Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

To troszkę spokoju w domu jak jedna pociecha ma kogoś innego do pomęczenia, nie tylko rodziców...
Cieszę się że jawor dostanie przyjaciela. Tak jak bym to u siebie ten bluszcz przy drzewie sadziła...
;:65 Będę do niego zaglądała...
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Ewelinko piękne zdjęcia ,jak na nie się patrzy to wiosnę czuć . Ta rabatka z żurawkami śliczna , ale jak Ci hortensja urośnie to będziesz przesadzać :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Olu , Weronika- bo tak ma na imię starsza córka, bardzo często bywa u dziadków na weekend . Tak więc mam troszkę luzu wtedy.
Reniu te żurawki to tak dla zapchania pustych miejsc. Mam to na uwadze, że będą musiały zmienić miejsce . Strasznie urosły w ciągu jednego sezonu ;:108 .
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewelinko, w tworzeniu ogrodu najpiękniejsze jest planowanie, potem sadzenie. Mnie o największy dreszczyk emocji przyprawia oczekiwanie na to, jak nowo posadzone rośliny będą rosły, kwitły i czy spełnią nasze oczekiwania. Uwielbiam ten czas - szczególnie gdy czekam na pierwsze kwiaty róż, na te najnowsze nabytki, ale także na każdy nowy pączek wiosną ;:108
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

W ogrodzie już tak jest , że ciągle coś przesadzamy ,przenosimy i ciągle coś się dzieje , i co jest cudowne . ;:167
Awatar użytkownika
gosiak132
100p
100p
Od: 21 wrz 2013, o 23:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko tak czytam twój wątek i widzę, że chyba mieszkasz blisko moich rodzinnych stron :wit . Są tam naprawdę piękne okolice.
Sprawdziłam sobie tą hortensje Limelight jest piękna i okazała ,będzie super widok z okna . ;:215
Pozdrawiam Małgosia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Dorotko masz rację. Ja też uwielbiam czekać aż moje nowe nabytki zaczną kwitnąć. Ten sezon będzie dla mnie pełen niespodzianek i z niecierpliwością na niego czekam. Posadziłam lilie, róże, sporo wiosennych cebul . Jestem bardzo ciekawa co z tego będzie. Posadziłam też byliny ale nie wiem jaki będzie efekt. Czy nie za bardzo "nawaliłam" wszystkiego na raz :oops: ?? . No zobaczymy- w każdym razie byliny z reguły łatwiej przesadzić niż np. róże.

Reniu otóż to ! Jaka była by przyjemność gdybyśmy posadzili wszystko raz i nic więcej nie zmieniali ?? Mamy możliwość tworzenia własnego otoczenia i to jest piękne ;:215 . Nawet najbardziej zaniedbana działka dzięki roślinom i naszej pracy może zmienić się w mały raj na ziemi .

Małgosiu witaj :wit . Chyba mogę tutaj napisać, że mieszkam w okolicach Przeworska ;:224 .
Awatar użytkownika
gosiak132
100p
100p
Od: 21 wrz 2013, o 23:22

Post »

Witaj Ewelinko :wit
To mieszkasz ok 20 min od moich rodzinnych stron (Sieniawa) ;:196
Też lubię patrzeć jak nowe roślinki rosną i zaczynają kwitnąć , a jaka radość jak samemu z nasionka uda się wychodować ładny okaz.
Pozdrawiam Małgosia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Przyszłam z rewizytą
Widzę, że ostro zabrałaś się za urządzanie ogrodu. Nie martw się że zostawiasz za małe odstępy. Byłas u mnie widziałaś. Ja cały czas przesadzam ;:306
Ale tak naprawdę można sprawdzić jaka jest docelowa wysokość i szerokość rośliny i zostawić tyle miejsca. Tylko że ja nie potrafię. Dla mnie jest za pusto :wink:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu ja w drugim kierunku ale to i tak całkiem niedaleko :wink: . Z nasionka póki co wiele nie wyhodowałam ale z patyczka i owszem ;:224 .

Małgosiu witaj u mnie . Widziałam ;:108 , dla mnie też wydaje się zbyt pusto i uzupełniam luki . Zanim wszystko się rozrośnie zdążę przesadzić :;230 .

A ja dziś też zrobiłam zakupy lilii. A co będę sobie żałować :tan . Do koszyka wpadły mi takie łupy :
- lilia Mount Duckling
- lilia Ercolano
- lilia Candy Blossom
- lilia Sweet Surrender
- lilia Kelso
- lilia Pirandello
- lilia Crossover
- lilia Anne Maries Dream
- lilia Inuvik
- lilia White You
- lilia White Pixels

Wszystkie w odcieniach bieli i różu :oops: .
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ewelinko a ja Ci dziękuję za przywołanie wspaniałej postaci: " Mam na myśli Magdalenę Morską z domu Dzieduszyckich, która jest mało znana a zasłużyła się dla historii polskiego ogrodnictwa..... "
Poszukałam informacji w internecie, poczytałam, pooglądałam zdjęcia z parku i z pałacu - jestem pod ogromnym wrażeniem. Czekam na Twoje zdjęcia - każdy inaczej patrzy i fotografuje. Jestem bardzo ciekawa Twojego spojrzenia. No i oczywiście zazdroszczę takiego sąsiedztwa :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu coś czułam, że akurat Tobie wpadnie w oko. Ze mnie jeszcze słaby fotograf ale oczywiście jak tylko będę miała zdjęcia to wstawię. Dobrze, że nie tylko w wielkich miastach jest co podziwiać ;:108 .
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ładna lista liliowa. Planujesz je posadzić samotnie czy w jakimś dodatkowym towarzystwie?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

No popatrz Ewelinko jak już mnie dobrze zdążyłaś poznać ;:306
Ja się trochę interesuję historią ogrodnictwa w Polsce. Trochę czytałam na ten temat ale tak jak pisałam o Magdalenie Morskiej usłyszałam pierwszy raz.
A ciekawe ogrody to i ja mam w pobliżu mojej wsi - w Orlu - Ogród Botaniczny p. Buzalskich, we Franku Ogrody Pokazowe "Raj", Ogród Dendrologiczny w Wirtach, w Kościerzynie pokazowy ogród przy szkółce p. Wentów i odkryty w ubiegłym roku Ogród Botaniczny w Gołubiu. Niedaleko Gołubia ogród Katarzyny i Andrew Bellingham - tam jeszcze nie byłam, ale może w tym roku zrobimy sobie z Madzią wycieczkę. Zdecydowanie więcej niż w Gdańsku ;:108 i dużo ciekawsze do oglądania.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Widoki spacerowe rewelacyjne. Jak ja się wprowadzałam to też miałam dużo wolnej przestrzeni wokół. Teraz coraz więcej sąsiadów. Dobrze że las nieopodal, przynajmniej tam się nic nie zmieni ;:333
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”