Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

A ja do komputera siadam ze związanymi łapkami ;:219 Nie mam już miejsca ;:145 Chyba będę sadzić u sąsiadów ;:224 Trochę zamówiłam, ale teraz już pozamykałam wszystkie sklepy internetowe, nie zamawiam więcej ;:185 A wiadomo, że i tak coś jeszcze wpadnie. Trudny czas.... Tyle pokus, a działeczka maleńka jak łatka na kolanie.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nowe irysy i liliowce :D idziesz Moni w stronę moich największych fascynacji :D a ja dla odmiany marzę o twoich różach :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Alania pisze: Przez tę przedłużającą się zimę zamawiam kolejne rośliny ;:124 Przybędzie mi sporo nowych irysów i liliowców ;:172 Muszę zrezygnować z kilku hortensji na rzecz nowych bylin albo utworze kolejną rabatę ;:131
Wy też tak macie?
:;230 :;230 dzisiaj wyszłam z domu po ponad tygodniowej walce z grypą.. Wyszłam tyko na chwileczkę, na tyle zezwolił mi mój nadopiekuńczy małżonek :roll: . Obejrzałam rabaty, w myślach przeliczyłam co to ja pozamawiałam w ostatnim czasie i już przeliczyłam, że muszę poszerzyć "najmłodszą" rabatę o co najmniej 0.5 m na całej długości ;:306 Chyba nie muszę więcej dodawać :lol:
Niech już przyjdzie wiosna, to usiądziemy na tyłkach z tymi zakupami ;:173
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Monia ja też pozamawiałam zdrowo ponad stan. ;:108 I całkiem dobrze się z tym czuję. ;:333 Najwyższa pora pozbyć się tego, co nie do końca mnie zadowala a i poszerzyć rabaty też można. Wszak trawnika jak dla mnie nadal całkiem sporo. Niestety Pan Mąż innego zdania. :roll: Na szczęście Ema się nie boję, więc ryję w trawie dalej. ;:306
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

rikkuu pisze:Ja już tyle zamówiłam, że nie wiem, czy zdążę wszystko posadzić do następnej zimy :;230
Ja podobnie ;:218 Najlepsze jest to, że kompletnie nie mam miejsca na ani jedną roślinę ;:172 Ja już swoje obecne muszę dzielić, bo miejsca brak, a tu przyjdą kolejne ;:306

Annes 77 pisze:Zima i mnie się dłuży ;:218 Na razie tylko oglądam, ale pewnie coś jeszcze domówię ;:108
Iryski w śniegu ;:215
Aniu, jesteś wielka ;:180 ;:180 ;:180 Podziwiam Cię, że potrafisz poprzestać na oglądaniu ;:224

Iwonka1 pisze:A ja do komputera siadam ze związanymi łapkami ;:219 Nie mam już miejsca ;:145 Chyba będę sadzić u sąsiadów ;:224 Trochę zamówiłam, ale teraz już pozamykałam wszystkie sklepy internetowe, nie zamawiam więcej ;:185 A wiadomo, że i tak coś jeszcze wpadnie. Trudny czas.... Tyle pokus, a działeczka maleńka jak łatka na kolanie.
;:306 sadzenie u sąsiadów ;:333 Ja mam wokół pełno łąk - może by to zagospodarować ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bejka1970 pisze:Nowe irysy i liliowce :D idziesz Moni w stronę moich największych fascynacji :D a ja dla odmiany marzę o twoich różach :D
Beatko, zamówiłam 16 nowych odmian irysów i 6 liliowców - wszystkie z górnej półki, odmianowe ;:333 Już nie mogę się doczekać ;:65 Oczywiście na tym nie poprzestałam, bo zamówiłam tez kilka odmian piwonii, zawilców, floksów, bodziszków i wielu innych bylin ;:131
Róże - też czekam na kwitnienie nowości, w szczególności Minervy, Ventilo i Lavender Flover Circus ;:183
nifredil pisze:
:;230 dzisiaj wyszłam z domu po ponad tygodniowej walce z grypą.. Wyszłam tyko na chwileczkę, na tyle zezwolił mi mój nadopiekuńczy małżonek :roll: . Obejrzałam rabaty, w myślach przeliczyłam co to ja pozamawiałam w ostatnim czasie i już przeliczyłam, że muszę poszerzyć "najmłodszą" rabatę o co najmniej 0.5 m na całej długości ;:306 Chyba nie muszę więcej dodawać :lol:
Niech już przyjdzie wiosna, to usiądziemy na tyłkach z tymi zakupami ;:173
;:306 Sabinko, jesteś niesamowita ;:333 Tym bardziej czekam na nowy sezon u Ciebie w ogrodzie ;:215

aneczka1979 pisze:Monia ja też pozamawiałam zdrowo ponad stan. ;:108 I całkiem dobrze się z tym czuję. ;:333 Najwyższa pora pozbyć się tego, co nie do końca mnie zadowala a i poszerzyć rabaty też można. Wszak trawnika jak dla mnie nadal całkiem sporo. Niestety Pan Mąż innego zdania. :roll: Na szczęście Ema się nie boję, więc ryję w trawie dalej. ;:306
Aniu, im mniej trawnika, tym mniej koszenia ;:303 a więcej pielenia
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pozdrawiam Was Walentynkowo :wit ;:167 ;:167 ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Mówisz, że kolejne zakupy zrobiłaś ?? No to pięknie ;:138 . Będzie kolorowo i cudownie . U mnie też zapowiada się sporo nowości- byliny, trawy, lilie, powojniki i róże tak więc będę miała ręce pełne roboty. No ale o to chodzi prawda ?? Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Moni to pochwal się jeszcze jakie odmiany wybrałaś :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hmmm... sporo tego, ale już podaję:
Część to klasyczne odmiany (niektóre już nawet mam), a niektóre odmiany niewiele Wam powiedzą, ale można znaleźć foto w google ;:333
irysy:
Bolshoi
Paris Fashion
Blenheim Royale
Daring Deception
Adoregon
Wave Action
Pink Parfait
Harpswell Hapiness
Lady in Waitining
White Ladies
Tumble Bug
Concord Crush
Double Play
Double Standard
irysy pumila

liliowce:
Boundles Beauty
Beyond Pluto
Mulberry Freeze
Bestseller
Green Mystique
Lavender Tu Tu

Część odmian to nowe niespodzianki, a część będzie powtórzonych, więc jeśli się okaże, że nie zmieszczę, to hmmm... będę musiała znaleźć im nowe domki ;:218 Zrobiło mi się trochę miejsca po poszerzeniu rabaty o ponad 1m (rabata ma długość ok.kilkunastu metrów), więc liczę na to, że zmieszczę wszystko ;:131
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Oczywiście nic mi te odmiany nie mówią ale zaszalałaś koleżanko 8-)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Filemon24 pisze:Oczywiście nic mi te odmiany nie mówią ale zaszalałaś koleżanko 8-)
irysy i liliowce to moja wielka ;:167 co roku wzbogacam swoją kolekcję o nowe odmiany ;:333
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moni, mnie tam te nazwy mówią, oj mówią :D
Mullberry Freeze i Lavender Tu Tu są na mojej liście, ale jak dotąd się wstrzymałam z zakupem. Byłabym z siebie dumna i byłoby się czym chwalić, gdyby nie to, że wydałam na ostróżki ponad 2 stówy ;:124
Nie wiem gdzie zamawiałaś liliowce... mam nadzieję, że w Ismenie i trafisz prawidłowe odmiany ;:333 Ja jak widzę nazwę "Bestseller", to zgrzytam zębami :twisted: Trzy razy już zamawiałam tą odmianę i każda okazywała się pomyłką :( Stwierdziłam, że czwartej próby nie podejmę ;:185
Irysy piękne - szczególnie jestem ciekawa Blenheim Royal :D Na zdjęciach w necie jest niebiańsko niebieska ;:215
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Alania pisze:
Filemon24 pisze:Oczywiście nic mi te odmiany nie mówią ale zaszalałaś koleżanko 8-)
irysy i liliowce to moja wielka ;:167 co roku wzbogacam swoją kolekcję o nowe odmiany ;:333
No to sobie Monika biedy napytałaś, już od Ciebie nie wyjdę ;:306 ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Moniczko iryskowo i Walentynkowo cudnie. ;:oj Wystarczy trochę świeżego koloru, żeby się człowiek poczuł lepiej, choć szaro za oknem. ;:215 Zakupów każdy narobił ponad stan, ale jeszcze się chyba nikomu nie zdarzyło, żeby nie dało się posadzić nabytków. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”