Moja nowa wymarzona działka cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.10

Post »

Iwonko sporo roślin juz wyszło czy swoje Lewizje miałaś okryte ,że tak ślicznie się prezentują.Widzę ,ze nawet przylaszczka ma juz kwiaty ;:oj Muszę jutro obadać moje ,bo dzisiaj nawet tam nie zaszłam .Kobieto tylko za bardzo nie szlej bo czasu mnóstwo na sprzątanie ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu lewizje rosną na skarpie na kamieniach i maja taki nie duży daszek z doniczki glinianej, więc nie są zalewane, ich okrywać nie trzeba, one tylko dużo wody nie lubią :wit Jadziu, wiesz jak dziś się poczułam fajnie, ja już jutro bym chętnie jechała na działeczkę, bo to co poobcinane, nie pozbierane jeszcze, ale ma padać, więc odpocznę, a po niedzieli może znowu się uda :tan
Betinuś ;:196 , oj żebyś Ty wiedziała :tan
Marysiu, pamiętasz moje pierwsze wejścia na nową działkę, jak wszystkie już coś na działkach robiły, a ja nie mogłam bo śnieg leżał, co ja wtedy robiłam?, śnieg grabiłam, żeby szybciej zacząć prace pierwsze na nowej działce ;:306
Alu tak i my się pogodziliśmy z tym, co prawda Teściowa do męża nie raz mówiła, że trzeba by zrobić to czy tamto tu na działce, ale on niestety 4 działek nie da rady obrabiać, sama tego chciała ;:108
Aniu tylko tak trochę się boje oby ta radość przed wczesna nie była, ale roślinki ruszyły i nie zatrzyma ich nic, no chyba, tfu, nic nie piszę ;:224
Dorotko, tak właśnie :wit
Grażynko, tak, pięknie dziś spędzony czas miałyśmy ;:333
Przyjechaliśmy do domku, położyłam się na chwilkę, a teraz dopiero wanna i już spać mi się nie chce ;:306 , ja tam już bym coś pogrzebała w ziemi ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,przykra historia z Twoją teściową ,moją mogłabym nosić na rękach tyle mi pomogła w życiu,i gdyby żyła to dopiero zawojowały byśmy w ogrodzie,na pewno nie miałabym nigdy żadnych zaległości,ale jakoś sie ułożyło ,masz piękną nową działeczkę ,no i siewki cudownie rosną ,wiosna u ciebie jakaś pospieszna ,u mnie zasypana śniegiem,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Iwonka zazdroszczę Ci tej przyjemności pobytu na działce ( ale tak pozytywnie)
Też już bym chciała zacząć sprzątać na działce, chociażby te jesienne zaległości.
Czyżby u Ciebie już rannik wyściubił noska?
Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Iwonko, ja po wczorajszym grillowaniu, totalnie dotleniona też nie mogła długo usnąć. Do 2 się szwendałm. Ja mam ogród przy domu to i prace co dzień po troszku się robi i jakoś nie ma potem nawału prac porządkowych. Za dwa tygodnie umówiona jestem z Miecią na spacer po Lasku Arkońskim. Może znajdziesz troszkę czasu, zgramy się i razem spotkamy?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochane dziewczyny, pogoda dziś nie zachęca do wycieczek, choć krótkie spacery po górkach były, ale deszczyk zaczął siąpić, więc wzięłam się za sadzenie cebul, które wczoraj przywiozłam z działki, więc mam posadzone Calle, Begonie i chyba Śniadki, z resztą okaże się jak urośnie ;:306
Danusiu bardzo bym chciała, bo z Miecią okazji poznać się nie miałam, a nie raz planowałam , jak będzie bliżej to daj mi jeszcze znak, bo za dwa tygodnie, to ja zupełnie nie wiem co będzie ;:108
Ewuniu, tak ranniczki, które w tamtym roku dostałam od Małgosi Ma-Do :tan
Martusiu no cóż teściowej się nie wybiera, jest jaka jest, najważniejsze, że mąż mnie wspiera i zawsze jest przy mnie, ja taką teściową nie jestem i nigdy nie chciała bym być. Mówisz, że u Ciebie zima?, no chyba to lepiej, że rośliny jeszcze odpoczywają, bo to przecież luty mamy, jeszcze wszędzie zima może nam pokazać swe oblicze ;:202
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Iwonko ;:196
Dzisiaj o u mnie błękit i ;:3 żarówa, ale mokro, ślisko i błoto. Młody był na spacerze i nie wrócił zadowolony przez to błoto najbardziej. Ja przy kuchni postałam co by młodemu dogodzić, a teraz jak pojechał to chwila na FO i pójdę do ogrodu, bo spod śniegu (jeszcze leży) wystają kły żonkili i starszych tulipanów, a i pewnie zachód dzisiaj będzie spektakularny ;:215
Przypomniałaś o tym grabieniu śniegu :;230 było, było ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, a mówiłam, że sprawiedliwość musi być! ;:303
Dzisiaj ja miałam słońce - niestety tylko za oknem, nie nad głową, bo byłam uwiązana w domu koniecznością towarzyszenia gościom. Zresztą z nie mojej bajki. :oops:
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Iwonko, zajrzyj do mnie, o czymś zapomniałam. :oops:
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Iwonko ;:196 widzę że u Ciebie wiosna ;:63 i nie oszczędzasz się a to nie dobrze ;:185 powolutku wszystko zdążysz zrobić .
Siejesz , sadzisz , obcinasz ;:333 ale nie przeholuj proszę ;:168
Podeślij adres bo znowu posiałam gdzieś :oops:
Samych słonecznych dni życzę i zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w poniedziałek :wit
Marysiu, u nas dziś na razie szaro, buro i ponuro, a nawet lekka mżawka, ale to nic, bo dziś i tak mam wyjazdy, a potem planuje wysiać pomidorków parę :wit
Lucynko, goście też ważni, nie sama zieleniną człowiek żyje ;:196 , ja miałam dzień lenistwa, chociaż powsadzałam do doniczek begonie, calle i śniadki, a dziś pomidorków parę wysieje ;:108
Dorotko, wszystko jasne :wit
Tereniu ja nie szaleję, spokojnie sobie poobcinałam co nie co, sprzątać będę później, życzę Ci udanego, wspaniałego wyjazdu ;:196
Dziś będąc na spacerku z piesiem, na naszych górkach, na opuszczonych działkach spotkałam taką roślinkę wychodzącą z ziemi i nie mogę skojarzyć co to za jedna, a może ktoś skojarzy? :wit

Obrazek

Sprawozdanie z parapetu, i tak wysiałam kolejne rośliny w miejscu, w którym nie wzeszły pierwsze wysiewy, czyli werbena i coś tam jeszcze, a teraz wschodzi mi to co wysiałam potem i coś jeszcze i ciekawe czy to wszystko to będą jedne rośliny, czy jednak te wcześniejsze przypomniały sobie o wschodach ;:306

Obrazek

Obrazek

No i reszta moich wschodów :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko z parapetu cud mniód niech zdrowo rosną :lol: To z ogrodu podobne do listeczków rannika ale może się mylę :oops: Powodzenia w gabinetach i szybkiego powrotu do siania ...to siejemy razem ;:4
Pogodę mamy z jednego worka :;230
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Iwonko, jak mnie się kończy miejsce na parapetach to ustawiam sobie pod oknem deskę do prasowania. Okrywam folią i na niej ustawiam doniczki. ;:108
Z prasowaniem niestety wtedy przenoszę się na wersalkę. Trochę ciężko ale jak trzeba to trzeba. :;230
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witam Iwonko ;:196 Jak cudnie się wiosna budzi i to dobry znak, jeszcze kilka dni ochłodzenia i wiosna. ;:196
Pozdrawiam cieplutko i super że wdychasz świeże powietrze. :tan
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, ależ u Ciebie już cały las wschodzących roślinek! ;:138
Ja miałam zamiar siać dzisiaj, ale zajęta byłam przez większą część dnia porządkowaniem działki, a po powrocie i późnym obiedzie jakiś leń mnie dopadł i już nic więcej nie zrobiłam.
Zdrówka życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”