Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Aniu kupiłam tylko prymulkę (to pierwsza w tym roku) a nasiona przyszła pocztą zza oceanu :D Mam mały wpływ na to co dostaję, bo na ogół pisze o coś innego :wink: mój kolega zawsze chce przede wszystkim bób i kwiaty tzw polskie. Niestety pomidorów już posiałam ..... ;:224 a jeszcze jedna porcja tych co do gruntu czeka. Wkładam po 2 nasionka na wszelki wypadek ale i tak będzie tłok ;:oj

Asiu witam Cię serdecznie i bardzo mi miło, że udało mi się rozpowszechnić to warzywo, które jest tak zdrowe ale i niestety dość u nas drogie. Jedna z koleżanek nawet zbiera i suszy liście, które wypija jako herbatkę. Oczywiście zdrowotną, bo smak jest niedobry ;:oj Zapraszam Cię częściej, a ja chętnie zobaczę Twój ogród ;:180
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marysiu, poznaję amerykańskie torebeczki, jakie widziałam u mojej mamy. :)
Piszesz, że wyszło Ci świetne ciasto na gęsim smalcu. Kurczę, muszę go poszukać i kupić. Ciekawa jestem strasznie.

A to zdjęcie to jest dla mnie jak wcielony obraz Williama Turnera:
(ten ostatni zachód słońca zresztą też)
Obrazek
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Na kilka dni odpłynęłam, a tu takie nowości. Marysiu ciekawe zakupy. Nie wiem, co jest szczególnego w tych kwiatach, ale ja uwielbiam nasturcje. Teraz już dużo ciekawych odmian, a dzięki nim uratowałam swoje róże od mszyc.
Prymulki oglądam, ale to chyba tylko domowe, a teraz mój pies niszczy wszystko. Co prawda nie świadomie, ale jednak. W tym tygodniu jedziemy rozejrzeć się za materiałami na ogrodzenie, bo będzie źle. Jak biegnie to tak stado koni, albo tajfun niszczyciel.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, potrafię korzystać z kompa bez myszy, ale tylko takim żółwim tempem, które bardzo mnie denerwuje. ;:145
A Ty znowu będziesz szaleć z wysiewami, jak widzę. Porządny prezencik zza oceanu dostałaś, a jako że darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda, to nie pozostaje Ci nic innego, tylko sianie. ;:63
Ja dzisiaj sporo wysiewów popełniłam, bo jutro wyjeżdżam na kilka dni. Mama choruje. ;:174
Duża buźka dla Ciebie. ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dario jestem zauroczona gęsim smalcem, ale najlepiej kupić sadło i przetopić samemu. Cóż muszę doczekać do jesieni i wykupię cały zapas w makro na cały rok :;230 Do wielu rzeczy daję z rewelacyjnym skutkiem :D
Masz rację Turner w swej postaci, swoją drogą byłaś na wystawie?
Torebeczki niezbyt oryginalne tzn nasiona, albo ja jestem już tak rozbestwiona ;:306

Asiu oj to koniecznie zróbcie pieskowi wolierę, ja też miałam problem znowu innym (kury sąsiadów), ale po co narażać i jeszcze na piesa patrzeć przez pryzmat strat :wink: Tylko zróbcie z podmurówką, bo może robić podkopy. Nasza Lola podkopując wywaliła bramkę, doskonale wiedziała o newralgicznym punkcie ;:306 Prymulka z makro za 2 zł z groszami więc jak się nie przyjmie to trudno, a jest młoda i ma mnóstwo pączków ;:333 Nasionka dostane :D

Lucynko ja nawet nie mam specjalnie oporów i kiedyś pamiętam zachwyt jednego faceta (obcego), że mi to tak zgrabnie idzie ;:306 Co nie znaczy że z myszką szybciej. W pracy zawodowej komputer był mi niezbędny. :?
Przykro że mama choruje ;:168 Pozdrów i życz jej dużo zdrowia, bo przecież wiosna idzie i kto ogródek będzie obrabiał ;:173 Masz rację siać będę chociaż po parę nasionek, bo przecież ja też kupiłam parę nasturcji i nie wiem czy jedne z nich nie są takie same ;:224
No to szczęśliwej podróży i stawiaj Ogrodniczkę na nogi ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu ,ale Poppów dostałaś ;:306 śliczne kolorki i nasturcja jaka ciekawa .Prymulka jako rozweselacz ;:333
Jadę w czwartek z M na badania i w drodze powrotnej mamy zajechać do LM może coś wpadnie nam w oczy ;:113 .
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Oczywiście, musi być podmurówka, bo już niezłe doły kopie. Wczoraj odkryłam ogromny dół w jednej ze skrzyń. A z prymulką masz rację :). Za tyle to warto. U mnie nic nie widać.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu no i jednak na działeczkę pojechałam :wit , a Ty dostałaś fajne nasturcje, ale będzie smacznie, zdrowo i ładnie :wit
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Ooo kolejne zakupy, ;:333 teraz to już bliżej niż dalej do wiosny. ;:3 ;:3
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Niecierpliwie czekam na wiosnę - Marysiu ja też czekam, mogę poczekać u Ciebie?

Tyle o smalcu z gęsi a ja mam zamrożony bo ktoś mi coś o tym powiedział a ja taka skora wykupiłam sporo i bach do zamrażarki hahaha zamiast stosować ;:223
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu pierwiosnek śliczny ;:333
A prezenty też super ;:215 oj będzie się działo !!!!!!
;:196 posyłam .
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Dobry wieczór Marysiu :wit
Dołączyłam dzisiaj do grona niecierpliwie czekających..., czyli poczyniłam pierwsze zasiewy :tan . W porównaniu z Tobą bardzo, bardzo skromne :wink:
Pierzaści lokatorzy starego kurnika mnie także urzekły, cudna parka zamiast butów. Jutro koniecznie wygłaszcz domowe futrzaki, mają swoje święto ;:167 .
Pozdrawiam ;:196
Ewa
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś oba zdjęcia nieba konkursowe ;:138
ale zdjęcie kurek nie do podrobienia fantastyczne ujęcie.
Oglądałam zdjęci wieczorową porą ale o pisaniu nie było mowy,
Tak się zastanawiam dlaczego w tym roku ciemierniki tak pięknie nie kwitną gdzie przyczyna.?
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, widzę że kolekcja pomidorów się powiększa. Ja na razie posiałam tylko koktajlowe. Wielkoowocowe posieję pod koniec miesiąca. Już i tak mam gimnastykę z paprykami, a słonka wciąż mało, o wiele za mało.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu jestem pewna, że z pustymi łapkami nie wyjdziesz :;230 Udanych zakupów życzę ;:196

Asiu tak jest z mieszańcami, że nie wiadomo jakie cechy się ujawnią ;:306
Prymulek tych przesuszonych już nie kupuję, bo po co nawet złotówkę wyrzucać, a ta zdrowa, świeża to przynajmniej w domu oko pocieszy :D

Iwonko żeby tylko aura sprzyjała tym ślicznotkom. Ja zawsze wychodzę z założenia dasz to dostaniesz dwa razy tyle ;:196

Rafale tym razem prezent, bo ja już nic nie kupuję. Jeszcze lilie mają przyjść i tylko sieję!

Aniu koniecznie wyciągnij ten skarb z zamrażarki i czytaj co on może http://www.sobie.pl/styl-zycia/zdrowie-i-p ... 57841.html
Bardzo mi będzie miło z Tobą i z innymi poczekać na najpiękniejszą porę roku ;:4

Tereniu jak przetrwa w ogrodzie to takiego nie mam :D
A ja Cię już dzisiaj wysyłałam ;:219
Ściskam ;:196

Ewuniu bardzo się cieszę, że dołączyłaś do czekających i siejących ;:196
Pierzaste cieszą, a bez butów nie chodzę ;:306 właśnie jeden z kotków pod ręką sam się głaska ;:306 Dziękuję za przypomnienie, że jutro Dzień Kota! Wyczytałam takie przysłowie ?Gdy luty z wiatrami, rychła wiosna przed nami?
a jutro ma u mnie wiać :heja Pozdrawiam cieplutko ;:196

Misiu dziękuję ! ;:168 Jak chodzi o ciemierniki to ja mam takie spostrzeżenie, nie straszny śnieg czy mróz, najgorsze są mroźne wiatry i różnice temperatur, a takie miałam w ogrodzie. W pewnym monecie było między jednym a drugim dniem 25 st różnicy i temperatura było np. -5 st a odczuwalna -15 i wiatr.

Danusiu ja sianie dzielę na te do tunelu (w kwietniu) i na te do gruntu (maj). Jedne siedzą w ziemi, a drugie posieję w marcu :D Mam jeszcze nie rozłożoną szklarenkę w salonie i niestety ta co stoi to przy oknie i dwie dolne półki są bez światła. Cały czas kombinuje jakby to ponieść do góry. Tylko potem trzeba będzie wchodzi na krzesło żeby podlać :;230

Dobrej nocy wszystkim :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”