gardenie, żeby nie płacić 15zł ;:196

Pozdrawiam ciepło z anginką ;:196
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ale u Ciebie koperkiem zapachniało ;:170
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A zapomniałyście o kosmosie?
To też koper tylko kwitnący ;:306
Własnie planuje wysiać w tym roku. Miałam, ale jakoś mi zginął
Zauważyłam, że sporo roślin jednorocznych przy tych słabych zimach źle się rozsiewa.
Czyli zima powinna być, ale ja jej nie chcę :roll:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Daria_Eliza pisze:Wiolu - zerknęłam sobie na ten aminek, bo go nie znałam. Ładnie wygląda, ale piszą, że ma długi okres wegetacji, podejrzewam więc, że będziesz robiła z niego rozsadę wcześniej, żeby w ogóle zdążył zakwitnąć?
Na opakowaniu pisze, że można wysiewać od kwietnia do gruntu. Ja chyba podzielę nasionka na pół i część posieję wcześniej na rozsadę a część od razu na miejsce docelowe.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dziś świeci pięknie od rana,za to wczoraj zima na całego,z nieba spadały grube płaty śniegu,bajkowo to wyglądało.
W szybkim tempie ulice,chodniki i auta całe białe przykryte puchem.Auta i autobusy stawały na drogach.
W nocy przyszło ocieplenie i zaczyna się topić...co za pogoda zmienna...
Kupiłam dwie "Magnolie " z wejściówkami na targi Gardenia.Napaliłam się,że pojadę pociągiem w sobotę.
Mam nadzieję,że nic mi nie wypadnie i dotrę.Jeszcze nigdy nie byłam,jestem bardzo ciekawa jak to wygląda na żywo.
Może na miejscu dorwę jakąś nową odmianę róży?

Zuza corocznie sieję koper i ostatnio coś mi go wyżera.Moja mamcia ostatnio do ogórków,aby zaprawić nie miała na swojej grządce.Za to z wiatrem kilka nasion widocznie się wysiało samoistnie i akurat koło różyczek przypadkowo.
Ja specjalnie nie kupuję kopru,żeby wysiać nim całą działkę i wszystkie rabaty różane.Raczej zdaję się na farta i zabawę :uszy
Gipsówkę posadziłam z Lidla poprzedniej wiosny,super wyglądają jak chmurka delikatna wokół róż:)

DariaEliza no niestety nie znam nazwy tej roślinki skalniakowej,ponieważ już dawno u mnie rośnie od początku i wtedy nie zwracałam uwagi na nazwy roślin.Może ktoś podpowie?

Klara Lavender ma to coś w sobie,kolor,kompaktowa różyczka rabatowa:)

Madziu koper sam się przypałętał do róży,nie wpadłam na pomysł,aby go tam posiać.Dopiero na fotkach zobaczyłam jak ładnie to wygląda.Oczywiście trzeba zachować umiar i podoba mi się jak natura sama wymyśla przybranie różyczkom ;:333

Małgosiu ja uwielbiam koper i u mnie w kuchni jest przez cały rok,mam trochę pomrożonego w pudełku ;:108
Moda na koper,czy coś innego? ;:224

Elwi trzymam kciuki by Celebrating Life i Rosenfaszination w tym roku zebrały się i porządnie zakwitły ;:333
Szepnę Ci,że ta druga dopiero w drugim roku mnie zachwyciła,zatem czekamy na busz u Ciebie ;:333
Ostnicę posiałam na parapecie,mam dwie na balkonie,może przeżyły i na działce mam dwie,także jestem zabezpieczona,polecam tę piękną trawkę,pięknie się komponuje ;:215

Moni ja nigdy nie wykopuję cebul,za dużo z tym roboty,corocznie kilka paczek dokupuję i starczy ;:108
Tęskni mi się na ciepełkiem,ale już odliczam dni do końca lutego...

Ewcia a niech się plącze,u mnie ostatnio musiałam go szukać ;:303

Annar-Aniu Perennial Blue bardzo obficie kwitnie i nie choruje,super różyczka na pergolę ;:215

Basiu pewnie ma,spróbuj posiać,ja zaczęłam po raz pierwszy...

Maju dziękuję za podpowiedź,każda cenna uwaga zapisana.Zawilce to urocze byliny,na wiosnę jak znalazł:)

Jolu miałam dobre chęci,ale na chęciach się skończyło,bo moje nasiona kobei chyba zalałam i nic z tego nie będzie.
Jednak mam jeszcze kilka nasion od kobei matki z zeszłego roku,spróbuję jeszcze raz.
Z Twojego doświadczenia wynika,że floksy lubią wilgoć,więc nie żałujmy im wody.Dziękuję z góry za nasionka,ale niestety brakuje mi miejsca na parapetach.Gdybym miała ich więcej pewnie wysiałabym jeszcze dużo nasion,a tak muszę wybierać spośród tylu roślinek.

Jadziu ja mam to samo,koper znika samoistnie,może coś go podjada...tzn tyczka stoi,a koperek coś zjada ;:223

Anetko no proszę ja nie miałam pojęcia,że koper w najnowszych trendach taki modny ;:306
Podoba mi się,jak właśnie robi niespodziankę i sam wysiewa się tam gdzie ma ochotę podobnie jak orliki ;:215
Kuruj się i wygrzewaj,abyś na targi spokojnie się wybrała ;:196
Pogoda dziś słoneczna,że aż serce się raduje.Po wczorajszej zamieci to niezła odmiana.

Sabinko u mnie na szczęście mało ślimaków,ale wiem,że to zmora ogrodnika.Niejedną roślinkę zeżre w mig ;:124
Floksy wdzięczne rośliny i mają tyle kolorków i niskie i wysokie,spróbuj z nimi ponownie i może rzeczywiście wkoło wyłóż szyszki lub żwirek.

Soniu ostnica to moja pierwsza próba,czekam z niecierpliwością na siewki.
Jednak wiem,że jak Tobie wyszły to i ja będę się cieszyła ;:215

Tulipanka aminek egipski ...hmmm dzięki za info,nie słyszałam o nim.Weszłam na goog i teraz już wiem,bardzo ciekawy ;:108

Tolinko koper i smaczny i ładny i tani...3 w 1 ;:215

Gosiu no właśnie kiedyś miałam kosmosy i nie wiem co się z nimi stało,bo ani jeden u mnie nie rośnie ;:222
Trzeba wysiać.Widziałam na all u pana Marka P ofertę w kosmosem czekoladowym.Ma Ktoś z Was doświadczenie w tym temacie?

Zawilce ...jak one się prosto trzymają...

Obrazek

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu masz wejściówki ;:138 Ja też ;:138 Ależ się cieszę :heja Nigdzie nie ma nasion koperka ;:124 Za to kupiłam dziś 20 cebulek frezji (będę sadzić na parapet pierwszy raz ) i 2opak czarnuszki (zamiast koperku) ;:224

Ja już żyję tą Gardenią :heja Jeszcze Moniczka chałaputek napisała u mnie, że się też wybiera ;:138 Super by było jakby się nam udało spotkać ;:167

Pozdrawiam serdecznie z anginką ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko mam wejściówki i już się cieszę ;:215 Jedziesz po raz pierwszy?
Czarnuszka prawie jak koper,a w dodatku ma kwiatki śliczne jak zakwitnie ;:333
Super,że Monika też się wybiera ;:215
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Dwa lata temu byłam na Gardenii też z wejściówką z Magnolii,jak pomyślę ile forumek mogło być w tym tłumie ? ;:oj lepiej się umówić
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu moda na łączenie stylów w ogrodzie. :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko pewnie kogoś spotkam ;:224

Pepsi no coś w tym jest,ciągle szukam i próbuję,marzy mi się murek angielski ;:224
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Zazdroszczę gardenii. Ode mnie to szmat drogi więc nie mam szans aby się wybrać.
Mam nadzieję że fotorelacja będzie :wink:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu bez aparatu ani rusz,na pewno coś popstrykam ;:333
Autem bym się chyba nie wybierała,a pociągiem to owszem.Raz,że przygoda,bo nie pamiętam kiedy jechałam koleją,a drugi raz,że to blisko dworca ;:215 Szkoda,że ograniczają Cię kilometry ;:224

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Zawilce cudne a wypadu na Gardenię zazdroszczę.
Ode mnie za daleko jak na jeden dzień podróży tam i z powrotem.
Zawilce cudowne a jaki to zawilec ?
Angielki są piękne ale nie wszystkie tak wyglądają.
Widzę, że dobrze przestudiowałaś temat zanim wybrałaś odpowiednie. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko zawilce rosły tu już odkąd kupiliśmy działkę z całym przybytkiem.Także nie znam odmiany ;:224
Angielek mam najwięcej,dopiero jak zrobiłam podsumowanie dowiedziałam się o tym.
Dosyć dobrze sobie u mnie radzą,gorzej z powojnikami,jedynie bylinowe mnie nie zawiodły.
Mam w planie kupić powojnika górskiego Montana na płot,może choć troszkę zatrzyma kurz,który lata wciąż,kiedy przejeżdżają auta?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie też pełno pyłu i smrodków z drogi.
Mam żywopłot z tui, które w znacznym stopniu go ograniczają.
Ale już przerósł mocno i chyba zastąpię go bukszpanem.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”